Talen

Probleemoplossing voor synchronisatievoorzieningen in Windows met Microsoft Outlook 2003, Outlook 2007 of Outlook 2010

Symptomen

Dit artikel kan nuttig zijn als u problemen hebt met het synchroniseren van contacten of agenda's naar een iPhone, iPad of iPod touch via USB met iTunes voor Windows.

Oplossing

Belangrijk: als u synchroniseert met OS X Mountain Lion of lager, raadpleegt u deze artikelen:

Als u iCloud gebruikt om materiaal up-to-date te houden tussen iOS-apparaten, iCloud.com en een computer, leest u deze artikelen:

Zorg ervoor dat de software up-to-date is

U wordt aanbevolen de nieuwste softwareversie te gebruiken:

Welke optie gebruikt u om gegevens in Microsoft Outlook te bewaren?

Gegevens van Outlook worden standaard in persoonlijke mappen (PST) bewaard tenzij u een Exchange-server gebruikt om toegang te krijgen tot gegevens. Als u Outlook met een Exchange-server gebruikt, worden gegevens mogelijk bewaard in een OST-bestand wanneer de Exchange-modus met cache is ingeschakeld. Als u een iPhone, iPad of iPod touch synchroniseert via iTunes, gebeurt dit met het standaard PST- of OST-bestand. Als u een OST-bestand gebruikt, kan alleen de informatie worden gesynchroniseerd die lokaal op een computer of in het cachegeheugen van een computer wordt bewaard.

Opmerking: u kunt een iPhone, iPad of iPod touch mogelijk rechtstreeks synchroniseren met een Exchange-server. Voor meer informatie over het rechtstreeks synchroniseren met een Exchange-server raadpleegt u uw Exchange-beheerder. Exchange-beheerders kunnen bronnen raadplegen op www.apple.com/nl/support/iphone/enterprise/ waaronder de implementatiehandleiding van de iPhone voor bedrijven.

Maak een reservekopie van gegevens

Raadpleeg dit artikel van Microsoft voor stappen om een reservekopie te maken van gegevens in een PST-bestand dat door Microsoft Outlook 2003 of Microsoft Outlook 2007 wordt gebruikt. In dit artikel van Microsoft wordt uitgelegd waar de gegevensbestanden van Microsoft Outlook 2010 worden bewaard.

Voor informatie over het maken van een reservekopie van gegevens in een OST-bestand neemt u contact op met uw Exchange-beheerder. Het OST-bestand moet zich op de server bevinden en er moet een reservekopie van worden gemaakt wanneer een reservekopie van de server wordt gemaakt.

Voordat u aan de probleemoplossing begint, is het aanbevolen een reservekopie te maken van de iPhone, iPad of iPod touch op een veilige locatie. Voor meer informatie over waar u de reservekopie vindt en de informatie die erin is opgeslagen, raadpleegt u Informatie over reservekopieën.

Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen

Als u ziet dat sommige van uw gegevens worden gesynchroniseerd met het apparaat, maar er een onverwacht aantal wijzigingen of aanpassingen is, mag u de synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen.  Wanneer u de synchronisatiegeschiedenis opnieuw instelt, wordt u gevraagd of u bij de volgende synchronisatie van gegevens de gegevens wilt samenvoegen of vervangen.   De synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen:

1. Open iTunes.
  2. Kies in het menu Bewerken de optie 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  4. Klik op de knop 'Synchronisatiegeschiedenis opnieuw instellen'.

Als het probleem aanhoudt en u weet dat alle gegevens op de computer staan:

1. Stel de synchronisatiegeschiedenis nogmaals opnieuw in aan de hand van bovenstaande stappen.
  2. Selecteer het apparaat in iTunes en klik op het tabblad 'Info'.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel Geavanceerd en selecteer 'Contactgegevens en agenda's' onder 'Vervang gegevens op deze iPhone/iPad/iPod touch'.
  4. Klik op 'Toepassen'.

Als het probleem aanhoudt en u weet dat alle gegevens op de iPhone, iPad of iPod touch staan:

1. Stel de synchronisatiegeschiedenis nogmaals opnieuw in aan de hand van bovenstaande stappen.
  2. Verwijder alle contact- en agendagegevens uit Outlook.
  3. Selecteer het apparaat in iTunes en klik op het tabblad 'Info'.
  4. Scrol omlaag naar het onderdeel Geavanceerd en zorg ervoor dat onder 'Vervang gegevens op deze iPhone/iPad/iPod touch' de optie 'Contactgegevens en agenda's' niet is geselecteerd.
  5. Klik op 'Toepassen'.

