Talen

iPod touch: hardwareproblemen oplossen

Symptomen

Als u een probleem hebt met een iPod touch, probeert u deze stappen uit.

Oplossing

Opmerkingen:

Alles verbergen | Alles weergeven

Voeding/batterij

Batterij lijkt niet op te laden

Belangrijk: een iPod touch kan niet met een FireWire-voedingsbron worden opgeladen.

1. Controleer of de gebruikte voedingsbron goed werkt.
  2. Als u het apparaat aansluit op een USB-poort van een computer, controleert u of het een USB 2.0-poort met hoog vermogen is. Opmerking: de USB-poorten op de meeste toetsenborden bieden onvoldoende stroom. Als u de iPod touch aansluit op een toetsenbord, moet u daarom controleren of dit een USB 2.0-poort met hoog vermogen is.
  3. Controleer of de computer is ingeschakeld en niet in de sluimerstand of standbymodus staat. Als de iPod touch is aangesloten op een computer die niet is ingeschakeld of in de sluimerstand of standbymodus staat, kan de batterij van de iPod touch leeglopen.
  4. Probeer een andere USB-poort.
  5. Probeer op te laden met een USB-lader als u er een hebt.
  6. Als dat niet helpt, probeert u een andere USB-kabel als u er een hebt.
  7. Lees hier meer over het opladen van de batterij.

De gebruiksduur van de batterij lijkt kort

1. Klik op (www.apple.com/nl/batteries/ipods.html) voor tips over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij van de iPod touch.
  2. Laad de iPod touch tot tien minuten op alvorens deze te gebruiken als op het beeldscherm een symbool verschijnt dat aangeeft dat de batterij bijna leeg is.
  3. Als u het apparaat oplaadt via de computer of een toetsenbord, zorgt u ervoor dat die zijn uitgerust met USB 2.0-poorten of hoger met hoog vermogen.
  4. Controleer of de computer is ingeschakeld en niet in de sluimerstand of standbymodus staat. Als de iPod touch is aangesloten op een computer die niet is ingeschakeld of in de sluimerstand of standbymodus staat, kan de batterij van de iPod touch leeglopen.
  5. Laat het apparaat aangesloten totdat het volledig is opgeladen wanneer u de batterij oplaadt.
  6. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.
  7. Synchroniseer de iPod touch met iTunes en herstel de iPod.

Een symbool op de iPod touch toont dat de batterij bijna leeg is en het apparaat reageert niet

Als u de onderstaande afbeelding ziet, sluit u het apparaat gedurende minstens 15 minuten aan op een Apple USB-lichtnetadapter.

U dient deze afbeelding te zien wanneer de iPod touch begint op te laden:

Als het symbool dat een bijna lege batterij aangeeft nog altijd op het scherm verschijnt, probeert u de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.

Als het probleem aanhoudt, probeert u de iPod touch opnieuw in te stellen terwijl het apparaat is aangesloten op de lader.

Apparaat wordt niet ingeschakeld of wordt alleen ingeschakeld indien aangesloten op voeding

1. Controleer of de knop voor de sluimerstand werkt. Als deze niet werkt, controleert u of u tekenen van schade ziet. Als de knop is beschadigd of niet werkt wanneer u erop drukt, vraagt u service aan.
  2. Sluit de iPod touch aan op de Apple USB-lichtnetadapter en laad het apparaat minstens tien minuten op.
  3. Als na minstens 15 minuten het scherm wordt ingeschakeld en...
    • Het beginscherm verschijnt, moet het apparaat naar behoren werken. Laat het apparaat volledig opladen. U ziet dan dit batterijsymbool rechts boven in het scherm: . Koppel vervolgens het apparaat los van de voedingsbron. Als het apparaat onmiddellijk wordt uitgeschakeld, vraagt u service aan.
    • Het symbool van een bijna lege batterij verschijnt zelfs nadat de iPod touch gedurende minstens 20 minuten is opgeladen: raadpleeg het symptoom 'Een symbool op de iPod touch toont dat de batterij bijna leeg is en het apparaat reageert niet' in dit artikel.
    • Op het scherm iets anders verschijnt dan het beginscherm of het scherm waarop wordt aangegeven dat de batterij bijna leeg is, gaat u verder met dit artikel voor meer probleemoplossende stappen.
  4. Stel het apparaat opnieuw in terwijl het is aangesloten op een Apple USB-lichtnetadapter als de iPod touch niet wordt ingeschakeld. Als het scherm wordt ingeschakeld, gaat u naar stap 4.
    • Als het scherm zwart blijft, gaat u naar de volgende stap.
  5. Herstel het apparaat. Sluit het aan op een computer en open iTunes. Als iTunes de iPod touch herkent en aangeeft dat het zich in de herstelmodus bevindt, kunt u het apparaat herstellen. Als het apparaat niet verschijnt in iTunes of als u moeilijkheden ondervindt bij het herstellen van de iPod touch, raadpleegt u dit artikel voor verdere assistentie.
  6. Ga naar stap 4 als het probleem is opgelost door de iPod touch te herstellen. Als het probleem niet is opgelost door het apparaat te herstellen, vraagt u service aan.

