Kielet

Windowsin SyncServices-palveluiden vianmääritys, kun käytössä on Microsoft Outlook 2003, Outlook 2007 tai Outlook 2010

Ilmeneminen

Tästä artikkelista voi olla apua, jos vaikeuksia ilmenee yhteystietojen tai kalentereiden synkronoinnissa iTunesin Windows-versiosta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin USB-portin kautta.

Ratkaisu

Tärkeää: Jos synkronoit OS X Mountain Lionin tai aiemman kanssa, noudata sen sijaan näiden artikkeleiden ohjeita:

Jos pidät iOS-laitteiden, iCloud.comin ja tietokoneesi välisen sisällön ajan tasalla iCloudin avulla, tutustu sen sijaan näihin artikkeleihin:

Varmista, että ohjelmisto on ajan tasalla

On suositeltavaa käyttää ohjelmiston uusinta versiota:

Mitä asetusta käytät Microsoft Outlook -ohjelman tietojen säilyttämiseen?

Outlookin tiedot tallennetaan oletusarvoisesti Omat kansiot (PST) -muodossa, ellet käytä Exchange-palvelinta tietojen käyttöön. Jos käytät Outlook-ohjelmaa Exchange-palvelimen kanssa, tiedot on ehkä tallennettu OST-tiedostoon, jos Exchange-synkronointitila on käytössä. Kun iPhone, iPad tai iPod touch synkronoidaan iTunesin avulla, synkronointi tapahtuu PST- tai OST-oletustiedoston kanssa. Kun käytät OST-tiedostoa, vain tietokoneeseesi tallennettuja (eli välimuistissa olevia) tietoja voidaan synkronoida.

Huomautus: iPhone, iPad tai iPod touch voi olla mahdollista synkronoida suoraan Exchange-palvelimen kanssa. Lisätietoja synkronoimisesta suoraan Exchange-palvelimen kanssa saat Exchange-järjestelmänvalvojaltasi. Exchange-järjestelmänvalvojille on tarjolla tietolähteitä (kuten iPhonen käyttöönotto-opas yrityksille) osoitteessa www.apple.com/fi/support/iphone/enterprise/.

Ota varmuuskopio tiedoista

Lue tästä Microsoftin artikkelista ohjeet Microsoft Outlook 2003:n ja Microsoft Outlook 2007:n käyttämän PST-tiedoston tietojen varmuuskopiointiin. Tässä Microsoftin artikkelissa kerrotaan, missä Microsoft Outlook 2010:n datatiedostot sijaitsevat.

Lisätietoja OST-tiedoston tietojen varmuuskopioinnista saat Exchange-järjestelmänvalvojaltasi. OST-tiedoston tulisi olla palvelimella ja varmuuskopioinnin pitäisi tapahtua palvelimen varmuuskopioinnin yhteydessä.

On suositeltavaa kopioida iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopio turvalliseen paikkaan ennen vianmääritystä. Lisätietoja varmuuskopion sijainnista ja sisällöstä on artikkelissa Tietoja varmuuskopioinnista.

Nollaa synkronointihistoria

Jos osa tiedoista synkronoituu laitteeseen, mutta niissä on odottamaton määrä muutoksia, voit nollata synkronointihistorian.  Kun nollaat synkronointihistorian, sinua pyydetään yhdistämään tai korvaamaan tiedot seuraavalla synkronointikerralla.   Nollaa synkronointihistoria seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse Muokkaa-valikosta Asetukset.
  3. Valitse Laitteet-välilehti.
  4. Osoita Nollaa synkronointihistoria -painiketta.

Jos ongelma jatkuu ja tiedät, että kaikki tiedot ovat tietokoneessa:

1. Nollaa synkronointihistoria uudelleen edellä annettujen ohjeiden mukaan.
  2. Valitse laite iTunesissa ja valitse Tiedot-välilehti.
  3. Vieritä esiin Lisäasetukset ja valitse Korvaa iPhonen / iPadin / iPod touchin tiedot -kohdasta Yhteystiedot tai Kalenterit.
  4. Valitse Käytä.

Jos ongelma jatkuu ja tiedät, että kaikki tiedot ovat iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa:

1. Nollaa synkronointihistoria uudelleen edellä annettujen ohjeiden mukaan.
  2. Poista kaikki yhteystiedot ja kalenteritiedot Outlookista.
  3. Valitse laite iTunesissa ja valitse Tiedot-välilehti.
  4. Vieritä esiin Lisäasetukset ja varmista, että kohdassa Korvaa iPhonen / iPadin / iPod touchin tiedot ei ole valittu Yhteystiedot- tai Kalenterit-asetusta.
  5. Valitse Käytä.