Schakel invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uit

Invoegtoepassingen in Outlook die gemaakt zijn door andere fabrikanten kunnen de communicatie tussen iTunes en Outlook belemmeren. Schakel eventuele geïnstalleerde invoegtoepassingen van andere fabrikanten in Outlook uit als u Outlook 2003 of Outlook 2007 gebruikt en uw agenda's en contacten niet correct worden gesynchroniseerd met het apparaat.
Voor Outlook 2003 volgt u de volgende stappen om invoegtoepassingen van andere fabrikanten uit te schakelen:

1. Open Outlook 2003
  2. Selecteer in het menu Extra de optie 'Opties'.
  3. Klik op het tabblad 'Andere'.
  4. Klik op de knop 'Geavanceerde opties'.
  5. Klik op de knop 'COM-invoegtoepassingen'.
  6. Controleer of er invoegtoepassingen van andere fabrikanten dan Apple in de lijst staan. De invoegtoepassing 'iTunes Outlook Addin' is gemaakt door Apple en hoeft niet te worden aangepast.
  7. Maak de selectie ongedaan van alle invoegtoepassingen van andere fabrikanten in deze lijst.
  8. Klik op 'OK'.

Voor Outlook 2007 volgt u de volgende stappen om invoegtoepassingen van andere fabrikanten uit te schakelen:

1. Open Outlook 2007
  2. Kies in het menu Extra de optie 'Vertrouwenscentrum'.
  3. Selecteer 'Invoegtoepassingen' in de linkerkolom.
  4. Bekijk de lijst met invoegtoepassingen onder 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' en controleer of er andere invoegtoepassingen staan dan 'iTunes Outlook Addin'. Als dat zo is, schakelt u die invoegtoepassingen uit.
  5. Klik in het vak Beheren achtereenvolgens op 'COM-invoegtoepassingen' en 'Start'.
  6. In het dialoogvenster COM-invoegtoepassingen maakt u de selectie ongedaan van elke invoegtoepassing van andere fabrikanten in de lijst.
  7. Klik op 'OK'.

Voor Outlook 2010 volgt u de volgende stappen om invoegtoepassingen van andere fabrikanten uit te schakelen:

1. Open Outlook 2010 en klik op het tabblad 'Bestand'.
  2. Klik op 'Opties'.
  3. Klik op 'Invoegtoepassingen' in het dialoogvenster Opties voor Outlook.
  4. Klik op 'COM-invoegtoepassingen' als deze optie nog niet is geselecteerd in de lijst Beheren.
  5. Klik op 'Start'.
  6. In het dialoogvenster COM-invoegtoepassingen maakt u de selectie ongedaan van elke invoegtoepassing van andere fabrikanten in de lijst.
  7. Klik op 'OK'.

De inhoud als een nieuwe Windows-gebruiker proberen synchroniseren

Het kan nuttig zijn om na te gaan of het probleem zich voordoet bij een specifieke Windows-gebruikersaccount, of bij alle accounts. Volg onderstaande stappen om een nieuwe gebruikersaccount aan te maken in Windows XP:
    1.    Kies in het menu Start de optie Configuratiescherm.
    2.    Open Gebruikersaccounts.
    3.    Selecteer 'Een nieuwe account maken' en volg de instructies om het proces voor het maken van een nieuwe account te voltooien.
    4.    Nadat de nieuwe account is gemaakt, kiest u 'Afmelden' in het menu Start.
    5.    Meld u aan bij de nieuwe gebruikersaccount.

In Windows Vista volgt u de volgende stappen:
    1.    Kies in het menu Start de optie Configuratiescherm.
    2.    Open Gebruikersaccounts.
    3.    Selecteer 'Een andere account beheren'.
    4.    Selecteer 'Een nieuwe account maken' en volg de instructies om het proces voor het maken van een nieuwe account te voltooien.
    5.    Meld u af als de nieuwe account is gemaakt.
    6.    Meld u aan bij de nieuwe gebruikersaccount.

Nadat u bent aangemeld bij de nieuwe gebruikersaccount, maakt u een paar proefcontacten en/of agendagebeurtenissen in het compatibele programma naar keuze en probeert u die gegevens te synchroniseren met de iPhone of iPod touch. Worden deze nieuwe gegevens correct gesynchroniseerd? Als dit het geval is, is er waarschijnlijk een probleem met de oorspronkelijke gebruiker dat moet worden vastgesteld.

