Språk

Løse problemer med synkroniseringstjenester i Windows med Microsoft Outlook 2003, Outlook 2007 eller Outlook 2010

Symptomer

Hvis du har problemer med å synkronisere kontakter eller kalendere til iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes for Windows via USB, kan denne artikkelen være til hjelp.

Løsning

Viktig: Hvis du synkroniserer med OS X Mountain Lion eller eldre, kan du se disse artiklene i stedet:

Hvis du bruker iCloud til å holde innhold oppdatert mellom iOS-enheter, iCloud.com og datamaskinen, kan du se disse artiklene i stedet:

Sørg for at programvaren din er oppdatert

Det anbefales at du bruker nyeste versjon av programvaren.

Hvilket alternativ bruker du til å lagre dataene dine i Microsoft Outlook?

Som standard lagres Outlook-data i Personal Folders-format (PST) hvis du ikke bruker en Exchange-tjener til å få tilgang til dataen. Hvis du bruker Outlook med en Exchange-tjener, kan det være at dataene lagres i en OST-fil hvis du har slått på bufret Exchange-modus. En iPhone-, iPad- eller iPod touch-synkronisering via iTunes synkroniserer med den standard PST- eller OST-filen. Når du bruker en OST-fil, er det bare informasjon som er lagret lokalt, eller bufret på datamaskinen, som vil være tilgjengelig for synkronisering.

Merk: Det er mulig at du kan synkronisere iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten direkte med Exchange-tjeneren. Hvis du vil ha mer informasjon om å synkronisere direkte med en Exchange-tjener, kan du kontakte Exchange-administratoren din. Det finnes ressurser for Exchange-administratorer, inkludert Enterprise Deployment-guide på http://www.apple.com/no/support/iphone/enterprise.

Sikkerhetskopier dataene dine

Se denne Microsoft-artikkelen for å finne informasjon om sikekrhetskopiering av dataene i PST-filen som brukes av Microsoft Outlook 2003 eller Microsoft Outlook 2007. Denne Microsoft-artikkelen forklarer hvor Microsoft Outlook 2010-datafiler er plassert.

Kontakt Exchange-administratoren for å få informasjon om sikkerhetskopiering av data i OST-filen. OST-filen din bør ligge på tjeneren og bli sikkerhetskopiert når tjeneren foretar en sikkerhetskopiering.

Før du prøver å løse et problem, anbefales det at du lager en kopi av iPhone-, iPad- eller iPod touch-sikkerhetskopien og lagrer den på et sikkert sted. Hvis du vil ha mer informasjon om hvor du finner sikkerhetskopien og hvilken informasjon den inneholder, kan du se Om sikkerhetskopier.

Nullstill synkroniseringsloggen

Hvis du finner ut at noen av dataene synkroniseres til din enhet, men at det er et uventet stort antall endringer, kan du nullstille synkroniseringsloggen. Hvis du nullstiller synkroniseringsloggen, blir du bedt om å slå sammen eller erstatte informasjon neste gang du synkroniserer.   Slik nullstiller du synkroniseringsloggen:

1. Åpne iTunes.
  2. Velg Innstillinger på Rediger-menyen.
  3. Klikk på fanen Enheter.
  4. Klikk på knappen Nullstill synkroniseringslogg.

Hvis problemet vedvarer og du vet at alle dataene er på datamaskinen:

1. Nullstill synkroniseringsloggen igjen slik det er forklart ovenfor.
  2. Velg enheten i iTunes og klikk på Info-fanen.
  3. Rull ned til delen Avansert, og under "Erstatt informasjon på denne iPhone-/iPad-/iPod-enheten" velger du Kontakter og/eller Kalendere.
  4. Klikk på Ta i bruk.

Hvis problemet vedvarer og du vet at alle dataene er på iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Nullstill synkroniseringsloggen igjen slik det er forklart ovenfor.
  2. Fjern all kontakt- og kalenderinformasjonen fra Outlook.
  3. Velg enheten i iTunes og klikk på Info-fanen.
  4. Rull ned til delen Avansert, og under "Erstatt informasjon på denne iPhone-/iPad-/iPod-enheten" kontrollerer du at Kontakter og Kalendere ikke er valgt.
  5. Klikk på Bruk.

