Talen

iTunes: geavanceerde probleemoplossing voor de iTunes Store

Symptomen

Dit artikel leidt u doorheen het geavanceerd oplossen van problemen met de verbinding met de iTunes Store.

Belangrijk: als u dit nog niet gedaan hebt, moet u eerst Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store en iTunes: mogelijke iTunes Store-fouten raadplegen voordat u verdergaat met de stappen in dit artikel.

Oplossing

Alles verbergen | Alles weergeven

• Mac OS X en Windows: voor de beste resultaten bij het openen van de iTunes Store op uw computer werkt u bij naar de nieuwste versie van iTunes.
  • iPhone, iPad en iPod touch: voor de beste resultaten bij het openen van de iTunes Store op een iPhone, iPad of iPod zorgt u ervoor dat het iOS van het apparaat up-to-date is.

Als u problemen ondervindt bij het openen van de iTunes Store na het bijwerken naar de nieuwste versie van iTunes of iOS, raadpleegt u de onderstaande stappen voor probleemoplossing. Bepaalde onderdelen zijn alleen van toepassing op specifieke apparaten of besturingssystemen. Dit wordt aangegeven in de titel van elk onderdeel.

Isoleer het probleem: (Mac OS X, Windows, iOS)

1. Controleer of de fout alleen optreedt bij de iTunes Store. (U hebt een internetverbinding nodig om de iTunes Store te openen.)
    • Open een veilige website om te testen of u online bent. Dit is immers noodzakelijk voor de iTunes Store. Dit test ook of de belangrijkste poorten 80 en 443 toegankelijk zijn. Als de website werkt maar de iTunes Store niet, blokkeert een firewall hoogstwaarschijnlijk de iTunes-software of -servers. Als dit het geval is, voert u de stappen in het onderstaande onderdeel 'Geblokkeerd door softwarefirewall' uit.
  2. Voer een test met een ander apparaat uit.
    • Een ander apparaat helpt, bij voorkeur op een ander netwerk, bij het efficiënter oplossen van problemen met de iTunes Store. Als een ander apparaat op een ander netwerk problemen vertoont, ondergaat de iTunes Store mogelijk onderhoudswerken en zal die spoedig opnieuw beschikbaar zijn.
  3. Voer een test met een ander netwerk uit.
    • Uw computer verbinden met een ander netwerk en een test uitvoeren, helpt de volgende stap te bepalen. Dit is ook nuttig als meerdere apparaten zijn aangetast.
    • Als het apparaat verbinding kan maken met Wi-Fi en een mobiel netwerk, zijn grotere downloads niet mogelijk via het mobiele netwerk.
    • Als het probleem verdwijnt terwijl u bent verbonden met een ander netwerk, moet u mogelijk werken met uw supportopties om toegang tot het volgende te krijgen:
      • itunes.apple.com
      • ax.itunes.apple.com
      • ax.init.itunes.apple.com
      • albert.apple.com
      • gs.apple.com
      • ax.phobos.apple.com.edgesuite.net
      • mzstatic.com
    • Opmerking: iTunes kan de volledig goedgekeurde versie van deze adressen gebruiken voor extra beveiliging.
  4. iTunes gebruikt bekende poorten en deze poorten moeten mogelijk worden geopend voor iTunes: 80, 443, 3689, 5297, 5298, 5353, 8000-8999 en 42000-42999.
  5. Het is uiterst belangrijk dat de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld:
    • Windows:
      1. Klik achtereenvolgens op Start en Configuratiescherm.
      2. Klik achtereenvolgens op 'Datum, tijd, taal en landinstellingen' en Datum en tijd.
      3. Klik op het tabblad Datum en tijd.
      4. Zorg ervoor dat de ingestelde datum en tijd geconfigureerd zijn om de huidige datum en tijd te gebruiken en klik vervolgens op OK.
    • Mac OS X:
      1. Kies in het menu Apple () de optie Systeemvoorkeuren.
      2. Klik op Datum en tijd in Systeemvoorkeuren.
      3. Schakel de optie 'Stel datum en tijd automatisch in' in als dit nog niet is gedaan.
      4. Klik op het tabblad Tijdzone en pas de tijdzone aan uw huidige locatie aan.
    • iOS:
      1. Tik in het beginscherm op InstellingenAlgemeenDatum en tijd.
      2. Als u Stel automatisch in ziet, schakelt u deze optie uit.
      3. Verifieer of de tijdzone en het uur (in de statusbalk) juist zijn voor uw huidige locatie.
      4. Als dit niet zo is, past u de onjuiste instelling aan.
      5. Als alles juist was en de optie komt voor, schakelt u Stel automatisch in in.
  6. Verwijder alle beperkingen die het probleem kunnen veroorzaken:
    • Windows:
      1. Het is aanbevolen om iTunes met een beheerdersaccount te gebruiken.
      2. Raadpleeg de Help-documentatie van Microsoft, neem contact op met uw IT-departement of bezoek support.microsoft.com voor meer informatie.
      3. U kunt ook met behulp van iTunes-diagnose controleren of iTunes u herkent als beheerder.
    • Mac OS X:
      1. Het is aanbevolen om iTunes met een beheerdersaccount te gebruiken. Kies in het menu Apple () de optie Systeemvoorkeuren om een beheerdersaccount te worden.
      2. Klik op Accounts in Systeemvoorkeuren.
      3. U moet mogelijk het hangslot links onder in het venster ontgrendelen om wijzigingen aan te brengen. Als u het hangslot kunt ontgrendelen, bent u een beheerder.
      4. Onder de account die u gebruikt, staat mogelijk 'Standaard' vermeld. Schakel de optie 'Sta toe dat gebruiker deze computer beheert' in om van de gebruiker een beheerder te maken.
      5. Kies in het menu Apple () de optie Log uit.
      6. Log opnieuw in en gebruik iTunes opnieuw. Test om te zien of het probleem is opgelost.
    • iOS: beperkingen kunnen veroorzaken dat u bepaald materiaal niet kunt aanschaffen. Controleer de beperkingen via InstellingenAlgemeenBeperkingen als u deze instellingen niet met zekerheid kent.
  7. Nadat u het probleem tot iTunes hebt herleid met behulp van de bovenstaande stappen:

• Als het probleem nog niet is opgelost en er verschijnt een waarschuwingsbericht met een specifieke code, raadpleegt u het onderstaande onderdeel 'Specifieke voorwaarden en waarschuwingsberichten' voor meer probleemoplossende stappen.

• Als het probleem nog niet is opgelost en er is geen specifieke code of waarschuwingsbericht, kunt u het iTunes Store-discussieforum bezoeken en extra informatie zoeken om u uw probleem te helpen oplossen:

• U kunt ook contact opnemen met AppleCare om uw supportopties te bespreken. Afhankelijk van de dekking van het product moet u mogelijk betalen voor ondersteuning.

• Een nieuwe router of internetaanbieder kan beletten dat u verbinding maakt met de iTunes Store. Licht de fabrikant van de router of uw internetaanbieder in over de poorten en servers in dit artikel en bevestig de compatibiliteit.

Geblokkeerd door softwarefirewall: (Mac OS X/Windows)

Als andere internetservices werken of andere apparaten op hetzelfde netwerk hebben toegang tot de iTunes Store, voert u deze stappen uit:

Windows

1. Kies in het menu Start de optie Configuratiescherm.
  2. Als u het Configuratiescherm in de klassieke weergave of categorieweergave hebt, gaat u naar stap 4.
  3. Klik op 'Systeem en beveiliging' in Windows 7. Klik op Beveiliging in Windows Vista en op Beveiligingscentrum in Windows XP.
  4. Klik op Windows Firewall.
  5. Klik op 'Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall' links in het scherm in Windows 7.
  6. Klik op Instellingen wijzigen in Windows 7 en Vista. Als Windows uw toestemming vraagt, klikt u op Doorgaan. Zorg ervoor dat de optie 'Alle binnenkomende verbindingen blokkeren' niet is geselecteerd.
  7. Klik op het tabblad Uitzonderingen.
  8. Vink het keuzevakje iTunes aan.
  9. Klik op OK.

Als iTunes al een uitzondering in Windows Firewall heeft of Windows Firewall is uitgeschakeld, raadpleegt u iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

Als de toegang niet wordt geblokkeerd door een firewall maar de iTunes Store werkt nog steeds niet terwijl andere internetservices (websites) wel werken, blokkeert uw configuratie mogelijk de iTunes Store. Voer de onderstaande stappen uit onder 'Geblokkeerd door configuratie' om het probleem verder op te lossen.

Mac OS X

1. Kies in het menu Apple () de optie Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Beveiliging in Mac OS X v10.5 en v10.6 en op Delen in Mac OS X v10.4.
  3. Klik op het tabblad Firewall.
  4. Klik indien nodig op het hangslot om wijzigingen aan te brengen en voer uw beheerderswachtwoord in.
  5. Verlaag de toegangsbeperkingen in de firewall.
  6. Kijk of het probleem zich nog steeds voordoet.
  7. Als het probleem aanhoudt, herhaalt u stappen 5 en 6.

Als de toegang niet wordt geblokkeerd door een firewall maar de iTunes Store werkt nog steeds niet terwijl andere internetservices (websites) wel werken, blokkeert uw configuratie mogelijk de iTunes Store. Voer de onderstaande stappen uit om het probleem verder op te lossen.

Geblokkeerd door configuratie: (Mac OS X/Windows)

1. Internetopties configureren (alleen voor Windows-computers):
    1. Voer de iTunes-diagnose uit. Als het onderdeel 'Beveiligde link naar iTunes Store' niet lukt, doet u het volgende.
    2. Open Internet Explorer.
    3. Kies in het menu Extra de optie Internetopties.
    4. Klik op Verbindingen.
    5. Kies 'Nooit een verbinding kiezen' onder 'Instellingen voor inbelverbindingen en virtuele particuliere netwerken'. Als u nog nooit een inbelverbinding hebt gebruikt, kunt u deze optie niet kiezen. Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende stap.
    6. Klik op LAN-instellingen.
    7. Schakel in het geopende venster de optie 'Instellingen automatisch detecteren' in als dit nog niet is gedaan.
    8. iTunes gebruikt proxy-instellingen van Internetopties. Apple beveelt u aan proxy-instellingen te verwijderen die de toegang tot de iTunes Store beletten wanneer die nodig is.
    9. Klik op OK.
    10. Klik op het tabblad Geavanceerd.
    11. Scrol omlaag naar het onderdeel Beveiliging en zoek de optie 'Controleren op intrekken van servercertificaten'. Als die optie is ingeschakeld, schakelt u deze uit.
    12. Zoek SSL 3.0 gebruiken en TLS 1.0 gebruiken. Zorg ervoor dat minstens één van deze twee keuzevakjes is ingeschakeld en klik op OK (u mag ook beide keuzevakjes inschakelen).
    13. Pas de wijzigingen toe en start uw computer opnieuw op als u de optie 'Controleren op intrekken van servercertificaten' hebt gewijzigd (stap #11).
  2. Netwerkinformatie opnieuw opbouwen.
  3. Windows