Indien mogelijk synchroniseert u wanneer u bent ingelogd bij een andere Windows-gebruikersaccount

Als u de stappen in HT1692 hebt gevolgd en de synchronisatie met Outlook lukte na het maken van een nieuwe Windows-gebruiker op de computer, kunnen deze stappen u mogelijk helpen bij de synchronisatie in de oorspronkelijke gebruikersaccount. Belangrijk: probeer na elke stap een synchronisatie uit te voeren.

1. Zorg ervoor dat alle gesynchroniseerde velden geldige informatie bevatten. Gebeurtenissen zonder onderwerp of andere onvolledige informatie worden bijvoorbeeld mogelijk niet gesynchroniseerd.
    • Gebeurtenissen zonder onderwerp zoeken in Microsoft Outlook 2010:
      • Open de Agenda.
      • Klik op 'Lint weergeven'.
      • Klik op 'Weergave wijzigen' (in het vak Huidige weergave links boven). Kies 'Lijstweergave'.
      • Klik op de kop 'Onderwerp' om te sorteren op onderwerp.
      • Zoek gebeurtenissen zonder onderwerp.
    • Gebeurtenissen zonder onderwerp zoeken in Microsoft Outlook 2007:
      • Kies Beeld > Huidige weergave > Categorieën.
      • Klik op de kop 'Onderwerp' om te sorteren op onderwerp.
      • Zoek gebeurtenissen zonder onderwerp.
    • Gebeurtenissen zonder onderwerp zoeken in Microsoft Outlook 2003:
      • Kies Beeld > Rangschikken op > Huidige weergave > Categorieën.
      • Klik op de kop 'Onderwerp' om te sorteren op onderwerp.
      • Zoek gebeurtenissen zonder onderwerp.
    • Als u een onvolledige Herinnering wilt zoeken, moet u in elke gebeurtenis afzonderlijk zoeken. Een Herinnering bevat de tijd wanneer u wilt worden herinnerd. Bijvoorbeeld: 15 minuten voor een gebeurtenis.
  2. Controleer of u een Outlook-profiel als standaardprofiel hebt ingesteld. Als u geen standaardprofiel hebt ingesteld, kunt u niet synchroniseren. Zolang een standaardprofiel is opgegeven, kunt u Outlook instellen om u te vragen welk profiel u wilt gebruiken wanneer u Outlook opent. In dit {artikel van Microsoft vindt u extra informatie over het schakelen tussen profielen en het instellen van een profiel als standaardprofiel.
  3. Controleer of u een Unicode-gegevensbestand (PST) gebruikt.
  4. Wijzig de naam van de map SyncServices.
    • Koppel elke iPhone, iPad of iPod touch los.
    • Start de computer opnieuw op.
    • De naam van de map SyncServices wijzigen:
      • Windows XP: SyncServices wordt bewaard in de verborgen map Application Data. De locatie is \Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\Apple Computer\SyncServices
        Opmerking: als u de map Application Data snel wilt openen, klikt u op 'Start' en kiest u 'Uitvoeren'. Typ %appdata% en klik op 'OK'.
      • Windows Vista en Windows 7: SyncServices wordt bewaard in de verborgen map AppData. De locatie is \Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\
        Opmerking: als u de map AppData snel wilt openen, klikt u op 'Start', typt u vervolgens %appdata% in de zoekbalk en drukt u op Return.
  5. Zorg ervoor dat de beveiligingssoftware up-to-date is en voer een beveiligingscontrole of scan van het systeem uit (raadpleeg de fabrikant van de antivirus of beveiligingssoftware voor de werkwijze). In dit artikel vindt u suggesties voor het oplossen van problemen met beveiligingssoftware.
  6. Controleer de instellingen van de Firewall en beveiligingssoftware.
    • Als u Norton Personal Firewall of Norton Internet Security gebruikt, raadpleegt u dit artikel.
    • Als u Windows Firewall gebruikt, raadpleegt u dit artikel voor Windows XP of dit artikel voor Windows Vista en Windows 7.
    • U kunt de diagnostische info van iTunes gebruiken om met Firewall gerelateerde problemen op te sporen zoals wordt beschreven in dit artikel.
    • Sommige beveiligingssoftware kan voorkomen dat programma's van iTunes verbinding maken met Outlook of Outlook-gegevens. Zorg ervoor dat de programma's die in dit artikel voorkomen, worden toegelaten door de beveiligingssoftware.
  7. Controleer het PST-bestand op problemen met het Hulpprogramma voor Postvak IN (scanpst.exe). Microsoft voegt het Hulpprogramma voor Postvak IN aan Microsoft Office toe voor het vaststellen en repareren van sommige problemen met PST-bestanden. Voor meer informatie raadpleegt u dit artikel van Microsoft hulp en ondersteuning. Voor problemen met gegevens van een OST-bestand neemt u contact op met uw Exchange-beheerder voor de OST-volledigheidscontrole. Dit artikel van Microsoft Office bevat meer informatie over zowel het Hulpprogramma voor Postvak IN als de OST-volledigheidscontrole.
  8. Als het PST-bestand groter is dan 2 GB, ervaart u mogelijk problemen bij het openen van Outlook of het synchroniseren met Outlook. Dit artikel van Microsoft hulp en ondersteuning bevat extra informatie over het oplossen van problemen met grote PST- en OST-bestanden met behulp van het Hulpprogramma voor het verkleinen van PST- en OST-bestanden.
  9. De hulpprogramma's voor het controleren van het PST- of OST-bestand lossen mogelijk niet alle problemen met gegevens op. Volg de volgende stappen om het probleem te beperken tot de gegevens in het OST- of PST-bestand:
    • Maak een PST-bestand aan in Outlook.
    • Stel het nieuwe PST-bestand in als het standaardbestand. In dit artikel van Microsoft Help wordt beschreven hoe u het standaardprofiel instelt en wijzigt.
    • Start de computer opnieuw op.
    • Probeer te synchroniseren met het nieuwe PST-bestand.
  10. Als u kunt synchroniseren met het nieuwe PST-bestand, volgt u de stappen in dit artikel van Microsoft hulp en ondersteuning om gegevens te importeren in een nieuw PST-bestand. Als het probleem opnieuw optreedt na het importeren in het nieuwe PST-bestand, is het probleem te wijten aan een deel van de gegevens. Als u problemen met gegevens wilt oplossen, kunnen de volgende stappen nuttig zijn.

