Talen

iOS: foto's importeren naar een computer lukt niet

Symptomen

De computer herkent een aangesloten iPhone, Pad of iPod touch niet als een camera waardoor u geen foto's kunt importeren naar de computer. De onderstaande stappen kunnen het probleem oplossen.

Oplossing

Alles verbergen | Alles weergeven

1. Controleer of er een foto beschikbaar is die kan worden geïmporteerd:
    • Maak een schermafbeelding door de thuisknop en de knop voor de sluimerstand tegelijk in te drukken (het scherm knippert even). Open handmatig de fotobeheersoftware om te bepalen of deze software het apparaat kan herkennen en foto's kan importeren.
  2. Probeer de fotobeheersoftware te gebruiken die is ingebouwd in het besturingssysteem van de computer:
    Mac OS X: open Fotolader (in de map Programma's).
    Windows XP: open de Wizard Scanner en camera in Start > Alle programma's > Bureau-accessoires.
    Windows Vista: open Windows Fotogalerie in Start > Programma's.
    Windows 7: kies Start > Computer. Klik met de rechtermuisknop op het logo van het apparaat bij Draagbare apparaten (indien aanwezig) en kies Foto's importeren.
    Windows 8: verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek, klik op het vergrootglas, typ Computer en druk op Return. Klik met de rechtermuisknop op het logo van het apparaat bij Draagbare apparaten (indien aanwezig) en kies 'Foto's importeren'.
  3. Controleer of er software-updates zijn voor de fotobeheersoftware.
  4. Controleer of iTunes en de iOS-software up-to-date zijn. Download en installeer de beschikbare updates.
  5. Controleer of er beschikbare updates zijn voor het besturingssysteem en installeer deze. (Op Mac OS X selecteert u Software-update in het menu Apple. Op een pc voert u het programma Windows Update uit.)
  6. Probeer de foto's via een andere computer te importeren.
  7. Verstuur de foto's naar uzelf via e-mail als u deze wilt bewaren. Verwijder vervolgens deze foto's op het apparaat en sluit het apparaat opnieuw aan op de computer.
    Opmerking: als u veel van deze foto's hebt bewaard op het apparaat, kunt u deze verwijderen op het apparaat (enkele tegelijkertijd) en het apparaat opnieuw aansluiten op de computer totdat het wordt herkend.

Alleen Windows: controleer op camerastuurprogramma's en de Media Feature Pack

In Windows zijn de stuurprogramma's, die verantwoordelijk zijn voor het herkennen van een iOS-apparaat als camera, ingebouwd in het Windows-besturingssysteem. De onderstaande stappen kunnen helpen bij het identificeren van een probleem met de installatie van de stuurprogramma's en het oplossen door deze stuurprogramma's opnieuw te installeren. Voordat u aan de slag gaat, controleert u of u Windows 7 N Edition hebt. Als dit het geval is, raadpleegt u het onderdeel met extra informatie hieronder voor de vereiste Media Pack om camera's te herkennen.

Windows XP

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Sluit iTunes af als het wordt gestart.
  3. Klik met de rechtermuisknop in het menu Start op Deze computer en kies Eigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Hardware en klik op de knop Apparaatbeheer. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
  5. Klik op het plusteken (+) naast Beeldapparaten of Andere apparaten om deze selecties uit te vouwen.
  6. Zoek de vermelding van het iOS-apparaat als camera. Deze kan het volgende zijn:
    • iPhone
    • Apple iPhone
    • iPod
    • Apple iPod
    • iPad
    • Apple iPad
    • Digitale fotocamera
  7. Verzeker u ervan dat deze vermeldingen, indien u er ziet, van het iOS-apparaat zijn door het los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. De vermelding moet verdwijnen wanneer het iOS-apparaat wordt losgekoppeld en opnieuw verschijnen wanneer het opnieuw wordt aangesloten. Mogelijk ziet u ook Apple Mobile Device USB Driver onder USB-controllers. Wijzig niets aan deze vermelding. Als u geen vermeldingen van het iOS-apparaat als camera ziet, slaat u dit onderdeel over en test u op een andere computer.
    Opmerking: als u de vermelding van een camera ziet die niet verdwijnt wanneer u het iOS-apparaat loskoppelt, is dit wellicht de vermelding van een andere camera, zoals de ingebouwde webcam van de computer. Wijzig deze niet.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van de camera die het iOS-apparaat voorstelt en kies Eigenschappen. Als u een foutcode ziet, raadpleegt u dit artikel van Microsoft voor meer informatie over hoe u dit probleem oplost.

Als u wordt gevraagd het stuurprogramma opnieuw te installeren of als de foutcode niet wordt weergegeven in het bovenstaande artikel, installeert u het camerastuurprogramma opnieuw als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van de camera van het iOS-apparaat in Apparaatbeheer en kies Stuurprogramma bijwerken in het snelmenu.
  2. Selecteer in de wizard Updates voor hardware die verschijnt, het keuzerondje 'Ja, alleen deze keer' om toe te staan dat Windows verbinding maakt met de Windows Update-website. Klik op 'Volgende'. Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's.
  3. Selecteer het keuzerondje 'De software automatisch installeren (aanbevolen)' en klik op 'Volgende'. Windows zoekt bijgewerkte stuurprogramma's en de gevonden stuurprogramma's worden geïnstalleerd. Als Windows geen bijgewerkte stuurprogramma's vindt, gaat u door met stap 4.
  4. Klik op 'Vorige'.
  5. Selecteer het keuzerondje 'Ik wil zelf kiezen (geavanceerd)' en klik op 'Volgende'.
  6. Selecteer 'Op de onderstaande locaties naar het beste stuurprogramma zoeken'. Maak de selectie van 'Op verwisselbare media zoeken (b.v. op een diskette of cd-rom)' ongedaan en selecteer 'op deze locatie zoeken'. Typ vervolgens het volgende in het veld onder uw selectie:
    C:\Windows\System32
    Opmerking: als Windows op een andere schijf dan C is geïnstalleerd, voert u de gepaste stationsletter in het pad in.
  7. Klik op Volgende. Windows zoekt op deze locatie naar stuurprogramma's en de gevonden stuurprogramma's worden geïnstalleerd.
    Opmerking: als tijdens de installatie in een bericht wordt gemeld dat de software die u installeert, 'niet voldoet aan de eisen van de Windows Logo-test', klikt u op 'Toch doorgaan' om de stuurprogramma's te installeren.

