Talen

Specifieke update- en herstelfouten in iTunes oplossen

Symptomen

Wanneer u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt of een van deze apparaten herstelt, ziet u mogelijk een foutbericht. Zo lost u specifieke problemen op.

Oplossing

Probeer eerst deze stappen

Gebruik de basisstappen voor probleemoplossing om de meeste problemen bij het maken van reservekopieën en herstellen op te lossen.

Geavanceerde stappen

Als u de basisstappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd maar nog steeds het foutbericht ziet, zoekt u het nummer van de fout en volgt u de geavanceerde stappen hieronder.

Fout 2, 4, 6, 9, 1000, 1611, 9006, 9807, 9844
Fout 1310-471000-1020, 1669

Problemen met de verbinding oplossen

Gerelateerde fouten: 17, 1004, 1013, 1638, 3014, 3194 of 3000-3999. Deze waarschuwingen verwijzen naar gs.apple.com: 'Er heeft zich een probleem voorgedaan tijdens het downloaden van de software' of het 'apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build'.

Controleer het hosts-bestand of de TCP/IP-filtering omdat deze problemen met de verbinding tussen iTunes, poorten en servers kan veroorzaken.

Beveiligingssoftware configureren

Gerelateerde fouten: 2, 4, 6, 9, 1000, 1611, 9006, 9807, 9844. Als gevolg van dit probleem reageert een apparaat mogelijk niet meer tijdens een herstelproces.

Controleer de beveiligingssoftware en instellingen omdat deze poorten kunnen blokkeren en de verbinding met Apple-servers tijdens het bijwerken en herstellen kunnen verhinderen.

USB-aansluitingen controleren

Gerelateerde fouten: 13, 14, 1600-1629, 1643-1650, 2000-2009, 4000, 4005, 4013, 4014, 4016, 'ongeldige reactie' en wanneer u wordt gevraagd een herstel opnieuw uit te voeren na een succesvol herstel.

Als er een probleem is met de USB-poort, de kabel, het dock of de hub, of als de verbinding met het apparaat wordt verbroken tijdens een herstel, probeert u problemen met de USB-aansluiting en vervolgens problemen met de beveiligingssoftware op te lossen.

U kunt ook andere hardware gebruiken om de oorzaak van het probleem te bepalen:

• Gebruik een andere USB-kabel.
  • Sluit de kabel op een andere USB-poort van de computer aan.
  • Probeer een andere dockconnector (of geen dock).
  • Gebruik (of verwijder) een USB-hub tussen het apparaat en de computer.
  • Sluit de computer rechtstreeks aan op de internetbron, zonder routers, hubs of switches.

Als u de verbindingen hebt gecontroleerd maar nog steeds het foutbericht ziet, controleert u op problemen met de hardware.

Controleren op problemen met de hardware

Gerelateerde fouten: 1, 3, 10-47, 1002, 1011, 1012, 1014, 1000-1020, 1669.

Probeer het iOS-apparaat nog twee keer te herstellen terwijl het apparaat is verbonden met een kabel, computer en netwerk waarvan u zeker weet dat die goed werken. Controleer ook of de beveiligingssoftware en -instellingen de verbinding tussen het apparaat en de updateservers toestaan. Neem contact op met Apple Support als u het foutbericht tijdens het bijwerken of herstellen nog steeds ziet.

Fout 1015 kan optreden na het aanbrengen van onbevoegde aanpassingen aan het iOS, ook 'jailbreaking' genoemd.

De herstelmodus gebruiken om een apparaat te herstellen

Gerelateerde fouten: 1015, 'De gevraagde bron wordt niet gevonden'.

Mogelijk ziet u deze foutberichten als het apparaat een bètaversie van het iOS heeft of als u een oudere iOS-versie installeert (een downgrade uitvoert). Gebruik de herstelmodus om het apparaat te herstellen naar de nieuwste iOS-versie.

Virtualisatiesoftware stoppen

Stop alle virtualisatiesoftware (zoals Parallels of VMware) die op de Mac wordt uitgevoerd. Gebruik vervolgens de nieuwste versie van iTunes om het apparaat te herstellen.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 20-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 20-mrt-2014
  • Artikel: TS3694
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(74 reacties)