Språk

Arkiverat - iPod nano (6:e generationen): Felsökning av maskinvara

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Symptoms

Om du har problem med iPod nano (6:e generationen) kan du prova följande tips.

Lösning

Dölj alla avsnitt | Visa alla avsnitt

Ström

Slås inte på eller skärmen förblir svart

• Anslut iPod-enheten till ström under minst tio minuter för att försäkra att batteriet har tillräckligt med laddning för att iPod-enheten ska kunna slås på.
  • Om iPod-enheten inte kan slås på efter tio minuter kan du försöka att återställa enheten medan den fortfarande är ansluten till ström. Återställ iPod-enheten genom att hålla ned vilo-/väcknings- och volym ner-knappen under minst åtta sekunder eller tills Apple-logotypen visas.
  • Om Apple-logotypen visas på skärmen ansluter du iPod-enheten till en dator och kontrollerar att den visas i iTunes och kan spela upp musik. Om iPod-enheten visas i iTunes och kan spela upp musik behöver du inte utföra ytterligare felsökning.
  • Om skärmen förblir svart och inte slås på kan iPod-enheten behöva service.

Batteriet verkar inte räcka så länge

• Lär dig hur du sparar på batteriet.
  • Lär dig hur tryckning på vilo-/väckningsknappen påverkar batteriets livslängd.
  • Se till att ha den senaste programvaran installerad på iPod-enheten.
  • Använd kabeln som medföljde iPod nano (6:e generationen) när du laddar och lämna enheten ansluten tills den är fulladdad.
    • Obs! Om du laddar via datorn ska du inte ansluta iPod nano (6:e generationen) till tangentbordet. Datorn måste också vara påslagen och den får inte vara i vilo- eller vänteläge. Om iPod nano (6:e generationen) ansluts till en dator som inte är påslagen eller som är i vilo- eller vänteläge kan batteriet i iPod nano (6:e generationen) tömmas ur.
  • När du har använt och är färdig med iPod ska du se till att:
    • Radion är avstängd (knacka på Stopp-knappen).
    • Musiken är pausad (knacka på Paus-knappen i iPod-programmet eller koppla från hörlurarna).
    • Stegräknaren inte är aktiverad (knacka på knappen Stopp i Fitness-programmet).
  • Ett annat sätt att förlänga iPod nano-batteriets livslängd är att tona ner skärmen. Gå till Inställningar > Ljusstyrka och återställ ljusstyrkan till standardinställningen eller dra reglaget till vänster för att sänka den förvalda ljusstyrkan på skärmen.
  • Spela upp spår med EQ gör att iPod-processorn förbrukar mer energi än vid uppspelning utan EQ eftersom EQ-informationen inte är kodad i låtarna. Du kan med andra ord förlänga batteriets livslängd genom att stänga av EQ om du inte använder den. Observera dock att om du lagt till EQ till spår i iTunes måste du ställa in EQ på "flat" för att det ska tolkas som "off" eftersom iPod låter dina iTunes-inställningar vara intakta.
  • Försök att återställa iPod nano (6:e generationen) genom att ansluta den till iTunes och klicka på återställ.
  • Testa batteriet genom att följa stegen i den här artikeln.

Obs!

• Uppspelning av digital musik utnyttjar batterikraften på ett effektivt sätt så att iPod nano kan spela upp musik i upp till 24 timmar. Andra funktioner, såsom FM-radio, förbrukar mer energi.
  • Du kan inte ladda iPod nano (6:e generationen) via FireWire-nätadapter eller FireWire-baserad billaddare.

Startar om hela tiden

• Prova att sätta iPod-enheten i hårddiskläge och återställa:
    • Återställ enheten (tryck på vilo-/väcknings- och volym ner-knappen samtidigt tills skärmen blir svart – cirka åtta sekunder).
    • När skärmen blir svart håller du ned båda volymknapparna samtidigt tills enheten går i hårddiskläge.
  • När enheten är i hårddiskläge ska du ansluta den till iTunes och försöka återställa den.
  • Synkronisera till iTunes och försök att återställa iPod-enheten.

