Talen

iOS: Gmail-account maakt geen verbinding met Gmail-server

Symptomen

Als u geen e-mails kunt ontvangen of versturen met een geconfigureerde Gmail-account op een iPhone, iPad of iPod touch, ondervindt u mogelijk de volgende fouten:

• Wanneer u controleert op nieuwe e-mail, verschijnt deze fout: 'E-mail ophalen mislukt. De verbinding met de server 'imap.gmail.com' is mislukt.'
  • Wanneer u een e-mail probeert te versturen, verschijnt deze fout: 'E-mail versturen mislukt. De verbinding met de server 'smtp.gmail.com' is mislukt.'
  • Wanneer u een e-mail probeert te versturen of ontvangen, verschijnt deze fout: 'De gebruikersnaam of het wachtwoord voor [account] is onjuist.'
  • Als de account wordt verwijderd en opnieuw wordt toegevoegd, verschijnt deze fout: 'Geen verbinding mogelijk via SSL. Wilt u de account zonder SSL proberen configureren?' Als u herhaaldelijk Ja antwoordt op deze vraag, ontvangt u een bericht met de melding 'E-mail ophalen mislukt. De verbinding met de server 'imap.gmail.com' is mislukt.'

Oplossing

1. Controleer of het apparaat is verbonden met het internet door Safari te openen en een webpagina zoals google.nl te laden. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, probeert u de stappen in dit artikel.
  2. Als u andere e-mailaccounts op het apparaat hebt, controleert u of die accounts e-mails kunnen versturen en ontvangen.
  3. Bezoek de website https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha als het probleem zich alleen voordoet bij de Gmail-account.
    Vervolledig het formulier om de account te ontgrendelen.
  4. Volg dit ondersteuningsartikel van Google als het probleem aanhoudt.
  5. Controleer zodra de account is ontgrendeld of het juiste wachtwoord is ingevoerd of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is, verwijdert u de betreffende Gmail-account op het apparaat en voegt u deze opnieuw toe: Instellingen > E-mail, contacten, agenda's > Voeg account toe > Gmail.

Aanvullende informatie

Als het probleem aanhoudt na het uitvoeren van de bovenstaande stappen en de Gmail-account is gecontroleerd door meer dan één apparaat of computer, vindt u hier meer informatie over dit probleem.

Als het probleem aanhoudt, raadpleegt u de ondersteuningswebsite van Gmail. Deze artikelen kunnen u mogelijk helpen:

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 11-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 11-okt-2013
  • Artikel: TS3058
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(2 reacties)