Poista käytöstä muun valmistajan Outlook-apuohjelmat

Muiden valmistajien kehittämät Outlook-apuohjelmat saattavat häiritä iTunesin ja Outlookin välistä tietoliikennettä. Jos käytössä on Outlook 2003 tai Outlook 2007, ja kalenterit ja yhteystiedot eivät synkronoidu laitteeseen oikein, poista käytöstä tietokoneeseen mahdollisesti asennetut kolmannen osapuolen Outlook-apuohjelmat.
Poista Outlook 2003:ssa käytöstä muun valmistajan apuohjelmat seuraavasti:

1. Avaa Outlook 2003
  2. Valitse Työkalut-valikosta Asetukset.
  3. Valitse Muu-välilehti.
  4. Valitse Lisäasetukset-painike.
  5. Valitse COM-apuohjelmat-painike.
  6. Katso, näkyykö luettelossa muun valmistajan (muun kuin Applen) apuohjelmia. iTunes Outlook add-in -apuohjelma on Applen ohjelma, eikä sitä tarvitse poistaa käytöstä.
  7. Poista merkki jokaisen muun valmistajan apuohjelman kohdalla olevasta valintaneliöstä.
  8. Valitse OK.

Poista Outlook 2007:ssä käytöstä muun valmistajan apuohjelmat seuraavasti:

1. Avaa Outlook 2007.
  2. Valitse Työkalut-valikosta Valvontakeskus.
  3. Valitse vasemmasta sarakkeesta Apuohjelmat.
  4. Katso, näkyykö aktiivisten sovellusapuohjelmien luettelossa muita apuohjelmia kuin iTunes Outlook add-in. Jos näkyy, ne on poistettava käytöstä.
  5. Valitse Hallinta-ruudusta COM-apuohjelmat ja valitse sitten Siirry.
  6. Poista COM-apuohjelmat-valintataulussa valinta jokaisen muun valmistajan apuohjelman kohdalta.
  7. Valitse OK.

Muun valmistajan apuohjelmien poistaminen käytöstä Outlook 2010:ssä:

1. Avaa Outlook 2010 ja valitse Tiedosto-välilehti.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Outlook-asetukset-valintaikkunassa Apuohjelmat.
  4. Valitse COM-apuohjelmat, ellei sitä jo ole valittu Hallitse-luettelossa.
  5. Osoita Siirry-vaihtoehtoa.
  6. Poista COM-apuohjelmat-valintataulussa valinta jokaisen muun valmistajan apuohjelman kohdalta.
  7. Valitse OK.

Yritä synkronointia uudella Windows-käyttäjätilillä

Tällä tavalla saat selville, liittyykö ongelma johonkin tiettyyn Windows-käyttäjätiliin vai kaikkiin tileihin. Luo uusi Windows XP -käyttäjätili toimimalla seuraavasti:
    1.    Valitse Käynnistä-valikosta Ohjauspaneeli.
    2.    Avaa Käyttäjätilit.
    3.    Valitse Luo uusi tili ja luo tili ohjeiden mukaan.
    4.    Kun uusi tili on luotu, valitse Käynnistä-valikosta Kirjaudu ulos.
    5.    Kirjaudu sisään käyttämällä uutta käyttäjätiliä.

Noudata edellisten ohjeiden sijaan seuraavia ohjeita Windows Vistassa:
    1.    Valitse Käynnistä-valikosta Ohjauspaneeli.
    2.    Avaa Käyttäjätilit.
    3.    Valitse Toisen tilin hallinta.
    4.    Valitse Luo uusi tili ja luo tili ohjeiden mukaan.
    5.    Luotuasi uuden tilin kirjaudu ulos.
    6.    Kirjaudu sisään käyttämällä uutta käyttäjätiliä.

Kun olet kirjautunut uudelle käyttäjätilille, luo kokeeksi muutamia yhteystietoja ja/tai kalenteritapahtumia valitsemallasi yhteensopivalla ohjelmalla. Yritä sitten synkronoida nämä tiedot iPhoneen tai iPod touchiin. Onnistuuko synkronointi? Jos onnistuu, ongelman syynä on todennäköisesti alkuperäinen käyttäjätili.