• Maak een reservekopie van het PST-bestand. Voor meer informatie raadpleegt u dit artikel van Microsoft hulp en ondersteuning.
    • Voor de inhoud van Agenda:
      • Selecteer de optie 'Synchroniseer geen activiteiten die ouder zijn dan 30 dagen' in iTunes.
        • Selecteer de iPhone, iPad of iPod touch in de linkerkolom in iTunes.
        • Klik op het tabblad 'Info'.
        • Scrol omlaag naar Agenda's en selecteer de optie.
      • Als de synchronisatie is geslaagd, is het probleem te wijten aan een gebeurtenis die ouder is dan 30 dagen.
      • Verminder het aantal dagen om te zien of het probleem wordt opgelost. Als u de tijdspanne herleidt naar 1 dag en het probleem houdt aan, weet u dat het probleem te wijten is aan een gebeurtenis in de toekomst.
    • Voor Contactpersonen:
      • Maak een groep contactpersonen aan in Outlook.
      • Open iTunes.
      • Selecteer de iPhone, iPad of iPod touch in de linkerkolom in iTunes.
      • Klik op het tabblad 'Info'.
      • Kies 'Geselecteerde groep'.
      • Schakel het aankruisvak in naast de groep die u in Outlook maakte.
      • Voeg enkele contactpersonen per keer toe aan de groep en synchroniseer.
      • Als de synchronisatie is geslaagd, blijft u contactpersonen toevoegen totdat de synchronisatie niet langer wordt voltooid.
      • Verwijder de laatste contactpersonen die u hebt toegevoegd en voeg deze een voor een toe totdat u weet welke contactpersoon het probleem veroorzaakt.

Als u in geen enkele Windows-gebruikersaccount kunt synchroniseren

Als na het volgen van de stappen in HT1692 de synchronisatie met de bestaande Windows-gebruiker of met de nieuwe aangemaakte gebruiker niet lukte, kunnen deze stappen het synchronisatieprobleem oplossen. Belangrijk: probeer na elke stap een synchronisatie uit te voeren.

