Talen

iTunes Store: "Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (-9808)"

Symptomen

Wanneer u verbinding probeert te maken met de iTunes Store, ontvangt u mogelijk het waarschuwingsbericht "Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (-9808). Er heeft zich een fout voorgedaan in de iTunes Store. Probeer het later opnieuw."

Oplossing

Alle onderdelen verbergen | Alle onderdelen weergeven

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

Stel de juiste datum en tijd in:

• In Windows:
    1. Klik achtereenvolgens op Start en Configuratiescherm.
    2. Klik achtereenvolgens op "Datum, tijd, taal en landinstellingen" en Datum en tijd.
    3. Klik op het tabblad Datum en tijd.
    4. Zorg ervoor dat de ingestelde datum en tijd geconfigureerd zijn om de huidige datum en tijd te gebruiken en klik vervolgens op OK.
  • In Mac OS X:
    1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple ().
    2. Klik op Datum en tijd in Systeemvoorkeuren.
    3. Schakel de optie "Stel datum en tijd automatisch in" in als dit nog niet is gedaan.
    4. Klik op het tabblad Tijdzone en pas de tijdzone aan uw huidige locatie aan.

Pas de instellingen van uw certificaat aan:

Mac OS X:

1. In de Finder gaat u naar het menu Ga en kiest u Hulpprogramma's.
  2. Open Sleutelhangertoegang.
  3. In het menu Sleutelhangertoegang kiest u Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Certificaten.
  5. Stel Protocol voor onlinecertificaatstatus (OCSP) in op Uitgeschakeld.
  6. Stel Lijst met ingetrokken certificaten (CRL) in op Uitgeschakeld.
  7. Start uw Mac opnieuw op.

Windows-computer:

1. Ga naar het menu Start en kies Configuratiescherm.
  2. Selecteer Internetopties.
    Opmerking: als u Windows Vista gebruikt, dient u mogelijk de klassieke weergave te kiezen aan de linkerkant om Internetopties te kunnen zien.
    Opmerking: als u Windows 7 gebruikt, dient u mogelijk "Weergeven op" te wijzigen naar Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen om Internetopties te kunnen zien.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. In het kader Instellingen scrolt u omlaag naar het onderdeel Beveiliging.
  5. Maak de selectie van de optie "Controleren op intrekken van servercertificaten (opnieuw opstarten noodzakelijk)" ongedaan.
  6. Selecteer de opties "SSL 3.0 gebruiken" en "TLS 1.0 gebruiken".
  7. Pas de wijzigingen toe en start de computer opnieuw op.

Aanvullende informatie

Als het probleem aanhoudt of de gemaakte wijzigingen in Internetopties worden niet bewaard nadat u uw pc opnieuw opstart, wordt het probleem wellicht veroorzaakt door verouderde of onjuist geconfigureerde beveiligingssoftware.  Volg de stappen in iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen om het probleem op te lossen.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 10-nov-2010
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 10-nov-2010
  • Artikel: TS2753
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)