Windows XP:

1. Kies in het menu Start de optie Uitvoeren.
    2. Typ cmd in het veld Openen en klikt vervolgens op OK.
    3. Typ ipconfig /flushdns in het geopende venster en druk vervolgens u op Enter.
    4. Er verschijnt een bericht dat de DNS-resolvercache is leeggemaakt.

Windows Vista en Windows 7:

1. Kies in het menu Start de optie Alle programma's > Bureau-accessoires en klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt. Ten slotte kiest u 'Als administrator uitvoeren' in het contextuele menu. Als Windows om toestemming vraagt om door te gaan, klikt u op Doorgaan.
    2. Typ ipconfig /flushdns in het geopende venster en druk vervolgens u op Enter.
    3. Er verschijnt een bericht dat de DNS-resolvercache is leeggemaakt.

Het hosts-bestand kan ook de iTunes Store blokkeren.

1. Als u wilt dat Windows het hosts-bestand herstelt naar de standaardwaarden, volgt u 'Fixit' in Hoe kan ik het Hosts-bestand opnieuw instellen op de standaardwaarden?.
      Opmerking: systemen op het werk kunnen informatie plaatsen in het hosts-bestand. Raadpleeg de persoon die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van Windows op uw systeem voordat u het hosts-bestand terug instelt op de standaardwaarden.
    2. Als het terug instellen op de standaardwaarden het probleem niet oplost, vindt u het hosts-bestand in C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC .
    3. Selecteer het hosts-bestand. Kies Bewerken > Kopiëren en vervolgens Bewerken > Plakken.
    4. Nu zou u een kopie van het hosts-bestand moeten hebben, genaamd 'Kopie van hosts' (Windows XP) of 'hosts -Kopie' (Windows Vista/7).
    5. Sleep het originele hosts-bestand naar het bureaublad. Als Windows om toestemming vraagt om door te gaan, klikt u op Doorgaan.
    6. Sleep het bestand 'Kopie van hosts' (Windows XP) of 'hosts -Kopie' (Windows Vista/7) naar het bureaublad.
    7. Klik met de rechtermuisknop op 'Kopie van hosts' (Windows XP) of 'hosts -Kopie' (Windows Vista/7) en kies Openen. U wordt mogelijk gevraagd het programma te kiezen dat u wilt gebruiken om dit bestand te openen. Dubbelklik op Kladblok.
    8. Als Kladblok is geopend, kiest u Bewerken > Alles selecteren en vervolgens kiest u  Bewerken > Verwijderen.
    9. Kies in het menu Bestand de optie Opslaan. Sluit Kladblok af.
    10. Sleep het bestand 'Kopie van hosts' (Windows XP) of 'hosts -Kopie' (Windows Vista/7) van het bureaublad terug naar de oorspronkelijke locatie (in stap 2). Als Windows om toestemming vraagt om door te gaan, klikt u op Doorgaan.
    11. Klik met de rechtermuisknop op het bestand  'Kopie van hosts' (Windows XP) of 'hosts -Kopie' (Windows Vista/7) en kies Naam wijzigen. Typ 'hosts' (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
    12. Herstart uw computer en probeer verbinding te maken met de iTunes Store.

Mac OS X

Voer de volgende stappen uit om uw netwerkvoorkeuren te verwijderen. Voor de meeste breedbandverbindingen zijn geen speciale instellingen nodig om verbinding te maken. Als deze voor uw verbinding wel nodig zijn of als u dit niet zeker weet, neemt u contact op met uw internetaanbieder of netwerkbeheerder voor ondersteuning.

1. Klik op het Finder-symbool in het Dock.
    2. Kies Ga naar map in het menu Ga.
    3. Typ:  /Library/Preferences/SystemConfiguration
    4. Klik op Ga.
    5. Zoek het bestand NetworkInterfaces.plist in het Finder-venster en sleep het naar de prullenmand.
    6. Start de computer opnieuw op.
    7. Zodra de computer opnieuw is opgestart, kunt u geen verbinding maken met internet. U moet de netwerkinstellingen vernieuwen om opnieuw verbinding te kunnen maken:
      1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple ().
      2. Kies Netwerk in het menu Weergave.
      3. Als u Mac OS X v10.4 gebruikt, kiest u Nieuwe locatie in het menu Locatie.
      4. Klik op Pas nu toe rechtsonder.
      5. Als voor de netwerkverbinding speciale instellingen zijn vereist, stelt u deze hier opnieuw in. U moet deze ontvangen hebben van uw internetaanbieder of netwerkbeheerder.

