Språk

Lösa fel efter uppdateringar och återställningar med iTunes

Symptoms

När du säkerhetskopierar eller återskapar din iPhone, iPad eller iPod touch kan det visas ett felmeddelande. Så här löser du de fel som kan uppstå.

Lösning

Försök först med det här

Med grundläggande felsökning kan du lösa de flesta problem som kan uppstå när du säkerhetskopierar eller återskapar en enhet.

Avancerad felsökning

Om du har gjort den grundläggande felsökningen och fortfarande får samma felmeddelande kan du leta reda på felkoden och följa anvisningarna nedan.

Fel 2, 4, 6, 9, 1000, 1611, 9006, 9807, 9844

Lösa kommunikationsproblem

Vanliga fel: 17, 1004, 1013, 1638, 3014, 3194 och 3000–3999. De här meddelandena gäller gs.apple.com och kan handla om att det uppstod fel när programvaran hämtades och att det inte går att installera den aktuella versionen på enheten.

Kontrollera hosts-filen och TCP/IP-filtreringen som kan orsaka kommunikationsproblem mellan iTunes, portar och servrar.

Konfigurera säkerhetsprogramvaran

Vanliga fel: 2, 4, 6, 9, 1000, 1611, 9006, 9807, 9844. Som ett resultat av det kan enheten ibland sluta svara under återställningsprocessen.

Kontrollera säkerhetsprogramvaran och säkerhetsinställningarna. Det kan vara orsaken till att portar blockeras och att det därför inte går att ansluta till Apples servrar under uppdateringen och återställningen.

Kontrollera USB-anslutningarna

Vanliga fel: 13, 14, 1600–1629, 1643–1650, 2000–2009, 4000, 4005, 4013, 4014, 4016, meddelanden om ogiltigt svar och uppmaningar om att återställa igen när återställningen är klar.

Om du har problem med USB-porten, en kabel, en docka eller en hubb, eller om enheten kopplas från under återställningen felsöker du USB-anslutningen och säkerhetsprogrammet.

Du kan försöka ringa in problemet genom att byta ut olika komponenter:

• Använd en annan USB-kabel.
  • Anslut kabeln till en annan USB-port på datorn.
  • Prova en annan dockningskontakt (eller ingen dockningsstation alls).
  • Lägg till (eller ta bort) en USB-hubb mellan enheten och datorn.
  • Anslut datorn direkt till modemet eller internetuttaget i stället för via en router, hubb eller switch.

Om du har kontrollerat anslutningarna och felmeddelandet fortfarande visas kontrollerar du om det är några fel på maskinvaran.

Kontrollera om det är några fel på maskinvaran

Vanliga fel: 1, 3, 10–47, 1002, 1011, 1012, 1014, 1000–1020, 1669.

Försök att återställa iOS-enheten två gånger till när den är ansluten med en kabel, till en dator och i ett nätverk som du vet fungerar. Kontrollera även att säkerhetsprogrammet och säkerhetsinställningarna tillåter kommunikation mellan enheten och uppdateringsservrarna.Om felmeddelandet fortfarande visas när du uppdaterar eller återställer kontaktar du Apple-supporten.

Fel 1015 kan uppstå om det har gjorts obehöriga modifieringar av iOS, så kallad ”jailbreaking”.

Använda återhämtningsläge för att återställa telefonen

Vanliga fel: 1015, Den önskade resursen kan inte hittas.

Det här felmeddelandet kan visas om du har en betaversion av iOS eller om du installerar en äldre version av iOS (nedgraderar). Använd återhämtningsläge och återställ enheten till den senaste versionen av iOS.

Avsluta virtualiseringsprogrammet

Avsluta alla eventuella virtualiseringsprogram (till exempel Parallels och VMware) som körs på Mac-datorn. Återskapa därefter enheten med den senaste versionen av iTunes.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-mar-20