Talen

iOS: reageert niet of wordt niet ingeschakeld

Symptomen

Een iPhone, iPad of iPod touch reageert soms mogelijk niet meer op knoppen, schakelaars of invoer via het touchscreen en kan een of meerdere van deze symptomen vertonen:

• Keert niet terug naar het beginscherm na het drukken op de thuisknop
  • Wordt niet uit de sluimerstand gehaald na het drukken op de knop voor de sluimerstand
  • Wordt niet ingeschakeld wanneer u een willekeurige knop indrukt
  • Bij het opstarten blijft het Apple-logo hangen
  • Is geblokkeerd of reageert niet
  • Kan 'schuif om te ontgrendelen' of 'schuif om uit te zetten' niet uitvoeren

Oplossing

1. Als een enkele app niet (meer) reageert wanneer deze wordt geopend, kunt u deze geforceerd stoppen.
  2. Als het apparaat niet reageert of bepaalde bedieningen werken niet zoals verwacht, herstart u het apparaat.
  3. Als het apparaat nog steeds niet reageert of niet wordt ingeschakeld, stelt u het apparaat opnieuw in.
  4. Als het apparaat geen beeld weergeeft of het beeld blijft zwart, controleert u of de batterij voldoende is opgeladen om het apparaat in te schakelen:
    1. Als u een iPad gebruikt, zorgt u ervoor dat deze is aangesloten op de USB-lichtnetadapter die bij het apparaat is meegeleverd.
    2. Laat het minstens twintig minuten opladen en kijk dan of het normaal opstart.
    3. Als het scherm geen beeld weergeeft, drukt u op de knop voor de sluimerstand om het apparaat uit de sluimerstand te halen.
    4. Als op het scherm een rode batterij wordt weergegeven, laat u het apparaat verder opladen totdat de batterij vol is. Lees meer over het opladen van een iPhone en iPod touch of een iPad.
  5. Als de stappen hierboven het probleem niet verhelpen, of als het scherm zwart blijft of een blijvend Apple-logo toont, probeert u een herstel met iTunes uit te voeren:
    1. Sluit het apparaat aan op een computer en open iTunes.
    2. Als het apparaat verschijnt in iTunes, selecteert u het en klikt u op 'Herstel' in het paneel Overzicht. Lees meer over het herstellen van iOS-software.
    3. Als het apparaat niet verschijnt in iTunes, probeert u het apparaat in de herstelmodus te dwingen en het vervolgens opnieuw in te stellen.
  6. Als de stappen hierboven het probleem niet verhelpen, neemt u contact op met Apple.
Laatst gewijzigd op: 27-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 27-feb-2014
  • Article: TS3281
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)