Het hosts-bestand kan ook de iTunes Store blokkeren.

1. Open het hulpprogramma Terminal in Programma's > Hulpprogramma's.
    2. Wanneer Terminal opent, opent u het hosts-bestand door het volgende commando in te voeren en op Enter te drukken:
      sudo nano /private/etc/hosts
    3. Typ uw gebruikerswachtwoord wanneer u hierom wordt gevraagd.
      Opmerking: hiervoor moet een beheerderswachtwoord zijn ingesteld.
    4. Bewerk het hosts-bestand:
      Het hosts-bestand bevat enkele opmerkingen (regels die met # starten) en enkele standaardtoewijzingen van hostnamen (bijv. 127.0.0.1 - localhost).
      U kunt in het bestand navigeren met behulp van de pijltoetsen.
    5. Als een invoer met apple.com wordt gevonden, voegt u # en een spatie toe aan het begin van die regel.
      Opmerking: als dit een systeem van het werk is, wordt het hosts-bestand mogelijk gebruikt om lokale bronnen, zoals software-updates, door te sturen. Raadpleeg uw ondersteuningsbronnen.
      Een voorbeeld van een hosts-bestand in Terminal
    6. Bewaar het hosts-bestand.
      • Wanneer de bewerking van het hosts-bestand is voltooid, drukt u op Control-o om het bestand op te slaan.
      • Druk op Enter op de vermelding van het bestandsnaam en op Control-x om de editor te verlaten.
    7. Als het probleem aanhoudt, kan andere software worden uitgevoerd op de Mac die een probleem met de verbinding veroorzaakt.

Specifieke voorwaarden en waarschuwingsberichten: (Mac OS X / Windows)

Als bij het openen van de iTunes Store een specifiek waarschuwingsbericht wordt weergegeven, voert u deze stappen uit om de specifieke voorwaarden of waarschuwingen te volgen die hieronder worden beschreven.

Het openen van de iTunes Store veroorzaakt dat iTunes onverwacht wordt afgesloten, het systeem opnieuw wordt opgestart of een blauw scherm wordt weergegeven

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem zijn verouderde stuurprogramma's van de grafische kaart. Als u de stappen in Besturingsbestanden op een Windows-computer bijwerken volgt, moet dit het probleem oplossen.

Opmerking:  in Besturingsbestanden op een Windows-computer bijwerken wordt vermeld dat u mogelijk de oorspronkelijke fabrikant van de grafische kaart moet raadplegen.

Als de besturingsbestanden van de grafische kaart up-to-date zijn, volgt u de stappen in:

Opmerking: verouderde besturingsbestanden van andere hardware kunnen het probleem veroorzaken dat wordt besproken in dit verwante artikel: Wat u moet doen wanneer een blauw foutmeldingsscherm wordt weergegeven in Windows tijdens de synchronisatie van een iPhone of iPod touch.

iTunes Store laadt gedeeltelijk of geeft 'Fout 306' of 'Fout 10054' weer

Proxy's, instellingen van ouderlijk toezicht en software, beveiligingssoftware of een slechte iTunes Store-cache kunnen dit veroorzaken.

Verwijder de proxy-instellingen van internet en maak verbinding met internet zonder een proxy om proxy's aan te pakken.

Cache van iTunes Store opnieuw instellen:

1. In iTunes kiest u iTunesVoorkeuren (Mac) of BewerkenVoorkeuren (pc).
  2. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  3. Klik op de knop 'Stel cache opnieuw in'.
  4. Klik op OK en kijk of het probleem is opgelost.

Ouderlijk toezicht in iTunes aanpassen:

1. Open iTunes.
  2. Open iTunes-voorkeuren:
    1. Op een Mac: kies in het menu iTunes de optie Voorkeuren.
    2. Op een Windows-pc: kies in het menu Bewerken de optie Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad Toezicht.
  4. Verwijder de beperkingen van Ouderlijk toezicht.

Voor meer informatie over Ouderlijk toezicht of software voor het filteren van inhoud raadpleegt u iTunes 10.5 voor Windows: mogelijke problemen met prestaties en lege iTunes Store.

Voor meer informatie over andere beveiligingssoftware raadpleegt u iTunes: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

'Fout 35'

Deze waarschuwing treedt meestal op wegens onjuiste bevoegdheden voor een map die door iTunes wordt gebruikt.

Controleer eerst of de map iTunes Media bestaat. Opmerking: de map 'iTunes Media' kan verschijnen als 'iTunes Music'.

Als de map niet bestaat, raadpleegt u 'iTunes: uw map iTunes Media verplaatsen' voor de stappen die u moet uitvoeren om een nieuwe map te maken. Als in plaats van de map een alias bestaat, controleert u of de alias correct werkt.
Corrigeer de bevoegdheden voor de map iTunes Media. Deze map bevindt zich gewoonlijk in de map iTunes van de map Muziek (~/Muziek/iTunes/iTunes Media).