Jos voit synkronoida, kun olet kirjautuneena toisella Windows-käyttäjätilillä

Näiden ohjeiden avulla synkronointi alkuperäisellä käyttäjätilillä saattaa onnistua, jos noudatit artikkelin HT1692 ohjeita ja synkronointi Outlookin kanssa onnistui uuden Windows-käyttäjätilin luomisen jälkeen. Tärkeää: Yritä synkronointia jokaisen vaiheen jälkeen.

1. Varmistu, että kaikissa synkronoiduissa kentissä on kelvollista tietoa. Esimerkiksi tapahtumat, joilla ei ole aihetta tai joiden tiedot ovat muuten puutteelliset, eivät välttämättä synkronoidu.
    • Ilman aihetta olevien tapahtumien etsiminen Microsoft Outlook 2010:ssä:
      • Avaa kalenteri.
      • Valitse Näytä valintanauhan otsikko.
      • Valitse Muuta näkymä (Nykyinen näkymä -ruudusta ylhäältä vasemmalta). Valitse Luettelonäkymä.
      • Lajittele aiheen mukaan osoittamalla Aihe-otsikkoriviä.
      • Etsi tapahtumia, joilla ei ole aihetta.
    • Ilman aihetta olevien tapahtumien etsiminen Microsoft Outlook 2007:ssä:
      • Valitse Näytä > Nykyinen näkymä > Luokittain.
      • Lajittele aiheen mukaan osoittamalla Aihe-otsikkoriviä.
      • Etsi tapahtumia, joilla ei ole aihetta.
    • Ilman aihetta olevien tapahtumien etsiminen Microsoft Outlook 2003 -ohjelmassa:
      • Valitse Näytä > Lajittelujärjestys > Nykyinen näkymä > Luokittain.
      • Lajittele aiheen mukaan osoittamalla Aihe-otsikkoriviä.
      • Etsi tapahtumia, joilla ei ole aihetta.
    • Puutteellisen muistutuksen löytäminen edellyttää, että tapahtumat käydään läpi yksitellen. Muistutuksessa tulee olla asetettuna muistutuksen aika (esimerkiksi 15 minuuttia ennen tapahtumaa).
  2. Varmista, että Outlook-profiili on asetettu oletukseksi. Jos et ole koskaan asettanut oletusprofiilia, synkronointi ei onnistu. Kunhan oletusprofiili on määritetty, voit silti asettaa Outlookin kysymään käytettävää profiilia ohjelman avaamisen yhteydessä. Tässä Microsoftin artikkelissa on lisätietoja profiilien vaihtamisesta ja oletusprofiilin määrittämisestä.
  3. Varmista, että käytössä on Unicode PST -tiedosto.
  4. Nimeä SyncServices-kansio uudelleen.
    • Irrota iPhone, iPad tai iPod touch.
    • Käynnistä tietokone uudelleen.
    • SyncServices-kansio nimetään uudelleen seuraavasti:
      • Windows XP: SyncServices sijaitsee piilotetussa kansiossa nimeltä Application Data. Sijainti on \Documents and Settings\(käyttäjätunnus)\Application Data\Apple Computer\SyncServices
        Huomautus: Valitse Käynnistä-valikosta Suorita, niin pääset Application Data -kansioon nopeasti. Kirjoita %appdata% ja valitse OK.
      • Windows Vista ja Windows 7: SyncServices sijaitsee piilotetussa kansiossa nimeltä AppData. Sijainti on \Users\(käyttäjätunnus)\AppData\Roaming\Apple Computer\
        Huomautus: Valitse Käynnistä, kirjoita hakupalkkiin %appdata% ja paina rivinvaihtonäppäintä, niin pääset AppData-kansioon nopeasti.
  5. Varmista, että tietoturvaohjelmisto on ajan tasalla ja suorita suojaustarkistus tai järjestelmän tarkistus (lisätietoja virustorjunta- tai tietoturvaohjelmiston valmistajalta). Ohjeita tietoturvaohjelmistoihin liittyvien ongelmien vianmääritykseen on tässä artikkelissa.
  6. Tarkista palomuuri- ja tietoturvaohjelmiston asetukset.
  7. Tarkista Saapuneet-kansion korjaustyökalulla (scanpst.exe), onko PST-tiedostossa ongelmia. Microsoft Officessa on Saapuneet-kansion korjaustyökalu, jota voidaan käyttää tiettyjen PST-tiedostoon liittyvien ongelmien diagnosointiin ja korjaamiseen. Katso lisätietoja tästä Microsoftin Ohje ja tuki -artikkelista. Ota yhteyttä Exchange-järjestelmänvalvojaan OST-yhtenäisyystarkistustyökalun käyttämiseksi OST-tiedoston tietojen ongelmiin liittyen. Tässä Microsoft Office -artikkelissa on lisätietoja sekä Saapuneet-kansion korjaustyökalusta että OST-yhtenäisyystarkistustyökalusta.
  8. Jos PST-tiedosto on kooltaan yli 2 gigatavua, Outlookin avaamisessa tai sen kanssa synkronoimisessa saattaa ilmetä ongelmia. Tässä Microsoftin Ohje ja tuki -artikkelissa on lisätietoja suurten PST- ja OST-tiedostojen ongelmien ratkaisemisesta Liian suurten PST- ja OST-tiedostojen rajaustyökalulla.
  9. PST- ja OST-tiedostojen tarkistamiseen käytettävät työkalut eivät mahdollisesti ratkaise kaikkia tietoihin liittyviä ongelmia. Seuraavista ohjeista voi olla apua sen määrittämisessä, voidaanko ongelman syyksi rajata OST- tai PST-tiedoston tiedot:
    • Luo uusi PST-tiedosto Outlookissa.
    • Aseta uusi PST-tiedosto oletukseksi. Tässä Microsoftin Ohje-artikkelissa kerrotaan, miten oletusprofiili asetetaan ja vaihdetaan.
    • Käynnistä tietokone uudelleen.
    • Yritä synkronoida uuden PST-tiedoston kanssa.
  10. Jos synkronointi uuden PST-tiedoston kanssa onnistuu, tuo tiedot uuteen PST-tiedostoon noudattamalla tämän Microsoftin Ohje ja tuki -artikkelin ohjeita. Jos ongelma palaa sen jälkeen kun tiedot on tuotu uuteen PST-tiedostoon, ongelma liittyy osaan tiedoista. Seuraavista ohjeista saattaa olla apua tiedoissa esiintyvien ongelmien ratkaisemisessa.