1. Herstart de computer op de volgende manier: schakel de computer eerst volledig uit, laat vervolgens de computer 30 seconden uitgeschakeld en schakel daarna de computer opnieuw in. Als u een USB-hub gebruikt, koppelt u die los van elke voeding terwijl de computer is uitgeschakeld en sluit u die terug aan op de voeding nadat de computer opnieuw is opgestart.
  2. Als u Outlook 2010 gebruikt, controleert u dat u geen Klik-en-Klaar-installatie gebruikt.
  3. Zorg ervoor dat de datum en tijd juist zijn ingesteld op de computer en iPhone, iPad of iPod touch.
    • Als u de datum en tijd op de Windows-computer wilt instellen, klikt u met de rechtermuisknop op de huidige datum en tijd in de taakbalk en kiest u 'Datum/tijd aanpassen'.
    • Als u de datum en tijd op de iPod touch wilt instellen, zorgt u ervoor dat die is losgekoppeld en gaat u vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Datum en tijd > Stel datum en tijd in.
    • Op sommige computers moet u wellicht de datum en tijd bijwerken in het BIOS (bijvoorbeeld wanneer de tijd opnieuw wordt ingesteld telkens als u de computer opstart). Neem contact op met de fabrikant van de computer of het moederbord voor assistentie.
  4. Zorg ervoor dat de beveiligingssoftware up-to-date is en voer een beveiligingscontrole of scan van het systeem uit. In dit artikel vindt u suggesties voor het oplossen van problemen met beveiligingssoftware. Naast het bijwerken van virusdefinities of firewall-regels werkt u ook de beveiligingsprogramma's bij. Raadpleeg de fabrikant van de antivirus- of beveiligingssoftware voor stappen als u niet zeker weet hoe u dit moet doen.
  5. Zorg ervoor dat de computer up-to-date is. Als u onlangs het Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt of een nieuwe versie van Windows hebt geïnstalleerd, hebt u de updates nodig die de fabrikant van de computer en/of hardware aanbeveelt. Zij moeten u voorzien van de nieuwste stuurprogramma's, firmware of andere updates die het systeem nodig heeft voor een vlotte werking.
  6. Zorg ervoor dat de firewall alle Apple-software toelaat.
    • Als u Norton Personal Firewall of Norton Internet Security gebruikt, raadpleegt u dit artikel.
    • Als u Windows Firewall gebruikt, raadpleegt u dit artikel voor Windows XP of dit artikel voor Windows Vista en Windows 7.
    • U kunt de diagnostische info van iTunes gebruiken om aan Firewall gerelateerde problemen op te sporen zoals wordt beschreven in dit artikel.
    • Sommige beveiligingssoftware kan voorkomen dat programma's van iTunes verbinding maken met Outlook of Outlook-gegevens. Zorg ervoor dat de programma's die in dit artikel voorkomen, worden toegelaten door de beveiligingssoftware.
  7. Gebruik het 'hulpprogramma msconfig' om de programma's te isoleren die laden tijdens het opstarten, omdat deze mogelijk problemen veroorzaken. Raadpleeg de stappen voor Windows XP of Windows Vista.
  8. Microsoft Outlook voorziet andere programma's, zoals iTunes, van informatie via een Windows OS-component genaamd MAPI. Sommige programma's en zelfs malware kunnen wijzigingen aanbrengen aan de bestanden die door MAPI worden gebruikt. Microsoft Office bevat het hulpprogramma FixMAPI.exe dat u kunt gebruiken voor het vaststellen en repareren van sommige problemen met MAPI.
  9. Controleer of het probleem niet te wijten is aan de gegevens op de iPhone, iPad of iPod touch.
    • Vervang de gegevens op de iPhone, iPad of iPod touch. Scrol omlaag in iTunes naar het onderdeel 'Geavanceerd' op het tabblad 'Info'. Kies de optie om de gegevens op het apparaat te vervangen tijdens de volgende synchronisatie.
    • De gegevens op de iPhone, iPad of iPod touch worden zelden niet vervangen. Als het probleem aanhoudt, voert u de test uit op een andere computer terwijl u bent ingelogd bij een testgebruikersaccount op die computer. Als u een computer met Outlook gebruikt, moet u eerst Outlook een keer openen voordat u synchroniseert. Als u niet kunt synchroniseren met de iPhone, iPad of iPod touch op een andere computer, moet u de gegevens op de iPhone, iPad of iPod touch herstellen.
    • Als u geen toegang hebt tot een andere computer, kopieert u de reservekopie van de iPhone, iPad of iPod touch naar een andere locatie op de computer. Voor informatie over waar de reservekopie wordt bewaard, raadpleegt u dit artikel. Als u de reservekopie hebt gekopieerd, herstelt u de iPhone, iPad of iPod touch en kiest u ervoor om het apparaat als nieuw te configureren wanneer u hierom wordt gevraagd. Hierna probeert u te synchroniseren. Als u na het herstel niet kunt synchroniseren, kunt u de gegevens van de reservekopie terugzetten naar de iPhone, iPad of iPod touch.
  10. Installeer Outlook opnieuw met de standaard installatieopties. Dit omvat de installatie van het programma in Program Files op dezelfde schijf die Windows gebruikt om op te starten.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 3-dec-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 3-dec-2013
  • Article: TS2776
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)