Deaktiver Outlook-tillegg fra tredjepart

Outlook-tillegg fra andre produsenter kan forstyrre kommunikasjonen mellom iTunes og Outlook. Hvis du bruker Outlook 2003 eller Outlook 2007 og kalenderne og kontaktene ikke synkroniseres riktig til din enhet, deaktiverer du alle installerte Outlook-tillegg fra tredjepart.
For Outlook 2003 følger du denne fremgangsmåten for å deaktivere tillegg fra tredjepart:

1. Åpne Outlook 2003
  2. Velg Alternativer fra Verktøy-menyen.
  3. Klikk på Annet-fanen.
  4. Klikk på knappen Avanserte alternativer.
  5. Klikk på COM-tillegg.
  6. Finn ut om det er noen tillegg fra tredjepart (ikke Apple) i denne listen. Tillegget "iTunes Outlook-tillegg" er laget av Apple og kan være der.
  7. Fjern merket i avmerkingsboksen for hvert tillegg fra tredjepart i denne listen.
  8. Klikk på OK.

For Outlook 2007 følger du denne fremgangsmåten for å deaktivere tillegg fra tredjepart:

1. Åpne Outlook 2007
  2. Velg Klareringssenter fra Verktøy-menyen.
  3. Velg Tillegg fra den venstre kolonnen.
  4. Se på listen over tillegg nedenfor Aktive programtillegg, og finn ut om det er andre tillegg enn iTunes Outlook-tillegg. Hvis det er det, fortsetter du med å deaktivere de tilleggene.
  5. Klikk på COM-tillegg under Behandle, og klikk på Søk.
  6. I dialogboksen COM-tillegg fjerner du merket i avmerkingsboksen for hvert tillegg fra tredjepart i denne listen.
  7. Klikk på OK.

For Outlook 2010 følger du denne fremgangsmåten for å deaktivere tillegg fra tredjepart:

1. Åpne Outlook 2010 og klikk på Fil-fanen.
  2. Klikk på Valg.
  3. I dialogboksen Alternativer for Outlook klikker du på Tillegg.
  4. Klikk på COM-tillegg hvis det ikke allerede er valgt i Behandle-listen.
  5. Klikk på Gå.
  6. I dialogboksen COM-tillegg fjerner du merket i avmerkingsboksen for hvert tillegg fra tredjepart i denne listen.
  7. Klikk på OK.

Prøv å synkronisere innhold i en ny Windows-brukerkonto

Det kan være nyttig å finne ut om problemet gjelder en bestemt Windows-brukerkonto eller alle kontoer. Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette en ny brukerkonto i Windows XP:
    1.    Gå til Start-menyen, og velg Kontrollpanel.
    2.    Åpne Brukerkontoer.
    3.    Velg Opprett en ny konto og følg instruksjonene for å fullføre prosessen.
    4.    Når den nye kontoen er opprettet, velger du Logg av fra Start-menyen.
    5.    Logg på den nyopprettede brukerkontoen.

I Windows Vista følger du i stedet denne fremgangsmåten:
    1.    Gå til Start-menyen, og velg Kontrollpanel.
    2.    Åpne Brukerkontoer.
    3.    Velg Behandle en annen konto.
    4.    Velg Opprett en ny konto og følg instruksjonene for å fullføre prosessen.
    5.    Logg av når den nye kontoen er opprettet.
    6.    Logg på den nyopprettede brukerkontoen.

Når du er logget på den nye brukerkontoen, oppretter du noen få testkontakter og/eller kalenderhendelser i et kompatibelt program som du velger. Deretter prøver du å synkronisere den informasjonen til iPhone eller iPod touch. Synkroniseres denne nylig opprettede informasjonen riktig? Hvis den gjør det, er det sannsynlig at det er et problem med innholdet i den opprinnelige brukerkontoen, som du må isolere.