• Ota PST-tiedostosta varmuuskopio. Katso lisätietoja tästä Microsoftin Ohje ja tuki -artikkelista.
    • Kalenterin sisältö:
      • Valitse iTunesissa Älä synkronoi tapahtumia, jotka ovat vanhempia kuin 30 päivää -asetus.
        • Valitse iPhone, iPad tai iPod touch iTunesin vasemmanpuoleisesta sarakkeesta.
        • Avaa Tiedot-välilehti.
        • Vieritä alas kohtaan Kalenterit ja valitse asetus.
      • Jos synkronointi onnistuu, ongelma liittyy yli 30 päivää vanhaan tapahtumaan.
      • Kokeile vähentää päivien lukumäärää ongelman ratkaisemiseksi. Jos ongelma esiintyy edelleen, vaikka aikajakso rajataan yhteen päivään, ongelma liittyy tulevaisuuden tapahtumaan.
    • Yhteystiedot:
      • Luo ryhmä yhteystietoja Outlookissa.
      • Avaa iTunes.
      • Valitse iPhone, iPad tai iPod touch iTunesin vasemmanpuoleisesta sarakkeesta.
      • Avaa Tiedot-välilehti.
      • Valitse Valittu ryhmä.
      • Valitse ruutu, joka on Outlookissa luodun ryhmän vieressä.
      • Lisää ryhmään yhteystietoja vähitellen ja synkronoi.
      • Jos synkronointi onnistuu, jatka yhteystietojen lisäämistä, kunnes synkronointi ei enää onnistu.
      • Poista viimeksi lisäämäsi yhteystiedot ja lisää ne takaisin yksitellen, kunnes olet rajannut yhteystiedon, joka aiheuttaa ongelman.

Jos synkronointi ei onnistu millään Windows-käyttäjätilillä

Nämä ohjeet saattavat ratkaista synkronointiongelman, jos noudatit artikkelin HT1692 ohjeita, mutta synkronointi ei onnistunut nykyisellä Windows-käyttäjätilillä tai luomallasi uudella käyttäjätilillä. Tärkeää: Yritä synkronointia jokaisen vaiheen jälkeen.

