Jos Safari ei avaa sivua tai ei toimi Macissa odotetulla tavalla

Näistä ratkaisuista voi olla apua, jos Safari ei lataa verkkosivua, lakkaa vastaamasta, sulkeutuu odottamatta tai ei toimi muuten odotetulla tavalla.

Näiden ratkaisujen avulla voit selvittää muun muassa seuraavia Macin Safariin liittyviä ongelmia:

• Verkkosivu on tyhjä, sen sisältö ei lataudu kokonaan tai sivu ei toimi muuten odotetulla tavalla.

• Et voi kirjautua sisään verkkosivulle, vaikka käytät oikeita kirjautumistietoja.

• Verkkosivu pyytää sinua poistamaan tai nollaamaan evästeet.

• Safari hidastuu, lakkaa vastaamasta tai sulkeutuu odottamatta.

Jos käytössäsi on iPhone tai iPad, lue lisätietoja iPhonen tai iPadin Safariin liittyvien ongelmien ratkaisuista.

Sivun lataaminen uudelleen

Valitse Safarin valikkoriviltä Näytä > Lataa sivu uudelleen. Voit myös painaa komento-R.

Jos Safari ei lataa sivua uudelleen, sulje Safari ja yritä sitten uudelleen. Jos Safari ei sulkeudu, voit pakottaa Safarin sulkeutumaan painamalla optio-komento-esc.

Jos Safari avaa uudelleen automaattisesti sivut, joita et halua avata, sulje Safari ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna samalla, kun avaat Safarin. Lue, miten voit määrittää, mitkä ikkunat Safari avaa uudelleen automaattisesti.

Ohjelmistopäivitysten asentaminen ja uudelleenkäynnistys

Päivitä macOS, sillä ohjelmistopäivitys voi sisältää Safarin päivityksiä. Jos Mac ei käynnisty uudelleen automaattisesti, valitse Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen. Osa tärkeistä taustalla tapahtuvista päivityksistä tulee voimaan vasta uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Safari-laajennusten tarkistaminen

Jos olet asentanut Safari-laajennuksia, laita ne pois päältä. Valitse Safarin valikkoriviltä Safari > Asetukset. Klikkaa Laajennukset ja laita sitten laajennukset pois päältä poistamalla jokaisen laajennuksen valintaneliön valinta. Lue lisätietoja Safari-laajennuksista.

Jos huomaat, että ongelma johtuu laajennuksesta, varmista, että laajennus on ajan tasalla.

Yksityisessä ikkunassa testaaminen

Verkkosivusto voi tallentaa evästeitä, välimuisteja ja muita tietoja Maciin, ja näihin tietoihin liittyvät ongelmat voivat vaikuttaa verkkosivuston käyttöön. Voit estää verkkosivustoa käyttämästä näitä tietoja avaamalla sen yksityisessä ikkunassa: valitse Safarin valikkoriviltä Tiedosto > Uusi yksityinen ikkuna tai paina vaihto-komento-N.

Jos tästä on apua, poista verkkosivuston tiedot, kuten välimuistit ja evästeet, seuraavien ohjeiden mukaisesti. Verkkosivusto voi sitten luoda uudet tiedot tarpeen mukaan. Jos olet kirjautumassa verkkosivustoon, varmista, että tiedät kirjautumistiedot ennen jatkamista.

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Tietosuoja.

2. Klikkaa Hallitse verkkosivustojen dataa.

3. Valitse luettelosta asianmukainen verkkosivusto.

4. Klikkaa Poista.

5. Klikkaa Valmis.

6. Avaa verkkosivusto uudelleen muussa kuin yksityisessä selainikkunassa.

Safarin asetusten tarkistaminen

Verkkosivu ei ehkä ole yhteensopiva vähintään yhden sellaisen selainasetuksen kanssa, jonka voit laittaa päälle tai pois päältä tarvittaessa. Valitse Safarin valikkoriviltä Safari > Asetukset. Siirry sitten seuraaviin asetuksiin klikkaamalla Verkkosivustot, Yksityisyys tai Suojaus:

• Yksityisyys-asetukset: nämä asetukset koskevat kaikkia verkkosivustoja. Verkkosivusto saattaa esimerkiksi edellyttää, että sallit seurannan sivustojen välillä, IP-osoitteen näyttämisen tai evästeet.

• Suojaus-asetukset: nämä asetukset koskevat kaikkia verkkosivustoja. Verkkosivusto saattaa esimerkiksi edellyttää, että otat JavaScriptin käyttöön.

• Verkkosivustot-asetukset: nämä asetukset voidaan määrittää tietyille verkkosivustoille. Verkkosivusto saattaa esimerkiksi edellyttää, että sallit ponnahdusikkunat, lataukset tai kameran tai mikrofonin käytön tai että laitat sisällön estäjät pois päältä.

Suojatun iCloud-lähetyksen tarkistaminen

Jos olet tilannut iCloud+:n ja käytät sen suojattua lähetystä, yritä ladata sivu uudelleen ilman suojattua lähetystä: valitse Safarin valikkoriviltä Näytä > Lataa uudelleen ja näytä IP-osoite. Tämä valikkokohde näkyy vain silloin, jos suojattu lähetys on otettu käyttöön verkossa. Lue lisätietoja iCloudin yksityisestä välitystukiasemasta.

VPN:n tai muun tietoturvaohjelmiston tarkistaminen

Jos olet asentanut VPN:n tai jonkin muun ohjelmiston, joka valvoo tai käyttää verkkoyhteyksiä, kyseinen ohjelmisto voi vaikuttaa verkkosivustojen tai internetin käyttöön. Lue lisätietoja VPN:ään ja muihin ohjelmistoihin liittyvistä verkko-ongelmista.

Verkkoasetusten tarkistaminen

Tietyt verkkoasetukset, kuten muokatut välipalvelinasetukset tai muokatut DNS-asetukset, voivat vaikuttaa internetissä olevan sisällön käyttöön. Vaikka et olisi muuttanut näitä tai muita verkkoasetuksia itse, olet ehkä asentanut ohjelmiston, joka on muuttanut niitä puolestasi.

Jotta voit selvittää, johtuuko ongelma Macin verkkoasetuksista, kokeile katsoa sivua toisella verkkoselaimella tai toisella samassa verkossa olevalla laitteella. Voit myös nollata verkkoasetukset ottamalla käyttöön uuden verkkosijainnin Macissa.

Jos ongelma koskee muita samassa verkossa olevia laitteita ja verkkoselaimia, ongelma on todennäköisesti verkkosivustossa. Ota tällöin yhteyttä verkkosivuston kehittäjään.