Hvis du kan synkronisere når du er logget på med en annen Windows-brukerkonto

Hvis du følger fremgangsmåten i HT1692 og kan synkronisere med Outlook etter at du har opprettet en ny Windows-bruker på datamaskinen, kan det hende at denne fremgangsmåten vil la deg synkronisere i din opprinnelige brukerkonto. Viktig: Prøv å synkronisere etter at du har fullført hvert trinn.

1. Kontroller at alle synkroniserte felt inneholder gyldig informasjon. Det er for eksempel mulig at hendelser uten emner eller annen ufullstendig informasjon ikke kan synkroniseres.
    • Slik finner du hendelser uten emner i Microsoft Outlook 2010:
      • Åpne Kalender.
      • Klikk på Visning øverst på båndet.
      • Klikk på Endre visning (i boksen Gjeldende visning øverst til venstre). Velg Liste-visning.
      • Klikk på overskriften Emne for å sortere etter emne.
      • Se etter hendelser som ikke har emner
    • Slik finner du hendelser uten emner i Microsoft Outlook 2007:
      • Velg Vis > Gjeldende visning > Etter kategori.
      • Klikk på overskriften Emne for å sortere etter emne.
      • Se etter hendelser som ikke har emner.
    • Slik finner du hendelser uten emner i Microsoft Outlook 2003:
      • Velg Vis > Ordne etter > Gjeldende visning > Etter kategori.
      • Klikk på overskriften Emne for å sortere etter emne.
      • Se etter hendelser som ikke har emner.
    • Hvis du vil finne ufullstendige påminnelser, må du søke i hendelsene individuelt. En påminnelse bør inkludere på hvilket tidspunkt du skal påminnes. For eksempel 15 minutter før en hendelse.
  2. Bekreft at du har stilt inn en Outlook-profil som standardprofil. Hvis du aldri har stilt inn en standardprofil, vil det ikke være mulig å synkronisere. Så lenge du har spesifisert en standardprofil, kan du fremdeles ha Outlook stilt inn til å spørre om hvilken profil du vil bruke når du åpner Outlook. Denne Microsoft-artikkelen gir mer informasjon om å bytte mellom profiler og konfigurere en profil som standardprofil.
  3. Kontroller at du bruker en PST-fil i Unicode-format.
  4. Gi SyncServices-mappen et nytt navn.
    • Koble fra en iPhone, iPad eller iPod touch.
    • Start datamaskinen på nytt.
    • Slik gir du SyncServices-mappen et nytt navn:
      • Windows XP: SyncServices er lagret i en skjult mappe som heter Programdata. Plasseringen er \Documents and Settings\(brukernavn)\Programdata\Apple Computer\SyncServices
        Merk: Du får rask tilgang til mappen Programdata ved å klikke på Start og deretter velge Kjør. Skriv %appdata% og klikk på OK.
      • Windows Vista og Windows 7: SyncServices er lagret i en skjult mappe som heter AppData. Plasseringen er \Brukere\(brukernavn)\AppData\Roaming\Apple Computer\
        Merk: Du får rask tilgang til AppData-mappen ved å klikke på Start, skrive %appdata% i søkefeltet og trykke på Retur-tasten.
  5. Sørg for at sikkerhetsprogramvaren er oppdatert og kjør en sikkerhetskontroll eller skann systemet (få fremgangsmåten fra produsenten av antivirus- eller sikkerhetsprogramvaren). Se denne artikkelen for å få forslag om hvordan du løser problemer med sikkerhetsprogramvare.
  6. Kontroller innstillingene til brannmuren og sikkerhetsprogramvaren.
  7. Undersøk PST-filen for problemer med Reparasjonsverktøy for innboks (scanpst.exe). Microsoft inkluderer Reparasjonsverktøy for innboks med Microsoft Office for å diagnostisere og reparere enkelte PST-relaterte problemer. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne Microsoft Hjelp- og støtteartikkelen. Hvis du har problemer med datainnholdet i en OST-fil, kan du snakke med Exchange-administratoren om OST Integrity Check Tool. Denne Microsoft Office-artikkelen har mer informasjon om både Reparasjonsverktøyet for innboks og OST Integrity Check Tool.
  8. Hvis PST-filen din er større enn 2 GB, kan det hende at du har problemer med å åpne Outlook eller synkronisere med Outlook. Denne Microsoft Hjelp- og støtteartikkelen har mer informasjon om hvordan du løser problemer med store PST- og OST-filer med avkortningsverktøyet for for store PST- og OST-filer.
  9. Verktøyene for å kontrollere PST- eller OST-filen løser ikke alle datarelaterte problemer. Bruk følgende fremgangsmåte for å finne ut om problemet ligger i dataene i OST- eller PST-filen:
    • Opprett en ny PST-fil i Outlook.
    • Sett den nye PST-filen som standard. Denne Microsoft-hjelpeartikkelen beskriver hvordan du konfigurerer og endrer hvilken profil som skal være standardprofilen.
    • Start datamaskinen på nytt.
    • Prøv å synkronisere med den nye PST-filen.
  10. Hvis du kan synkronisere med den nye PST-filen, følger du trinnene i denne Hjelp og støtte-artikkelen fra Microsoft for å importere dataene til en ny PST-fil. Hvis problemene fortsetter etter at du har importert til den nye PST-filen, ligger problemet i noen av dataene. Følgende fremgangsmåte kan hjelpe til med å løse dataproblemene.