Beeldscherm

Weergaveproblemen

Hierbij kan het gaan om problemen zoals heldere of donkere pixels, lijnen in videobeelden of ontbrekende stukken in video's.

1. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.
  2. Bekijk ander materiaal om te controleren of het probleem aan het materiaal ligt.
  3. Pas de helderheid aan als het beeld te donker is. Kies in de algemene instellingen de optie Helderheid en versleep de schuifknop.

Beeld kan niet op breedbeeldmodus worden ingesteld

1. Open een webpagina of video en draai de iPod touch opzij om te zien of de breedbeeldmodus wordt geactiveerd.
  2. Probeer een andere webpagina of video als dat niet werkt.

Opmerking: niet alle programma's in de iPod touch maken gebruik van een breedbeeldmodus. Video's worden automatisch weergegeven in de breedbeeldmodus wanneer u de app Video gebruikt.

Beeldscherm toont een wit scherm

1. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.
  2. Stel de iPod touch opnieuw in als het apparaat niet wordt uitgeschakeld.
  3. Probeer de iPod te herstellen als dat niet helpt. Raadpleeg dit artikel als u hulp nodig hebt.

Beeldscherm heeft geen achtergrondverlichting of is donker

1. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.
  2. Stel de iPod touch opnieuw in terwijl deze op de stroomvoorziening is aangesloten als het probleem aanhoudt.

Multi-Touch-display reageert niet wanneer ik het aanraak

Raadpleeg dit artikel om problemen met het Multi-Touch-display op te lossen.

Verbindingen/netwerken

Problemen met Wi-Fi/Bluetooth

Raadpleeg deze artikelen voor hulp bij het oplossen van problemen met Wi-Fi of Bluetooth:

Niet gevonden in iTunes/USB-verbindingsproblemen

Audio

iPod touch (4e generatie) en nieuwer: geen audio of vervormd geluid op FaceTime of bij video-opname

1. Zorg ervoor dat de microfoon (op de achterkant naast de hoofdcamera of nabij de knop voor de sluimerstand) dicht genoeg is zodat de andere partij het goed kan horen.
  2. Controleer of niets de microfoon blokkeert, en als het apparaat zich in een opberghoesje bevindt, haalt u het uit het hoesje.
  3. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.

iPod touch (4e generatie) en nieuwer: geluid uit de luidspreker is stil of vervormd

1. Controleer de volume-instelling op de iPod touch. U kunt het volume aanpassen door de knoppen Volume omhoog en Volume omlaag in te drukken.
    • Als het probleem zich alleen voordoet bij materiaal dat is opgenomen met de microfoon (op de achterkant naast de hoofdcamera of nabij de knop voor de sluimerstand), verzekert u zich ervan dat de microfoon niet wordt geblokkeerd.
  2. Zorg ervoor dat als u een opberghoesje of beschermfolie op het scherm gebruikt de luidspreker of microfoon niet wordt bedekt of verwijder het opberghoesje of de beschermfolie volledig.
  3. Haal het apparaat uit een dock als het zich erin bevindt.
  4. Controleer of de opening van de luidspreker niet is verstopt met stof of ander vuil.
  5. Gebruik een schone, kleine, droge, zachte borstel om de opening van de luidspreker of de microfoon schoon te maken als deze is verstopt.
    • Gebruik de borstel om de luidspreker en de microfoon zorgvuldig en voorzichtig schoon te borstelen.
    • Borstel niet in de richting van de dockconnector zodat er geen vuil in de dockconnector terechtkomt.

