Återskapa en iPhone, iPad eller iPod touch som behöver en senare version av iOS eller iPadOS

Läs om vad du ska göra om du återskapar din iPhone, iPad eller iPod touch med en säkerhetskopia från iCloud eller en dator som kräver att din enhet har en senare version av iOS eller iPadOS.

Om du återskapar en iCloud-säkerhetskopia

Om du återskapar en iCloud-säkerhetskopia som kräver en senare version av iOS eller iPadOS kan du bli ombedd om att uppdatera mjukvaran. Om du väljer att hämta och installera uppdateringen kommer din enhet automatiskt att uppdatera mjukvaran och sedan återskapa säkerhetskopian.

Om du återskapar från en dator

Om du återskapar din iPhone, iPad eller iPod touch med en säkerhetskopia från en dator som kräver att din enhet har en senare version av iOS eller iPadOS, kan det hända att du får ett felmeddelande om att din säkerhetskopia inte kan återskapas eftersom mjukvaran på din enhet är för gammal. Följ dessa steg för att uppdatera enheten och återskapa säkerhetskopian.

Ställa in, uppdatera och radera din enhet

1. Tryck på Överför inte appar och data istället för Återskapa från iCloud-kopia på skärmen Appar och data på din enhet. Om du redan har tryckt på Återskapa från iCloud-kopia trycker du på Tillbaka för att gå tillbaka till skärmen Ställ in.

ios-16-iphone-13-pro-setup-apps-data-crop
  2. Följ de återstående stegen. För närvarande kan du hoppa över stegen för Apple‑ID, Touch ID eller Face ID och lösenord.

3. När konfigurationen är klar uppdaterar du din enhet till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

4. Låt uppdateringen slutföras och vänta tills enheten har startat om.

5. Tryck på Inställningar > Allmänt > Överför eller Nollställ [enhet] > Radera allt innehåll och alla inställningar för att radera din enhet. När enheten är raderad startar den om och välkomstskärmen visas i inställningsassistenten.

ios-16-iphone-13-pro-setup-hello-crop

Nu kan du ställa in din enhet igen och välja en säkerhetskopia att återskapa från.