De Finder gebruiken

1. Log in bij een beheerdersaccount.
  2. Zoek de map iTunes Media. Als u niet zeker weet waar de map iTunes Media zich bevindt, start u iTunes, opent u Voorkeuren in het menu iTunes en klikt u op Geavanceerd. Hier wordt getoond waar de map iTunes Media zich bevindt.
  3. Selecteer de map iTunes Media.
  4. Kies in het menu Archief de optie Toon info.
  5. Klik op het openvouwdriehoekje om het onderdeel Delen en bevoegdheden van het venster Info te openen.
  6. Stel de bevoegdheden als volgt in (u wordt mogelijk gevraagd om het wachtwoord van de beheerdersaccount in te voeren):
  7. Eigenaar: bevoegdheid Lezen en schrijven.
  8. Staff: bevoegdheid Alleen lezen.
  9. Everyone: bevoegdheid Alleen lezen.
  10. Klik op de knop 'Pas toe op ingesloten onderdelen'.
  11. Sluit het venster Info.

Geavanceerd: Terminal gebruiken

1. Open Terminal (/Programma's/Hulpprogramma's). Waarschuwing: in deze stap wijzigt u instellingen voor bevoegdheden door commando's in het programma Terminal in te voeren. Gebruikers die niet vertrouwd zijn met Terminal en UNIX-omgevingen, dienen voorzichtig te werk te gaan. De invoer van incorrecte commando's kan leiden tot gegevensverlies of onbruikbare systeemsoftware. De foutieve aanpassing van bevoegdheden kan leiden tot een lagere systeembeveiliging of blootstelling van vertrouwelijke gegevens.
  2. Typ het volgende commando gevolgd door een spatie:
  3. sudo chmod -R 700 (druk pas na de volgende stap op Return).
  4. Sleep het symbool van de map iTunes Media naar het Terminal-venster om de padnaam van het bestand automatisch in te voeren. Dit levert het volgende resultaat op:
  5. sudo chmod -R 700 /Users/[gebruikersnaam]/Music/iTunes/iTunes\ Media
  6. Druk op Return.
  7. Voer het wachtwoord van de beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en druk op Return.
  8. Stop Terminal.

Raadpleeg 'Mac OS X: problemen met bevoegdheden oplossen' voor meer informatie.

Als het probleem niet wordt opgelost door de bevoegdheden voor de map iTunes Media te corrigeren, controleert u de bevoegdheden voor de map voor de artiest waarvan u nummers probeert aan te schaffen. Mappen voor artiesten bevinden zich in de map iTunes Media.

In bepaalde gevallen moet u een nieuwe map iTunes Media maken. Raadpleeg 'iTunes: de map iTunes Media verplaatsen' voor instructies. Opmerking: dit probleem kan zich opnieuw voordoen wanneer u de map iTunes Media met meerdere gebruikers deelt.

'Fout 39'

Dit probleem kan worden veroorzaakt door verouderde iTunes-software of software voor het versnellen van internet.

Download de nieuwste versie van iTunes voor Windows op apple.com/nl/itunes/download/ om dit probleem op te lossen.
Als u al de nieuwste versie hebt, schakelt u software voor het versnellen van internet uit of verwijdert u die en start u opnieuw op.

'Fout -50', '-5000', '8003', '8008' of '-42023'

Deze waarschuwingen treden op wegens time-outs of conflicten die tijdens het downloaden een bestand proberen te schrijven.

Als u dit probleem ondervindt bij het openen van de iTunes Store:

Raadpleeg iTunes 9: het bericht 'Even geduld' of 'Fout (-50)' bij het openen van de iTunes Store

Als u dit probleem ondervindt bij het downloaden vanaf de iTunes Store:

Verwijder de iTunes-map Downloads die u vindt in:

Mac OS X:   ~/Muziek/iTunes/iTunes Media/Downloads   Opmerking: 'iTunes Media' kan verschijnen als 'iTunes Music'. De tilde (~) staat voor de thuismap.

Windows Vista:   \Users\gebruikersnaam\Music\iTunes\iTunes Media\Downloads\

Windows 7:   \Users\gebruikersnaam\My Music\iTunes\iTunes Media\Downloads\

Windows XP:   \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\iTunes\iTunes Media\Downloads\

Als u de iTunes-map Downloads hebt gevonden:

1. Stop iTunes.
  2. Verwijder de map Downloads op de computer.
  3. Open iTunes.
  4. Kies Store > Zoek naar beschikbare downloads.
  5. Voer uw accountnaam en wachtwoord in.

Als u dit probleem ondervindt bij het downloaden van digitale exemplaren op Windows:

Gebruik MSCONFIG (instructies voor Windows XP en Windows Vista/Windows 7) om conflicterende software uit te schakelen.

Als het probleem wordt opgelost door MSCONFIG te gebruiken, wilt u het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wellicht gebruiken om stapsgewijs één systeemservice en opstartonderdeel van derden in te schakelen (en de computer opnieuw op te starten nadat u het onderdeel of de onderdelen opnieuw hebt ingeschakeld), zodat u de systeemservice of het opstartonderdeel kunt identificeren waardoor het probleem wordt veroorzaakt.

U kunt alle onderdelen weer inschakelen door in het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad Algemeen de optie Normaal opstarten te selecteren. Houd er echter rekening mee dat het probleem zich hierdoor opnieuw kan voordoen.

