Talen

Apple ID: de waarschuwing 'Deze Apple ID is om veiligheidsredenen gedeactiveerd' verschijnt

Symptomen

Voor uw veiligheid wordt uw Apple ID automatisch gedeactiveerd als het wachtwoord van uw account te vaak onjuist wordt ingevoerd.

Als uw Apple ID is gedeactiveerd en u probeert online voorzieningen als iCloud of de iTunes Store te gebruiken, kan een van de volgende meldingen verschijnen:

• “Deze Apple ID is om veiligheidsredenen gedeactiveerd”
  • "Teveel inlogpogingen"
  • "U kunt niet inloggen omdat uw account vanwege veiligheidsredenen buiten werking is gesteld"
  • "Deze Apple ID is om veiligheidsredenen vergrendeld"

Oplossing

Uw accountwachtwoord opnieuw instellen

Als uw account om veiligheidsredenen is gedeactiveerd, gebruikt u iForgot (iforgot.apple.com) voor het opnieuw instellen van uw account en het herstellen van de toegang tot de gedeactiveerde voorzieningen. U kunt ook klikken op de knop Wachtwoord opnieuw instellen of Wachtwoord vergeten in het waarschuwingsbericht.

Vergeet niet om uw volledige e-mailadres in te typen als u iCloud gebruikt en wordt gevraagd uw Apple ID in te voeren. Bijvoorbeeld username@me.com, username@mac.com of username@icloud.com.

Uw instellingen bijwerken voor apparaten en voorzieningen die met uw Apple ID-wachtwoord worden beschermd

iCloud

Nadat u uw wachtwoord hebt gewijzigd, dient u mogelijk de instellingen van uw apparaten bij te werken (iOS, Mac of pc).

iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch)

1. Ga naar Instellingen > iCloud.
  2. Tik op Wijzig als u hierom wordt gevraagd.
  3. Voer uw nieuwe wachtwoord in.
  4. Tik op Gereed.

Mac OS X

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple ().
  2. Klik op iCloud.
  3. Klik op Log uit.
  4. Typ uw nieuw wachtwoord en klik op Log in.

Op Windows gebaseerde pc

1. Kies Start > Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op iCloud.
  3. Klik op Log uit.
  4. Typ uw nieuw wachtwoord en klik op Log in.

E-mail

Als u een e-mailprogramma gebruikt voor toegang tot e-mail van iCloud, vraagt het programma u een nieuw wachtwoord in te voeren als u uw e-mail wilt lezen.

• Als u OS X Mail gebruikt en niet om een wachtwoord wordt gevraagd, controleert u de accountvoorkeuren van Mail.
  • Als u een andere e-mailapp gebruikt, raadpleegt u de documentatie in de app voor informatie over hoe u de instellingen voor uw e-mailwachtwoord wijzigt.

Andere voorzieningen, zoals iTunes, App Store en FaceTime

Als u uw Apple ID gebruikt om aankopen te doen, moet u mogelijk uw instellingen in iTunes Store, App Store, iBooks Store, iMessage, Game Center of FaceTime bijwerken.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op iTunes en App Stores.
  3. Tik op Toon Apple ID.
  4. Tik op Log uit.
  5. Log in met uw Apple ID en uw nieuwe wachtwoord.

Mac OS X

U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren wanneer u een aankoop doet, een app bijwerkt of uw account in de iTunes Store of Mac App Store bekijkt.

Pc

U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren wanneer u een aankoop doet, een app bijwerkt of uw account in de iTunes Store bekijkt.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 5-sep-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 5-sep-2013
  • Artikel: TS2446
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)