Talen

Safari 5.0.1 of hoger: webpagina laadt traag of gedeeltelijk of de webpagina kan niet worden gevonden

Symptomen

Wanneer u pagina's laadt in Safari 5.0.1 of hoger, ondervindt u mogelijk het volgende:

• Trage prestaties
  • Gedeeltelijk geladen pagina's
  • Bericht met de melding dat de webpagina niet wordt gevonden

Oplossing

Uw DNS-server(s) of uw router zijn mogelijk aangetast door DNS-prefetching in Safari 5.0.1 of hoger.

Eerst probeert u een andere DNS-service

Probeer een andere DNS-service, zoals een van de onderstaande DNS-services. Hiermee test u of de oorzaak van uw probleem bij uw geselecteerde DNS-services ligt.

Voor informatie over hoe u DNS-instellingen wijzigt in Mac OS X raadpleegt u DNS- en zoekdomeininstellingen wijzigen.

Als het probleem aanhoudt in Safari keert u, indien gewenst, terug naar uw oorspronkelijke DNS-serverinstellingen en gaat u vervolgens verder met het volgende onderdeel.

Als het probleem aanhoudt, schakelt u DNS-prefetching uit

Kies hieronder uw besturingssysteem en ontdek hoe u DNS-prefetching uitschakelt.

Stappen in Mac OS X om DNS-prefetching uit te schakelen

1. Open Terminal (in /Programma's/Hulpprogramma's).
  2. Voer het onderstaande commando in Terminal in om DNS-prefetching uit te schakelen:
    defaults write com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false
  3. Stop en open Safari opnieuw en test of het probleem nog optreedt.

Stappen in Microsoft Windows XP, Vista of Windows 7 (32-bits) om DNS-prefetching uit te schakelen

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt in om DNS-prefetching uit te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” write com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false
  3. Stop en open Safari opnieuw en test of het probleem nog optreedt.

Stappen in Microsoft Windows XP, Vista, of Windows 7 (64-bits) om DNS-prefetching uit te schakelen

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt in om DNS-prefetching uit te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” write com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false
  3. Stop en open Safari opnieuw en test of het probleem nog optreedt.

Als DNS-prefetching uitschakelen het probleem oplost, kan uw router de oorzaak zijn. Overweeg een van deze opties:

• Houd DNS-prefetching uitgeschakeld.
  • Controleer of er een firmware-upgrade beschikbaar is voor uw router die het probleem kan verhelpen. Neem contact op met het ondersteuningspersoneel van uw router of bezoek hun website voor meer informatie over hoe u firmware-updates voor routers verkrijgt en installeert.
  • Vervang uw router door een modernere en robuustere router.

Schakel DNS-prefetching in als het probleem aanhoudt of na de upgrade van uw router/firmware.

Stappen om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen in Mac OS X

1. Open Terminal (in /Programma's/Hulpprogramma's).
  2. Voer het onderstaande commando in Terminal in om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen:
    defaults delete com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

Stappen om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen in Windows XP, Vista en 7 (32-bits)

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt in om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” delete com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

Stappen om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen in

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt in om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” delete com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

In dit artikel wordt een van de redenen aangehaald voor problemen met het laden van webpagina's in Safari. Mac-gebruikers kunnen Mac OS X: verbinding met het internet maken, problemen met uw internetverbinding oplossen en een klein netwerk instellen bekijken om andere problemen met de internetverbinding op te lossen.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 14-jun-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 14-jun-2012
  • Artikel: TS3408
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)