Stängs inte av

Skärm

Skärmen svarar inte och visar Apple-logotypen

• Återställ iPod genom att hålla ned vilo-/väcknings- och volym ner-knappen tills du ser att Apple-logotypen visas. Om Apple-logotypen visas på skärmen ansluter du iPod-enheten till en dator och kontrollerar att den visas i iTunes.
  • Om Apple-logotypen inte blir synlig eller om iPod-enheten inte visas i iTunes kan du prova att sätta iPod-enheten i hårddiskläge och återställa den:
    • Återställ enheten (tryck på vilo-/väcknings- och volym ner-knappen samtidigt tills skärmen blir svart – cirka åtta sekunder).
    • När skärmen blir svart håller du ned båda volymknapparna samtidigt tills enheten går i hårddiskläge.
  • När enheten är i hårddiskläge ska du ansluta den till iTunes och försöka återställa den.

Pekskärmen accepterar inte inmatningar:

• Rengör skärmen med en mikrofiberputsduk.
  • Använd inte handskar när du använder pekskärmen. Använd inte pekskärmen med våta händer eller omedelbart efter att du smörjt in händerna med handkräm. Fukt påverkar pekskärmens funktion på samma sätt som den påverkar en styrplatta.
  • Om det sitter en skyddsfilm på pekskärmen tar du bort den då den kan störa funktionaliteten.
  • Det aktuella programmet kan sluta svara; försök återställa iPod genom att trycka och hålla ned vilo-/väcknings- och volym ner-knappen samtidigt under minst åtta sekunder, tills Apple-logotypen visas.
  • Synkronisera till iTunes och återställ iPod-enheten.

Displayen visar en vit skärm

• Prova att sätta iPod-enheten i hårddiskläge:
    • Återställ enheten (tryck på vilo-/väcknings- och volym ner-knappen samtidigt tills skärmen blir svart – cirka åtta sekunder).
    • När skärmen blir svart håller du ned båda volymknapparna samtidigt tills enheten går i hårddiskläge.
  • När enheten är i hårddiskläge ska du synkronisera den till iTunes och försöka återställa den.

Anslutningsbarhet/synkronisering

iPod känns inte igen av iTunes eller datorn

Akustik

Inget ljud från hörlurarna*

• Kontrollera volyminställningen.
  • Försök att justera volymen genom att trycka på volymknapparna.
  • Försök med en annan låt eller ljudfil.
  • Försök med ett annat headset.
  • Återställ iPod genom att hålla ned vilo-/väcknings- och volym ner-knappen tills du ser att Apple-logotypen visas.

Problemet är inte löst

Problemet är fortfarande inte löst. Vad gör jag nu?

Mer information om service av iPod-enheten finns i iPod-service: Frågor och svar.

Ytterligare information

* Undvika hörselskador

Permanenta hörselskador kan uppstå om mottagaren, hörlurarna eller högtalartelefonen används på hög volym. Ställ in volymen på en säker nivå. Det finns en risk för att du vänjer dig vid för hög volym. Det kan leda till hörselskador trots att du upplever volymen som normal. Om det ringer i öronen eller om du upplever andras tal som dämpat bör du sluta använda hörlurar och kontrollera din hörsel. Ju högre volym, desto mindre tid tar det innan hörseln påverkas. Hörselexperter rekommenderar att du skyddar hörseln genom att:

• Begränsa den tid som du använder mottagaren, hörlurarna eller högtalartelefonen på hög volym.
  • Undvika att höja volymen för att stänga ute buller i omgivningen.
  • Sänka volymen om du inte kan höra personer som pratar intill dig.

Information om hur du anger en maxgräns för volym i iPod touch finns i användarhandboken för iPod nano (6:e generationen).

Senast ändrad: 2014-mar-28