Geen geluid via koptelefoon*

1. Controleer of er geen vuil aanwezig is in de koptelefoonpoort.
  2. Sluit de koptelefoon aan en koppel deze dan opnieuw los. Sluit de koptelefoon opnieuw aan en controleer of de connector volledig in de aansluiting is geplaatst.
  3. Controleer het ingestelde volume.
  4. Controleer of de muziek niet is gepauzeerd als u naar muziek wilt luisteren en geen geluid hoort.
  5. Zorg ervoor dat de nieuwste iTunes-versie is geïnstalleerd als u de iPod touch synchroniseert met een computer.
  6. Probeer een andere Apple koptelefoon (om vast te stellen of het probleem te wijten is aan de koptelefoon).
  7. Probeer een ander muzieknummer of een andere video af te spelen.
  8. Controleer ander materiaal, zoals video's, om te zien of dit dezelfde geluidsproblemen vertoont.

Geen geluid via interne luidspreker*

1. Controleer of de iPod touch niet is gepauzeerd.
  2. Controleer of het volume goed is ingesteld.
  3. Controleer of de koptelefoon niet is aangesloten op de koptelefoonpoort.
  4. Controleer of de Bluetooth-stereokoptelefoon niet draadloos is aangesloten.
  5. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.

Camera

Camera werkt niet

1. Stop de app Camera geforceerd als op het scherm een gesloten lens of een zwart beeld wordt weergegeven.
  2. Zoek de app Camera met Spotlight als u deze niet in het beginscherm ziet. Als na een zoekactie de camera niet wordt gevonden, controleert u of Beperkingen niet is ingeschakeld door te tikken op Instellingen > Algemeen > Beperkingen.
  3. Zorg ervoor dat de cameralens proper is en niet wordt geblokkeerd. Gebruik een microfiber reinigingsdoekje om de hoofdlens van de camera of het glas van de voorste camera te reinigen.
  4. Hoesjes van andere fabrikanten kunnen de autofocus- of belichtingsfunctie hinderen. Verwijder het hoesje als u problemen met de kwaliteit van foto's ondervindt.
  5. Probeer de iPod touch uit en opnieuw in te schakelen.
  6. Als de iPod touch zowel een camera aan de voorkant als aan de achtkant heeft, schakelt u tussen beide camera's om te zien of het probleem bij beide camera's optreedt.

Probleem is niet opgelost

Mijn probleem is nog altijd niet opgelost. Wat kan ik nu doen?

Aanvullende informatie

* Gehoorschade voorkomen

Permanent gehoorverlies kan optreden als de ontvanger, oortelefoon, koptelefoon, telefoonluidspreker of het oortje met een te hoog volume wordt gebruikt. Stel het volume in op een veilig niveau. U kunt na verloop van tijd gewend geraken aan een hoog geluidsvolume dat normaal lijkt te klinken, maar dat schade aan het gehoor kan veroorzaken. Als u oorsuizingen gewaar wordt of stemmen gedempt klinken, stopt u het beluisteren en laat u uw gehoor onderzoeken. Hoe luider het volume, hoe sneller het gehoor hierdoor kan worden aangetast. Gehoorexperts doen de volgende aanbevelingen om het gehoor te beschermen:

• Beperk de duur dat u de ontvanger, oordopjes, koptelefoon, luidsprekertelefoon of oorstukken met een hoog volume gebruikt.
  • Probeer te vermijden dat u het volume verhoogt om geen omgevingsgeluiden te horen.
  • Verlaag het volume als u de mensen rondom u niet meer hoort spreken.

Meer informatie over het instellen van een volumebegrenzing op de iPod touch vindt u in de iPod touch Gebruikershandleiding.

Laatst gewijzigd op: 31-jul-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 31-jul-2013
  • Artikel: TS2771
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)