Apple logo met voortgangsbalk na bijwerken of herstellen van een iPhone, iPad of iPod touch

Nadat je iOS of iPadOS hebt bijgewerkt, een reservekopie hebt hersteld of je iPhone, iPad of iPod touch hebt gewist, verschijnt het Apple logo met een voortgangsbalk op het apparaat.

Soms lijkt de voortgangsbalk heel langzaam vooruit te gaan of helemaal niet te bewegen.

Wacht tot het apparaat klaar is met bijwerken, herstellen of wissen.

De voortgangsbalk toont de voortgang van de installatie. De duur daarvan hangt af van het aantal bestanden op het apparaat en van het soort bewerking voor iOS of iPadOS (wissen, bijwerken of upgraden). Dit proces duurt mogelijk maar één minuut als het apparaat weinig of geen gegevens bevat of als je het apparaat wist. Als het apparaat veel bestanden bevat, kan dit wel een aantal minuten tot een uur duren.

Als je apparaat wordt weergegeven op je computer en je synchronisatieopties kunt configureren en materiaal kunt synchroniseren, is het proces voltooid. Koppel het apparaat niet los van je computer en wacht tot de migratie is voltooid.

Als je draadloos bijwerkt, sluit je het apparaat aan op een voedingsbron zodat het apparaat tijdens het proces niet zonder voeding komt te zitten. Als de batterij van het apparaat leeg is geraakt, sluit je het aan op een voedingsbron en schakel je het apparaat in om de update of het herstel te voltooien.

Als je denkt dat de update is vastgelopen, druk je op een van de knoppen. Als je het bericht 'Bijwerken' ziet, betekent dit dat de update nog bezig is.

In sommige gevallen zie je mogelijk de voortgangsbalk voltooien en vervolgens opnieuw starten.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Hulp vragen

Als de update of het herstel niet wordt voltooid of als het apparaat niet reageert, forceer je een herstart van het apparaat.

Als je apparaat al meerdere uren in deze toestand verkeert, neem je contact op met Apple Support.