Een iPhone, iPad of iPod touch terugzetten waarvoor een nieuwere versie van iOS of iPadOS nodig is

Als je een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch terugzet vanaf iCloud of een computer waarvoor je apparaat een nieuwere versie van iOS of iPadOS nodig heeft, kun je hier lezen wat je moet doen.

Als je een iCloud-reservekopie terugzet

Als je een iCloud-reservekopie terugzet waarvoor een nieuwere versie van iOS of iPadOS vereist is, wordt je mogelijk gevraagd om de software bij te werken. Als je ervoor kiest om de update te downloaden en installeren, wordt de software op je apparaat automatisch bijgewerkt en wordt je reservekopie vervolgens teruggezet.

Als je een reservekopie terugzet vanaf een computer

Als je een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch terugzet vanaf een computer waarvoor je apparaat een nieuwere versie van iOS of iPadOS nodig heeft, zie je mogelijk de foutmelding dat de reservekopie niet kan worden teruggezet omdat de software op het apparaat te oud is. Volg deze stappen om je apparaat bij te werken en de reservekopie terug te zetten.

Het apparaat configureren, bijwerken en wissen

1. In het scherm 'Apps en gegevens' op je apparaat tik je op 'Zet apps en gegevens niet over' in plaats van op 'Zet iCloud-reservekopie terug'. Als je al op 'Zet iCloud-reservekopie terug' hebt getikt, tik je op 'Terug' om terug te gaan naar het configuratiescherm.

ios-16-iphone-13-pro-setup-apps-data-crop
  2. Voer de resterende stappen uit. Voorlopig kun je deze stappen overslaan voor Apple ID, Touch ID of Face ID en toegangscode.

3. Zodra de configuratie is voltooid, werk je het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

4. Wacht tot de update is voltooid en het apparaat is herstart.

5. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om je apparaat te wissen. Nadat het apparaat is gewist, wordt het herstart en zie je het scherm 'Hallo' in de configuratie-assistent.

ios-16-iphone-13-pro-setup-hello-crop

Je kunt nu het apparaat opnieuw configureren en de reservekopie kiezen die je wilt terugzetten.