• Ta en sikkerhetskopi av PST-filen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne Microsoft Hjelp- og støtteartikkelen.
    • For kalenderinnhold:
      • Velg alternativet «Ikke synkroniser hendelser eldre enn 30 dager» i iTunes.
        • Velg iPhone, iPad eller iPod touch i venstre kolonne i iTunes.
        • Klikk på Info-fanen.
        • Rull ned til Kalendere og velg alternativet.
      • Hvis synkroniseringen er vellykket, er problemet en hendelse som er eldre enn 30 dager.
      • Prøv å redusere antall dager for å se om problemet løses. Hvis du reduserer tidsperioden ned til 1 dag og problemet fortsett er der, vet du at problemet har å gjøre med en fremtidig hendelse.
    • For kontakter:
      • Opprett en kontaktgruppe i Outlook.
      • Åpne iTunes.
      • Velg iPhone, iPad eller iPod touch på venstre side i iTunes.
      • Klikk på Info-fanen.
      • Velg «Valgt gruppe».
      • Klikk på boksen ved siden av gruppen du opprettet i Outlook.
      • Legg til noen få kontakter om gangen i gruppen, og synkroniser.
      • Hvis synkroniseringen er vellykket, kan du fortsette å legge til kontakter helt til synkroniseringen ikke lenger kan fullføres.
      • Fjern de kontaktene du la til sist og legg dem tilbake én og én helt til du finner kontakten som lager problemet.

Hvis du ikke kan synkronisere i noen Windows -brukerkonto

Hvis du fremdeles ikke kan synkronisere i den eksisterende Windows-brukeren eller den nye brukeren du opprettet etter at du har utført fremgangsmåtene i HT1692, kan kanskje denne fremgangsmåten løse synkroniseringsproblemet ditt. Viktig: Prøv å synkronisere etter at du har fullført hvert trinn.