Windows Vista, Windows 7 en Windows 8

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Sluit iTunes af als het wordt gestart.
  3. Open Apparaatbeheer:
    Windows Vista in Windows 7: klik in het menu Start met de rechtermuisknop op Computer en kies 'Eigenschappen'. Klik op 'Apparaatbeheer' in de linkerbovenhoek. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
    Windows 8: verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek, klik op het vergrootglas, typ devmgmt.msc en druk op Return. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
  4. Klik op het plusteken (+) (of het openvouwdriehoekje in Windows 7 en Windows 8) naast 'Draagbare apparaten', 'Beeldapparaten' of 'Andere apparaten' om deze secties uit te vouwen.
  5. Zoek de vermelding van het iOS-apparaat als camera. Deze kan het volgende zijn:
    • iPhone
    • Apple iPhone
    • iPod
    • Apple iPod
    • iPad
    • Apple iPad
    • Digitale fotocamera
  6. Verzeker u ervan dat deze vermeldingen, indien u er ziet, van het iOS-apparaat zijn door het los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. De vermelding moet verdwijnen wanneer het iOS-apparaat wordt losgekoppeld en opnieuw verschijnen wanneer het opnieuw wordt aangesloten. Mogelijk ziet u ook 'Apple Mobile Device USB Driver' onder Universal Serial Bus-controllers. Wijzig niets aan deze vermelding. Als u geen vermeldingen van het iOS-apparaat als camera ziet, slaat u dit onderdeel over en test u op een andere computer.
    Opmerking: als u de vermelding van een camera ziet die niet verdwijnt wanneer u het iOS-apparaat loskoppelt, is dit wellicht de vermelding van een andere camera, zoals de ingebouwde webcam van de computer. Wijzig deze niet.
  7. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van de camera die het iOS-apparaat voorstelt en kies 'Eigenschappen'. Als u een foutcode ziet, raadpleegt u dit artikel van Microsoft voor meer informatie over hoe u dit probleem oplost.

Als u wordt gevraagd het stuurprogramma opnieuw te installeren of als de foutcode niet wordt weergegeven in het bovenstaande artikel, installeert u het camerastuurprogramma opnieuw als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van de camera van het iOS-apparaat in Apparaatbeheer en kies 'Stuurprogramma's bijwerken' in het snelmenu.
  2. Klik in de wizard Updates voor hardware die verschijnt op 'Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken'.
  3. Windows zoekt bijgewerkte stuurprogramma's en de gevonden stuurprogramma's worden geïnstalleerd. Als Windows geen bijgewerkte stuurprogramma's vindt, gaat u door met stap 4.
  4. Klik op 'Vorige'.
  5. Selecteer 'Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken'.
  6. Typ het volgende in het veld 'Op deze locatie naar stuurprogramma's zoeken':
    C:\Windows\System32
    Selecteer 'Inclusief submappen'.
    Opmerking:
    als Windows op een andere schijf dan C is geïnstalleerd, voert u de gepaste stationsletter in het pad in.
  7. Klik op Volgende. Windows zoekt op deze locatie naar stuurprogramma's en de gevonden stuurprogramma's worden geïnstalleerd.
    Opmerking: als tijdens de installatie in een bericht wordt gemeld dat de software die u installeert, 'niet voldoet aan de eisen van de Windows Logo-test', klikt u op 'Toch doorgaan' om de stuurprogramma's te installeren.

Download indien nodig de Media Feature Pack voor Windows

Windows 7 en Windows 8 (N Edition of KN Edition) herkennen iOS-apparaten mogelijk niet als camera's als de Media Feature Pack niet is geïnstalleerd. U kunt de Media Feature Pack downloaden vanaf Microsoft via de onderstaande koppelingen maar eerst moet u weten welke versie van Windows u gebruikt. Deze update is alleen voor Windows 7 N SP1, Windows 7 KN SP1, Windows 8 N of Windows 8 KN.

Test op een andere computer

Als geen camera wordt vermeld in Apparaatbeheer hierboven, test u het iOS-apparaat indien mogelijk op een andere computer.

• Als een andere computer het iOS-apparaat als een camera herkent, raadpleegt u Microsoft of de verantwoordelijke voor Windows op de computer voor extra probleemoplossing voor dit probleem.
  • Als hetzelfde probleem optreedt op een andere computer, gaat u verder met het volgende onderdeel om het apparaat te herstellen.

Als u iOS 5 of hoger gebruikt, kunt u Fotostream gebruiken

Voor informatie over het gebruik van Fotostream om foto's vanaf het apparaat te importeren naar de computer, raadpleegt u Veelgestelde vragen over Fotostream.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Dit document wordt bijgewerkt wanneer meer informatie beschikbaar is.
Laatst gewijzigd op: 15-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 15-mrt-2014
  • Artikel: TS3195
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)