Talen

iOS: als u geen reservekopie kunt maken of herstellen in iTunes

Symptomen

Wanneer u een reservekopie van een iPad, iPhone of iPod touch probeert te maken of een reservekopie probeert te herstellen, ziet u mogelijk een waarschuwingsbericht in iTunes waarin wordt gemeld dat dit niet lukt vanwege een van deze redenen:

• '...omdat het maken van de reservekopie is mislukt.'
  • '...omdat er geen sessie kan worden gestart.'
  • '...omdat de iPhone het verzoek heeft geweigerd.'
  • '...omdat er zich een fout heeft voorgedaan.'
  • '...omdat er zich een onbekende fout heeft voorgedaan -1.'
  • '...omdat de reservekopie niet op de computer kan worden bewaard.'
  • '...omdat er onvoldoende ruimte vrij is.'

Oplossing

Volg de stappen hieronder als u een van deze berichten of een ander bericht ziet. Als iTunes voor Windows niet meer reageert of de reservekopie wordt niet voltooid, volgt u de stappen voor het oplossen van prestatieproblemen.

Kopieer de reservekopie

Kopieer een recente reservekopie en bewaar deze op het bureaublad of een externe harde schijf. U vindt de reservekopie in deze mappen:

Besturingssysteem Locatie
Mac OS

~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/Backup/

Als u de map ~/Bibliotheek in OS X Lion v10.7 of hoger zoekt, houdt u de Option-toets ingedrukt en kiest u Ga > Bibliotheek.

Windows 8

\Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Als u de map AppData zoekt, klikt u op het vergrootglas in de rechterbovenhoek, typt u %appdata% en drukt u op Return.

Windows Vista of Windows 7

\Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Als u de map AppData zoekt, klikt u op 'Start', typt u %appdata% in de zoekbalk en drukt u op Return.

Windows XP

\Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Als u de map Application Data zoekt, kiest u Start > Uitvoeren. Typ %appdata% en klik op 'OK'.

Werk de software bij

Start de computer en het iOS-apparaat opnieuw op

Nadat u de computer en het iOS-apparaat opnieuw hebt opgestart, probeert u opnieuw de reservekopie te maken.

Koppel alle andere USB-apparaten los

Laat alleen het iOS-apparaat, het toetsenbord en de muis aangesloten. U moet het apparaat rechtstreeks op de computer aansluiten.

Maak ruimte vrij

Als u een reservekopie wilt maken of herstellen, moet u genoeg ruimte vrij maken op de harde schijf om de reservekopie of de capaciteit van het apparaat te bewaren.

Als iTunes geen reservekopie kan herstellen op het apparaat omdat het niet genoeg vrije ruimte heeft, volgt u deze stappen:

1. Kies Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.
  2. Probeer de reservekopie te herstellen. U moet wellicht een kleinere reservekopie herstellen of een nieuwe reservekopie aanmaken.

Controleer de beveiligingsinstellingen

Maak of herstel een reservekopie met een nieuwe beheerdersaccount

Maak een nieuwe beheerdersaccount op de computer en maak de reservekopie met de nieuwe account. Volg deze stappen voor Mac OS X of deze stappen op de website van Microsoft voor Windows.

Als u met een nieuwe beheerdersaccount een reservekopie kunt maken, logt u in met de oorspronkelijke gebruikersaccount en volgt u deze stappen:

1. Zorg ervoor dat het een beheerdersaccount is.
  2. Controleer de bevoegdheden van de mappen waar iTunes de reservekopie schrijft.
    • Mac: gebruik 'Toon info' om de bevoegdheden van de mappen MobileSync en Backup te controleren.
    • Pc: neem contact op met Support voor uw kopie van Windows.
  3. Controleer of er een probleem met de oorspronkelijke reservekopie is:
    1. Wijzig de naam van de map Backups.
    2. Open iTunes en probeer de reservekopie opnieuw te maken. Kopieer de reservekopie alvorens Voorkeuren > Apparaten in iTunes te gebruiken om de reservekopie te verwijderen.

Stel de map Lockdown opnieuw in

Als u geen reservekopie kunt maken als nieuwe gebruiker, probeert u de map Lockdown opnieuw in te stellen. Als u de map Lockdown opnieuw instelt, kunt u de reservekopie mogelijk starten of bewaren.

1. Koppel alle iOS-apparaten los van de computer en stop iTunes.
  2. Stel de map Lockdown opnieuw in.
  3. Sluit het iOS-apparaat aan.
  4. Open iTunes en probeer een reservekopie te maken.

Windows: werk de stuurprogramma's van de chipset Intel(R) 5 series/3400 series bij

Als de stuurprogramma's zijn verouderd, kunnen op Intel gebaseerde chipsets problemen met het maken of herstellen van reservekopieën veroorzaken. Als u een van deze chipsets hebt, volgt u de stappen voor het oplossen van problemen bij de synchronisatie van iOS-apparaten met Intel gebaseerde chipsets.

Maak of herstel de reservekopie op een andere computer

Als u een andere computer hebt, probeert u hiermee de reservekopie te maken. Als u een reservekopie vanaf een andere computer wilt herstellen, kopieert u de reservekopie naar de map voor reservekopieën op de nieuwe computer. (U moet wellicht de map Backup of MobileSync aanmaken.)

Neem contact op met Support

Als u deze stappen hebt geprobeerd en het bericht opnieuw ziet, neemt u contact op met Apple Support of uw draadloze aanbieder (als u een iPhone gebruikt).

Meer informatie over reservekopieën:

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 22-jan-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 22-jan-2014
  • Artikel: TS2529
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)