1. Sammuta tietokone 30 sekunnin ajaksi ja käynnistä se tämän jälkeen uudelleen. Jos käytössä on USB-keskitin, irrota se virtalähteestä, kun tietokone on sammutettuna, ja kytke se takaisin tietokoneen käynnistyttyä.
  2. Jos käytössä on Outlook 2010, varmista, että käytössä ei ole pika-asennus.
  3. Varmista, että iPhonen, iPadin tai iPod touchin sekä tietokoneen päivämäärä ja aika on asetettu oikein.
    • Windows-tietokoneen päivämäärän ja ajan asettaminen: Osoita hiiren kakkospainikkeella nykyistä päivämäärää ja aikaa tehtäväpalkissa ja valitse Muokkaa päivämäärää ja aikaa.
    • iPod touchin päivämäärän ja ajan asettaminen: Varmista, että laite on irrotettu ja siirry Asetukset > YleisetPäivä ja aika > Aseta päivä ja aika.
    • Joissakin tietokoneissa päivämäärän ja ajan asettaminen tulee tehdä BIOS-asetuksissa (esimerkiksi jos aika nollautuu aina käynnistyksen yhteydessä). Lisätietoja saat tietokoneen tai emolevyn valmistajalta.
  4. Varmista, että tietoturvaohjelmisto on ajan tasalla ja suorita suojaustarkistus tai järjestelmän tarkistus. Tässä artikkelissa on ohjeita tietoturvaohjelmistoihin liittyvien ongelmien vianmääritykseen. Päivitä viruskuvausten ja palomuurisääntöjen lisäksi tietoturvaohjelmistosi. Lisätietoja päivittämisestä saat tarvittaessa virustorjunta- tai tietoturvaohjelmiston valmistajalta.
  5. Varmista, että tietokone on ajan tasalla. Jos olet äskettäin asentanut päivityksen Windows-käyttöjärjestelmään tai asentanut Windowsin uuden version, saatat tarvita tietokoneen ja/tai laitteiston valmistajan suosittelemia päivityksiä. Tietokoneen tai laitteiston valmistajan pitäisi pystyä tarjoamaan uusimmat ohjaimet, firmwaret ja muut tarpeelliset päivitykset, jotta järjestelmä toimii jatkossakin asianmukaisesti.
  6. Varmista, että palomuuri sallii kaikki asiaankuuluvat Apple-ohjelmistot.
  7. MSConfig-työkalua voidaan käyttää sellaisten käynnistyksen yhteydessä latautuvien ohjelmien eristämiseen, jotka saattavat aiheuttaa häiriötä. Katso Windows XP:tä tai Windows Vistaa koskevat ohjeet.
  8. Microsoft Outlook tarjoaa tietoja muille ohjelmille (kuten iTunesille) Windows-käyttöjärjestelmän MAPI-komponentin avulla. Jotkin ohjelmat (myös haittaohjelmat) voivat tehdä muutoksia MAPI:n käyttämiin tiedostoihin. Microsoft Officessa on FixMAPI.exe-työkalu, jota voidaan käyttää joidenkin MAPIin liittyvien ongelmien diagnosointiin ja ratkaisemiseen.
  9. Varmista, että ongelma ei liity iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa oleviin tietoihin.
    • Kokeile korvata iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa olevat tiedot. Vieritä iTunesin Tiedot-välilehdellä alaspäin Lisäasetukset-osioon. Valitse asetus laitteen tietojen korvaamisesta seuraavan synkronoinnin yhteydessä.
    • Joskus harvoin iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa olevia tietoja ei voida korvata. Jos ongelma jatkuu, yritä testata toisessa tietokoneessa käyttämällä testi-käyttäjätiliä. Jos tietokoneessa on Outlook, varmista, että Outlook on avattu vähintään kertaalleen ennen synkronointia. Jos synkronointi iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa ei onnistu toisessa tietokoneessa, iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa olevat tiedot on palautettava.
    • Jos toista tietokonetta ei ole käytettävissä, kopioi iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopio toiseen sijaintiin tietokoneessa. Tässä artikkelissa on tietoja varmuuskopion tallennuspaikasta. Kun varmuuskopio on kopioitu, palauta iPhone, iPad tai iPod touch, ja ota laite käyttöön uutena, kun tätä kysytään. Testaa synkronointia tämän jälkeen. Jos synkronointi ei onnistu palautuksen jälkeen, palauta tiedot varmuuskopiosta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.
  10. Asenna Outlook uudelleen asennuksen oletusasetuksilla. Tähän sisältyy ohjelman asentaminen Program Files -kansioon samalle asemalle, josta Windows käynnistetään.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 3.12.2013