Als u het probleem kunt isoleren naar bepaalde software van een andere fabrikant, wilt u wellicht contact met hen opnemen om hen op de hoogte te brengen van het conflict.

'Fout 414'

Deze waarschuwing treedt op wanneer alle programma's uit de App Store worden bijgewerkt en één ervan heeft een beoordeling van 17+. Werk de programma's met inhoud voor volwassenen afzonderlijk bij voordat u alle programma's samen bijwerkt.

'Fout 450'

Deze waarschuwing verschijnt wanneer iTunes wordt gebruikt door een gebruikersaccount met beperkingen van Ouderlijk Toezicht die zijn toegepast in het besturingssysteem.

Verminder de beperkingen van Ouderlijk Toezicht en overweeg het gebruik van de functie Ouderlijk Toezicht van iTunes.

'Fout 499'

Deze waarschuwing verschijnt vanwege beveiligingssoftware. Volg iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

'Fout -609'

Deze waarschuwing kan voorkomen wanneer u illustraties van het album probeert te verkrijgen voor nummers in een bibliotheek. Dit probleem oplossen:

1. Open iTunes.
  2. Klik op Store > Log uit (hierdoor logt u uit bij uw iTunes Store-account).
  3. Stop iTunes.
  4. Open iTunes opnieuw.
  5. Klik op Store > Log in en log in bij uw iTunes Store-account.
  6. Probeer de nummers te selecteren en kies opnieuw Geavanceerd > Haal albumillustraties op.

Als hiermee het probleem niet wordt opgelost, schakelt u voorzieningen van andere fabrikanten en opstartonderdelen uit door de computer selectief opnieuw op te starten. Volg dan de stappen in iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen om de beveiligingssoftware uit te sluiten als oorzaak.

'Fout 1008'

Deze waarschuwing kan optreden wanneer u werkt met verouderde of onjuiste factuurgegevens of wanneer de computernaam ongewone tekens bevat.

1. Klik op Log in uit het menu Store. Als u Log uit ziet, gaat u naar stap 2.
  2. Klik op Toon mijn account in het menu Store.
  3. Voer de accountinformatie in.
  4. Klik op Werk betaalgegevens bij.
  5. Controleer of de informatie juist en up-to-date is.
  6. Klik op Gereed.

Test opnieuw. Als het probleem aanhoudt, probeert u het volgende:

1. Open Systeemvoorkeuren in het menu Apple ().
  2. Kies in het menu Weergave de optie Delen.
  3. Klik in het veld Computernaam.
  4. Kies in het menu Wijzig de optie Selecteer alles. Alle tekst in het veld Computernaam is nu gemarkeerd.
  5. Druk op de Delete-toets om alle tekst te verwijderen.
  6. Typ opnieuw de gewenste computernaam in het veld Computernaam.
  7. Sluit het voorkeurenvenster Delen.

'Fout 3000' t/m '3999'

Waarschuwingen met codes die met 3000 beginnen, betekenen meestal dat iTunes geen contact kan opnemen met de gs.apple.com-server via de poorten 80 of 443. Dit kan te wijten zijn aan verouderde of onjuist geconfigureerde beveiligings- of firewallsoftware die storing veroorzaakt of aan de instellingen van uw internetproxy. Als u een proxy gebruikt, probeert u de proxy-instellingen te verwijderen of een goed netwerk te gebruiken. Als het probleem dan nog niet is opgelost, raadpleegt u iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

'Fout 3001',  '-42110' of '5103'

Deze waarschuwing heeft te maken met filmverhuur en machtigingen in de iTunes Store.

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes en QuickTime gebruikt. U kunt beide programma's gratis downloaden.

Als uw iTunes up-to-date is, verwijdert u de map SC Info.

'Fout -3150'

Deze waarschuwing is vaak gerelateerd met een verbroken verbinding met de iTunes Store.

Als u deze waarschuwing ziet en u hebt vastgesteld dat u verbonden bent met het internet via Wi-Fi, raadpleegt u AirPort en Bluetooth: potentiële bronnen voor draadloze storing.

Als het probleem aanhoudt en u gebruikt iTunes voor Windows, moet u wellicht uw DNS-gegevens wissen en programma's voor het blokkeren van pop-upvensters of advertenties verwijderen.

Ten slotte kan dit ook voorkomen door time-outs die worden veroorzaakt door beveiligingssoftware.

'Fout -3221'

Deze waarschuwing is vaak gerelateerd met een softwarefirewall die iTunes en iTunesHelper blokkeert.

Als dit gebeurt, wijzigt u het niveau van de bevoegdheden voor iTunes en iTunesHelper in de softwarefirewall voor volledige toegang.

Dit stelt iTunes en iTunesHelper in staat om gegevens te versturen naar en te ontvangen van de iTunes Store.

'Fout -3259'

Deze fout is vaak te wijten aan firewalls van de computer die iTunes blokkeren.

1. Werk bij naar de nieuwste versie van iTunes.
  2. Probeer de firewall uit te schakelen om te verifiëren of het probleem hiermee is verholpen (dit geldt voor de ingebouwde firewall of een firewall van een andere ontwikkelaar, zoals Norton Personal Firewall, McAfee, Symantec, enz.). Raadpleeg iTunes: kan geen muziek delen als Firewall is ingeschakeld voor de stappen die u moet uitvoeren als u Mac OS X gebruikt.
  3. Als de firewall of beveiligingssoftware geen storing veroorzaken, probeert u de proxy-instellingen te verwijderen.

