Språk

iOS: Svarar inte eller går inte att slå på

Symptoms

Din iPhone, iPad eller iPod touch slutar ibland att reagera när du försöker styra den med knappar och reglage eller genom att trycka på skärmen och kan visa upp ett eller flera av symtomen nedan:

• återgår inte till hemskärmen när du trycker på hemknappen
  • vaknar inte från viloläge när vilo-/väckningsknappen trycks ned
  • går inte att slå på (eller tänds inte) när du använder någon av knapparna
  • låser sig vid Apple-logotypen vid start
  • verkar ha låst sig eller svarar inte
  • går inte att använda Dra för att låsa upp eller Dra för att stänga av.

Lösning

1. Om en enskild app inte svarar eller slutar svara medan den öppnas kan du tvångsavsluta den.
  2. Om enheten inte svarar eller om vissa kontroller inte fungerar som förväntat startar du om enheten.
  3. Om enheten ändå inte svarar eller inte går att slå på (eller inte tänds) måste du återställa enheten.
  4. Om det inte visas någon bild eller om skärmen är svart kontrollerar du först att enheten är tillräckligt laddad för att den ska gå att slå på:
    1. Om du använder en iPad kontrollerar du att den är ansluten med den USB-nätadapter som följde med när du köpte den.
    2. Ladda den i minst tjugo minuter och försök sedan att starta den som vanligt.
    3. Om det inte visas någon bild på skärmen trycker du på vilo-/väckningsknappen och försöker väcka enheten.
    4. Om det visas en röd batterisymbol fortsätter du ladda enheten tills batteriet är fulladdat. Läs mer om att ladda iPhone och iPod touch samt iPad.
  5. Om det inte går att lösa problemet med hjälp av ovanstående anvisningar, eller om skärmen inte tänds eller bara visar en Apple-logotyp, försöker du återskapa med iTunes:
    1. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes.
    2. Om enheten visas i iTunes markerar du den och klickar på Återställ på fliken Sammanfattning. Läs mer om hur du återställer en iOS-enhet.
    3. Om enheten inte visas i iTunes kan du pröva att starta den i återställningsläge och sedan återställa den.
  6. Om det inte går att lösa problemet med hjälp av anvisningarna ovan kontaktar du Apple.
Senast ändrad: 2014-feb-27