1. Start datamaskinen på nytt ved å slå den helt av, la den være avslått i 30 sekunder og deretter slå den på igjen. Hvis du bruker en USB-hub, kobler du den fra mens datamaskinen er slått av, og kobler den til igjen etter at datamaskinen har startet opp.
  2. Hvis du bruker Outlook 2010, må du kontrollere at du ikke bruker en Klikk og bruk-installasjon.
  3. Kontroller at dato og klokkeslett er riktig på datamaskinen og iPhone, iPad eller iPod touch.
    • Juster dato og klokkeslett på Windows-datamaskinen ved å høyreklikke på datoen og klokkeslettet i oppgavelinjen og velg Juster dato/klokkeslett.
    • Når du skal justere dato og klokkeslett på iPod touch, må du sørge for at den er koblet fra og deretter gå til Innstillinger > Generelt > Dato/tid > Still inn dato og tid.
    • På noen datamaskiner må du kanskje oppdatere dato og klokkeslett i BIOS (hvis for eksempel tiden tilbakestilles hver gang du starter opp). Kontakt produsenten av datamaskinen eller hovedkortet for å få hjelp.
  4. Kontroller at sikkerhetsprogramvaren er oppdatert og kjør en sikkerhetskontroll eller en skanning av systemet. Denne artikkelen gir forslag til hvordan du feilsøker problemer med sikkerhetsprogramvare. I tillegg til å oppdatere virusdefinisjoner eller brannmurregler må du oppdatere sikkerhetsprogrammene. Hør med produsenten av antivirus- eller sikkerhetsprogrammet for fremgangsmåter hvis du er usikker på hvordan du gjør dette.
  5. Sørg for at programvaren din er oppdatert. Hvis du nylig har installert en oppdatering for Windows OS, eller har installert en ny versjon av Windows, trenger du kanskje oppdateringer som anbefales av produsenten av datamaskinen og/eller maskinvaren. De bør kunne gi deg de siste driverne, firmware eller andre oppdateringer som er nødvendig for at systemet skal fortsette å kjøre ordentlig.
  6. Kontroller at brannmuren tillater all relatert Apple-programvare.
  7. Bruk "msconfig utility" til å isolere eventuelle forstyrrende programmer som lastes ved oppstart. Se fremgangsmåten for Windows XP eller Windows Vista.
  8. Microsoft Outlook gir informasjon til andre programmer, for eksempel iTunes, via en Windows OS-komponent som kalles MAPI. Noen programmer, også skadelig programvare, kan gjøre endringer i filene som brukes av MAPI. Microsoft Office har et verktøy som heter FixMAPI.exe, som du kan bruke til å diagnostisere og løse noen MAPI-relaterte problemer.
  9. Kontroller at problemet ikke gjelder med dataene på iPhone, iPad eller iPod touch.
    • Forsøk å erstatte dataene på iPhone, iPad eller iPod touch Rull ned til Avansert-delen på Info-fanen i iTunes. Velg alternativet som erstatter dataene på enheten ved neste synkronisering.
    • Av og til går det ikke å erstatte dataene på iPhone, iPad eller iPod touch Hvis problemet fortsetter kan du prøve å teste på en annen datamaskin og med en testbrukerkonto på den datamaskinen. Hvis du bruker en datamaskin med Outlook, må du åpne Outlook minst én gang før du synkroniserer. Hvis du ikke får synkronisert med iPhone, iPad eller iPod touch på en annen datamaskin, må du gjenopprette dataene på iPhone, iPad eller iPod touch.
    • Hvis du ikke har tilgang til en annen datamaskin, kan du kopiere iPhone-, iPad- eller iPod touch-sikkerhetskopien til et annet sted på datamaskinen. Hvis du vil ha informasjon om hvor sikkerhetskopien lagres, kan du se denne artikkelen. Når du har kopiert sikkerhetskopien, gjenoppretter du iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten og velger å konfigurere enheten som ny når du blir bedt om dette. Deretter tester du synkronisering. Hvis du ikke får synkronisert etter gjenopprettingen, kan du gjenopprette dataene fra sikkerhetskopien til iPhone, iPad eller iPod touch.
  10. Installer Outlook på nytt med standard installeringsvalg. Dette omfatter å installere programmet i Programfiler på samme stasjon som Windows starter opp fra.

Viktig: Referanser til websider og produkter fra tredjepart er bare ment for informasjon, og innebærer ingen oppfordring eller anbefaling. Apple påtar seg ikke noe ansvar for valg, ytelse eller bruk av informasjon eller produkter som finnes på websider fra tredjepart. Apple gir denne informasjonen bare som en tjeneste til våre brukere. Apple har ikke testet informasjonen på disse websidene, og står ikke inne for nøyaktighten eller påliteligheten. Det er en iboende risiko forbundet med bruk av informasjon eller produkter som finnes på Internett, og Apple påtar seg ikke noe ansvar i denne forbindelsen. Vær oppmerksom på at en webside fra tredjepart er uavhengig av Apple og at Apple ikke har noen form for kontroll over innholdet på den websiden. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret: 03.des.2013
Nyttig?
Ja
Nei
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Skriv ut denne siden
  • Sist endret: 03.des.2013
  • Artikkel: TS2776
  • Visninger:

• Vurdering:

(5 svar)