'Fout 8248'

Deze fout kan optreden als het proces 'Memonitor.exe' op de computer wordt uitgevoerd. Dit is mogelijk geïnstalleerd met een oudere versie van de V CAST Music with Rhapsody-software, een oudere versie van de Sprint Music Manager-software, of nog andere programma's.

1. Controleren of Memonitor.exe een probleem veroorzaakt:
  2. Open Windows Taakbeheer (druk op Ctrl-Alt-Del).
  3. Indien nodig klikt u op Taakbeheer starten.
  4. Zoek 'Memonitor.exe' op het tabblad Processen. Als u Memonitor.exe vindt, selecteert u dit proces en klikt u op Proces beëindigen.
  5. Probeer de inhoud opnieuw te downloaden. Als het probleem hiermee is verholpen, maakt u de installatie van de V CAST Music with Rhapsody-software of de Sprint Music Manager-software ongedaan en downloadt en installeert u, indien beschikbaar, de nieuwste versie van deze programma's.

'Fout -9800', '-9815' of '-9814'

Deze waarschuwing is vaak te wijten aan problemen met het maken van een veilige verbinding met de iTunes Store.

1. Stop iTunes.
  2. Stel op de computer de juiste datum in.

'Fout -9807'

Als u 'Fout 9807' ziet, controleert u de datum, tijd en tijdzone van de computer. Stel deze juist in als dit niet het geval is.

Als het probleem hiermee niet wordt opgelost, opent u de toegang tot de volgende VeriSign-servers:

• evintl-ocsp.verisign.com
  • evsecure-ocsp.verisign.com

De toegang tot deze servers is mogelijk geblokkeerd door beveiligingssoftware, antispywaresoftware, of software die inhoud filtert. Voor iTunes voor Windows volgt u iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

'Fout -9808'

Deze waarschuwing is vaak te wijten aan een ontvangen beveiligingsprobleem wegens veiligheidsinstellingen die hoger als verwacht, zijn ingesteld.

1. Controleer de datum, tijd en tijdzone van de computer. Stel deze juist in als dit niet het geval is.
  2. Configureer uw Internetopties in Windows zoals hierboven is beschreven.
  3. Als het probleem aanhoudt of de gemaakte wijzigingen in Internetopties worden niet bewaard nadat u de pc opnieuw opstart, wordt het probleem wellicht veroorzaakt door verouderde of onjuist geconfigureerde beveiligingssoftware.  Volg de stappen in iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen om het probleem op te lossen.

'Fout -9812'

Deze waarschuwing is vaak te wijten aan cryptografische problemen met de Windows-installatie.

1. Als u een breedbandverbinding hebt (kabel, DSL of andere hogesnelheidsverbinding), probeert u gedurende een minuut uw modem uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen. Als u ook een router hebt aangesloten op de modem, schakelt u die uit gedurende een minuut en vervolgens schakelt u die opnieuw in. Zodra u verbinding met het internet hebt gemaakt, probeert u de iTunes Store in iTunes opnieuw te openen.
  2. Controleer of er updates zijn voor Windows of zoek KB931125 in de ondersteuningspagina's van Microsoft. Installeer de nieuwste update voor basiscertificaten vanaf het Downloadcentrum van Microsoft.
  3. Als het probleem aanhoudt, volgt u de stappen in het artikel KB822798 van de Microsoft Knowledge Base om het probleem op te lossen. Let wel dat terwijl het Microsoft-artikel een verschillend probleem beschrijft, beide problemen dezelfde oorzaak en oplossing hebben.

'Fout -9813'

De waarschuwing 'Fout 9813' treedt op wanneer er een probleem is met het rootcertificaat van een sleutelhanger. Rootcertificaten worden bewaard in een systeemsleutelhanger die u op de volgende locatie vindt:

/Systeem/Bibliotheek/Keychains/X509Anchors

Deze roots worden gebruikt door Mac OS X-systeemsoftware om de betrouwbaarheid van veilige internetverbindingen, veilige e-mail en andere PKI-interacties te evalueren.

Hier volgen enkele mogelijke oplossingen voor dit probleem:

1. Sluit iTunes af, open Safari en kies Verwijder cachebestanden in het menu Safari. Ga terug naar de iTunes Store en test of het probleem is opgelost.
  2. Gebruik Time Machine of een andere reservekopie om terug te keren naar een ouder rootcertificaat die werkt (X509Anchors).
  3. Kopieer het rootcertificaat van een andere Mac.  Deze oplossing wordt geboden in dit artikel voor probleemoplossing van Mail: Mail 2.0 Help: berichtondertekeningen kunnen niet worden geverifieerd.  Kopieer de bestanden X509Anchors SystemRootCertificates.keychain en SystemCACertificates.keychain van een andere computer met exact dezelfde Mac OS X-versie als de computer, start de computer opnieuw op en test.
  4. Installeer Mac OS X opnieuw op de computer.

