Talen

iPad: eenvoudige problemen oplossen

Symptomen

In dit artikel vindt u tips voor het oplossen van eenvoudige problemen met een iPad.

Oplossing

Eerste stappen: zorg ervoor dat het apparaat up-to-date is

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  2. Controleer of u de iPad aansluit op de computer via een USB 2.0-poort.
  3. Zorg ervoor dat de iPad-software up-to-date is. Sluit de iPad aan op de computer en klik op 'Zoek naar update' in het onderdeel 'Overzicht' in iTunes.
  4. Laad de batterij op. Met de bij de iPad meegeleverde USB-lichtnetadapter laadt u de iPad gedurende minstens 20 minuten op voordat u verdere stappen voor probleemoplossing uitvoert. Raadpleeg indien nodig 'De batterij opladen' in de iPad Gebruikershandleiding.

Als de iPad niet kan worden ingeschakeld of het beeldscherm niet meer reageert

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

1. Schakel de iPad uit en opnieuw in. Houd de knop voor de sluimerstand boven op de iPad gedurende enkele seconden ingedrukt tot een rode schuifknop verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop. Houd vervolgens de knop voor de sluimerstand opnieuw ingedrukt tot het Apple-logo verschijnt.
  2. Stel de iPad opnieuw in. Houd de knop voor de sluimerstand en de thuisknop tegelijkertijd minimaal 10 seconden ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

Als de iPad niet wordt getoond in iTunes of als u de iPad niet kunt synchroniseren

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

1. Koppel andere USB-apparaten los van de computer en sluit de iPad op een andere USB 2.0-poort van de computer aan (niet op het toetsenbord).
  2. Schakel de iPad uit en opnieuw in. Houd de knop voor de sluimerstand boven op de iPad gedurende enkele seconden ingedrukt tot een rode schuifknop verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop. Houd vervolgens de knop voor de sluimerstand opnieuw ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
  3. Start de computer opnieuw op. Koppel vervolgens de iPad opnieuw aan op de computer.
  4. Download en installeer (of installeer opnieuw) de nieuwste versie van iTunes.

Voor verdere stappen voor probleemoplossing raadpleegt u:

Als u geen toegang hebt tot e-mail of het internet via een Wi-Fi-netwerk

1. Controleer de sterkte van het Wi-Fi-signaal met behulp van het symbool in de statusbalk.
  2. Ga dichter bij de Wi-Fi-router of de hotspot staan.
  3. Maak verbinding met een netwerk in de buurt via Instellingen > Wi-Fi als u momenteel niet bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk.
  4. Raadpleeg dit artikel voor verdere stappen voor probleemoplossing als het probleem aanhoudt.

Alleen iPad Wi-Fi + 3G: als u geen toegang hebt tot e-mail of het net via een 3G-netwerk

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

1. Controleer de signaalsterkte in de statusbalk boven in het scherm. Als er geen balken zijn of als er 'Geen service' staat, gaat u naar een andere plaats. Als u binnen bent, gaat u naar buiten of gaat u dichter bij een raam staan.
  2. Controleer of u zich in een gebied bevindt waar netwerkdekking is. Ga naar de website van de netwerkaanbieder om te zien of u zich binnen een gebied met netwerkdekking bevindt.
  3. Controleer of de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld. In het beginscherm kiest u 'Instellingen' en vervolgens schakelt u de vliegtuigmodus uit.
  4. Schakel de iPad uit en opnieuw in. Houd de knop voor de sluimerstand boven op de iPad gedurende enkele seconden ingedrukt tot een rode schuifknop verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop. Houd vervolgens de knop voor de sluimerstand opnieuw ingedrukt tot het Apple-logo verschijnt.
  5. Er is mogelijk een probleem met de netwerkaanbieder. Neem contact op met de aanbieder of ga naar de website van de aanbieder.
  6. Stel de iPad-software opnieuw in. Raadpleeg iPad-software bijwerken, herstellen of een reservekopie maken of raadpleeg 'iPad-software bijwerken en herstellen' in de iPad Gebruikershandleiding.

Als de iPad nog steeds niet reageert nadat u deze opnieuw hebt ingesteld

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

1. Raadpleeg dit artikel voor instructies bij het oplossen van algemene problemen met het bijwerken en herstellen als u in iTunes een waarschuwing ontvangt wanneer u de iPad opnieuw instelt.
  2. Raadpleeg dit artikel voor instructies bij het herstellen in de herstelmodus als u de iPad niet opnieuw kunt instellen in iTunes of als iTunes het apparaat niet herkent.
Laatst gewijzigd op: 29-aug-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 29-aug-2013
  • Artikel: TS3274
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(57 reacties)