Als je geen FaceTime-gesprek kunt starten of ontvangen op je iPhone of iPad

Je hebt een mobiele verbinding of wifiverbinding nodig om FaceTime te gebruiken op je iPhone of iPad. Anders kun je om een van deze redenen problemen ondervinden.

Controleren of een FaceTime-functie beschikbaar is

Je FaceTime-instellingen bijwerken nadat je een nieuw apparaat hebt geconfigureerd

Als je na de configuratie problemen ondervindt met het ontvangen van een FaceTime-gesprek, werk je je apparaat bij aan de hand van de volgende stappen:

1. Werk het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, indien nodig.

2. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel netwerk'. Controleer of de telefoonlijn ingeschakeld is. Als je meerdere SIM-kaarten gebruikt, controleer dan of het telefoonnummer dat je wilt gebruiken, is geselecteerd en is ingeschakeld.

3. Tik in de Instellingen-app op 'FaceTime'. Schakel FaceTime uit en vervolgens weer in.

4. Tik op het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor FaceTime.

Als je na de configuratie van een nieuw apparaat problemen hebt met Berichten, kun je ook je instellingen voor Berichten bijwerken.

Een snelle verbinding gebruiken om problemen met de geluidskwaliteit van FaceTime te voorkomen

Als de mobiele verbinding of het wifinetwerk traag is of andere gebruikers audio of video in hetzelfde wifinetwerk streamen, ondervind je mogelijk deze problemen:

• Waarschuwingen over de verbinding of er is geen verbinding mogelijk

• Schokkerige videogesprekken

• Zwart scherm

• Onderbroken oproepen

Zorg ervoor dat zowel jijzelf als de persoon die je belt, een snelle wifi- of mobiele verbinding gebruikt. Als je wifi gebruikt, vereist FaceTime een breedbandverbinding.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Volg deze stappen als geen van de bovenstaande redenen op jou van toepassing zijn en je nog steeds niet kunt bellen via FaceTime:

1. Zorg ervoor dat het apparaat een wifiverbinding of een mobieledataverbinding heeft.

2. Controleer of mobieledatagebruik is ingeschakeld voor FaceTime als je FaceTime via een mobiele verbinding probeert te gebruiken. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data' en schakel vervolgens FaceTime in. Als je een iPad gebruikt, zie je mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

3. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.

• Als 'Wachten op activering' wordt weergegeven, moet je FaceTime uit- en vervolgens weer inschakelen. Lees wat je moet doen als je FaceTime niet kunt activeren.

• Als je geen instelling voor FaceTime ziet, controleer je of Camera en FaceTime niet zijn uitgeschakeld in 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Beperkingen' > 'Toegestane apps'.

• Zorg ervoor dat je het juiste telefoonnummer of e-mailadres gebruikt.

4. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' en schakel 'Stel automatisch in' in.

5. Start het apparaat opnieuw op.

6. Werk het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.