Opmerking: als u beslist om de inhoud van /Systeem/Bibliotheek/Keychains te kopiëren, controleert u of de computer waarvan u het bestand kopieert dezelfde Mac OS X-versie heeft als uw computer.  U kunt de Mac OS X-versienummers vergelijken door te gaan naar het menu Apple () en Over deze Mac te kiezen.

'Fout 11222'

Meldingen van dit probleem worden momenteel door Apple onderzocht. Proxy's, problemen met certificaten of een internetaanbieder kunnen dit probleem veroorzaken.

Proxy's en problemen met certificaten aanpakken:

Windows:

1. Open Internet Explorer.
  2. Kies in het menu Extra de optie Internetopties.
  3. Klik op Verbindingen.
  4. Kies 'Nooit een verbinding kiezen' onder 'Instellingen voor inbelverbindingen en virtuele particuliere netwerken'. Als u nooit een inbelverbinding hebt gebruikt, kunt u deze optie mogelijk niet kiezen. Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende stap.
  5. Klik op LAN-instellingen.
  6. Schakel in het geopende venster de optie 'Instellingen automatisch detecteren' in als dit nog niet is gedaan.
  7. iTunes gebruikt proxy-instellingen van Internetopties. Apple beveelt u aan proxy-instellingen te verwijderen die de toegang tot de iTunes Store beletten wanneer die nodig is.
  8. Klik op OK.
  9. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  10. Scrol omlaag naar het onderdeel Beveiliging en zoek de optie 'Controleren op intrekken van servercertificaten'. Als die optie is ingeschakeld, schakelt u deze uit.
  11. Zoek 'SSL 3.0 gebruiken' en 'TLS 1.0 gebruiken'. Zorg ervoor dat minstens één van deze twee keuzevakjes is ingeschakeld en klik op OK (u mag ook beide keuzevakjes inschakelen).
  12. Pas de wijzigingen toe en start de computer opnieuw op als u de optie 'Controleren op intrekken van servercertificaten' hebt gewijzigd in stap 11.

Als het probleem te wijten is aan een proxy die u niet kunt verwijderen, neemt u contact op met de technische medewerkers die ondersteuning bieden voor de computer of het netwerk of probeert u een andere computer of ander netwerk.

Als dit het probleem niet oplost, volgt u de stappen in iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

'Fout 11556'

Deze waarschuwing treedt op wanneer iTunes iets probeert te doen dat niet wordt toegestaan door de iTunes Store in dat land.

Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is het inloggen wanneer een beperking voor iTunes U door Ouderlijk toezicht is ingesteld.

Voor meer informatie raadpleegt u de stappen in iTunes 9: het bericht 'Even geduld' of 'Fout (-50)' bij het openen van de iTunes Store.

'Fout 42003'

Deze waarschuwing kan verschijnen wanneer iTunes in compatibiliteitsmodus wordt uitgevoerd. Compatibiliteitsmodus uitschakelen:

1. Stop iTunes.
  2. Ga naar de schijf waarop Windows is geïnstalleerd:
    • Windows XP: klik in het menu Start op de optie Deze computer (of dubbelklik op Deze computer op het bureaublad).
    • Windows Vista en Windows 7: klik in het menu Start op de optie Computer.
  3. Open de C:\-schijf (of de schijf waarop Windows is geïnstalleerd) in het geopende venster.
  4. Open de map Program Files (of 'Program Files (x86)' als u een 64-bits versie van Windows Vista of Windows 7 gebruikt).
  5. Open de map iTunes.
  6. Klik met de rechtermuisknop op het programma iTunes (iTunes of iTunes.exe) en in het contextuele menu klikt u op Eigenschappen.
  7. Klik op het tabblad Compatibiliteit.
  8. Maak de selectie van het keuzevakje onder Compatibiliteitsmodus ongedaan indien dit is geselecteerd.
  9. Klik op OK.
  10. Ga terug naar de map Program Files of Program Files (x86).
  11. Open de map QuickTime.
  12. Klik met de rechtermuisknop op het programma QuickTimePlayer (QuickTimePlayer of QuickTimePlayer.exe) en in het contextuele menu klikt u op Eigenschappen.
  13. Klik op het tabblad Compatibiliteit in het venster Eigenschappen.
  14. Maak de selectie van het keuzevakje onder Compatibiliteitsmodus ongedaan als dit is geselecteerd.
  15. Klik op OK.
  16. Open iTunes.

'Fout 42023' t/m 'Fout 42408'

Deze waarschuwingen kunnen verschijnen wanneer u met iTunes machtigingen probeert in te stellen of bij het openen wanneer iTunes controleert op informatie over machtigingen.

1. Installeer de nieuwste versie van iTunes van apple.com/nl/itunes/download/
  2. Verwijder de map SC Info.
  3. Als dit het probleem niet oplost, raadpleegt u iTunes: 'Fout 42408' of 'Fout 42404' na upgrade naar iTunes 9.0.3.

Aanvullende informatie

Als het probleem niet is opgelost, neemt u contact op met Apple voor ondersteuning en om de dekking van uw ondersteuning te bespreken.

Voor antwoorden op algemene vragen over de iTunes Store raadpleegt u de volgende artikelen:

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Dit document wordt bijgewerkt wanneer meer informatie beschikbaar is.
Laatst gewijzigd op: 4-apr-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 4-apr-2013
  • Artikel: TS3297
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)