Kielet

iPad: Perusvianmääritys

Ilmeneminen

Tässä artikkelissa on vinkkejä iPadin perusvianmääritykseen.

Ratkaisu

Ensimmäiset toimenpiteet: Varmista, että kaikki on ajan tasalla

1. Varmista, että iTunesin uusin versio on asennettu.
  2. Varmista, että iPad on yhdistetty tietokoneeseen USB 2.0 -portin kautta.
  3. Varmista, että iPadin ohjelmisto on ajan tasalla: Kun iPad on yhdistetty tietokoneeseen, valitse iTunesin Yhteenveto-osiosta Etsi päivityksiä.
  4. Lataa akku: Lataa iPadia vähintään 20 minuutin ajan ennen lisävianmääritystä käyttämällä sen mukana toimitettua USB-virtalähdettä. Katso tarpeen vaatiessa ohjeita iPadin käyttöoppaan Akun lataaminen -kohdasta.

Jos iPad ei käynnisty tai näyttö lakkaa vastaamasta

Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen:

1. Sammuta iPad ja käynnistä se uudelleen. Paina iPadin yläosassa olevaa nukkumispainiketta muutaman sekunnin ajan, kunnes näyttöön tulee punainen liukusäädin. Vedä sitten liukusäädintä. Pidä sitten nukkumispainiketta alhaalla, kunnes näyttöön tulee Apple-logo.
  2. Nollaa iPad. Paina nukkumispainiketta ja Koti-painiketta yhtä aikaa vähintään kymmenen sekunnin ajan, kunnes näyttöön tulee Apple-logo.

Jos iPad ei näy iTunesissa tai sitä ei voida synkronoida

Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen:

1. Irrota muut USB-laitteet tietokoneesta ja yhdistä iPad toiseen USB 2.0 -porttiin tietokoneessa (ei näppäimistössä).
  2. Sammuta iPad ja käynnistä se uudelleen. Paina iPadin yläosassa olevaa nukkumispainiketta muutaman sekunnin ajan, kunnes näyttöön tulee punainen liukusäädin. Vedä sitten liukusäädintä. Pidä sitten nukkumispainiketta alhaalla, kunnes näyttöön tulee Apple-logo.
  3. Käynnistä tietokone uudelleen. Yhdistä iPad sitten uudelleen tietokoneeseen.
  4. Lataa ja asenna (tai asenna uudelleen) iTunesin uusin versio.

Lisää vianmääritystoimenpiteitä on seuraavissa artikkeleissa:

Jos sähköpostin tai Internetin käyttö ei onnistu käyttämällä Wi-Fi-verkkoa

1. Tarkista Wi-Fi-signaalin vahvuus tilapalkin symbolista.
  2. Siirry mahdollisuuksien mukaan lähemmäs Wi-Fi-reititintä tai -hotspotia.
  3. Jos laitetta ei ole yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, etsi lähellä oleva verkko ja liity siihen kohdasta Asetukset > Wi-Fi.
  4. Jos ongelma jatkuu, katso lisäohjeita vianmääritykseen tästä artikkelista.

Vain iPad Wi-Fi + 3G: Jos sähköpostin tai verkon käyttö ei onnistu käyttämällä 3G-verkkoa

Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen:

1. Tarkista puhelimen verkon ilmaisin näytön yläreunan tilapalkissa. Jos palkkeja ei ole lainkaan tai näytössä on teksti "Ei verkkoa", kokeile paikan vaihtamista. Jos olet sisällä kokeile ulos tai lähemmäksi ikkunaa siirtymistä.
  2. Tarkista, että olet alueella, jossa on verkko. Katso operaattorisi verkkokattavuus tämän web-sivustolta.
  3. Varmista, ettei käytössä ole lentokonetila. Valitse Koti-valikosta Asetukset ja poista lentokonetila käytöstä.
  4. Sammuta iPad ja käynnistä se uudelleen. Paina iPadin yläosassa olevaa nukkumispainiketta muutaman sekunnin ajan, kunnes näyttöön tulee punainen liukusäädin. Vedä sitten liukusäädintä. Pidä sitten nukkumispainiketta alhaalla, kunnes näyttöön tulee Apple-logo.
  5. Matkapuhelinliittymässä saattaa olla ongelma. Soita operaattorille tai käy sen verkkosivustossa.
  6. Palauta iPadin ohjelmisto. Katso artikkeli iPadin ohjelmiston varmuuskopiointi, päivitys ja palautus tai kohta iPadin ohjelmiston päivittäminen ja palauttaminen iPadin käyttöoppaasta.

iPad ei vastaa palauttamisen jälkeenkään

Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen:

1. Jos iTunesiin tulee varoitusviesti, kun iPadia palautetaan, katso tästä artikkelista ohjeita päivittämiseen ja palauttamiseen liittyvien yleisten ongelmien ratkaisemiseen.
  2. Jos iPadin palauttaminen iTunesissa ei onnistu tai jos iTunes ei tunnista laitetta, katso tästä artikkelista ohjeet palauttamiseen palautustilan avulla.
Muokattu viimeksi: 29.8.2013