Språk

Starta om Apple Mobile Device-service (AMDS) i Windows

Symptoms

Om en iPhone, iPad eller iPod touch inte kan identifieras i iTunes i Windows, kan du behöva starta om Apple Mobile Device-service. Alternativt kan följande felmeddelande visas då du ansluter din enhet:

''Denna [enhet] kan inte användas eftersom Apple Mobile Device-service inte har startats.''

Lösning

Detta dokument beskriver hur du startar om Apple Mobile Device-service i Windows XP, Windows Vista och Windows 7. Följ stegen i det här dokumentet om du använder en Mac.

Dölj alla avsnitt | Visa alla avsnitt

Starta om Apple Mobile Device-service

Windows XP

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Välj Start > Kontrollpanelen.
  3. Öppna Administrationsverktyg i Kontrollpanelen.
  4. Öppna Tjänster.
  5. Markera Apple Mobile Device och klicka på Stäng av tjänsten enligt bilden nedan:
    Välj Apple Mobile Device och stäng av tjänsten
  6. Klicka på Starta tjänsten efter att tjänsten har stoppats.
  7. När Apple Mobile Device-service har startats igen öppnar du iTunes och ansluter enheten.

Windows Vista eller Windows 7

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klicka på Windows Start Start.
  3. I fältet Sök bland program och filer skriver du Tjänster.
  4. Klicka på Tjänster i avsnittet Program i sökresultatet.
  5. Markera Apple Mobile Device och klicka på Stäng av tjänsten enligt bilden nedan:
    Välj Apple Mobile Device och stäng av tjänsten
  6. Klicka på Starta tjänsten efter att tjänsten har stoppats.
  7. När Apple Mobile Device-service har startats igen öppnar du iTunes och ansluter enheten.

Windows 8

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Flytta markören till det övre högra hörnet för att öppna fältet Snabbknappar.
  3. I sökfältet skriver du Tjänster.
  4. Välj Inställningar under sökfältet.
  5. Välj Se lokala tjänster på höger sida av skärmen.
  6. Markera Apple Mobile Device och klicka på Stoppa tjänsten enligt bilden nedan:
  7. Klicka på Starta tjänsten efter att tjänsten har stoppats.
  8. När Apple Mobile Device-service har startats igen öppnar du iTunes och ansluter enheten.

Ställ in Apple Mobile Device-service på automatisk uppstart

Windows XP

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Välj Start > Kontrollpanel.
  3. I Kontrollpanelen öppnar du Administrationsverktyg.
  4. Öppna Tjänster.
  5. Högerklicka på Apple Mobile Device och klicka på Egenskaper i menyn med genvägar.
  6. Ställ in popupmenyn för StartmetodAutomatisk och klicka OK:
    Apple Mobile Device-egenskaper
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes och anslut enheten.

Windows Vista eller Windows 7

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klicka på Windows Start Start.
  3. I fältet Sök bland program och filer skriver du Tjänster.
  4. Under Program i sökresultaten klickar du på Tjänster.
  5. Högerklicka på Apple Mobile Device och klicka på Egenskaper i menyn med genvägar.
  6. Ställ in popupmenyn för StartmetodAutomatisk och klicka OK:
    Apple Mobile Device-egenskaper
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes och anslut enheten.

Windows 8

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Flytta markören till det övre högra hörnet för att öppna fältet Snabbknappar.
  3. I sökfältet skriver du Tjänster.
  4. Välj Inställningar under sökfältet.
  5. Välj Se lokala tjänster på höger sida av skärmen.
  6. Högerklicka på Apple Mobile Device och klicka på Egenskaper i menyn med genvägar.
  7. Ställ in popupmenyn för Startmetod på Automatisk och klicka OK:

Ta bort och installera om iTunes och AMDS (Apple Mobile Device-service)

Om problemet kvarstår trots att du har startat om AMDS måste du ta bort och installera om AMDS och iTunes.

1. Avinstallera fullständigt AMDS, iTunes och all programvara från Apple. Mer information får du genom att klicka på länkarna nedan:
  2. Starta om datorn.
  3. Hämta och installera (eller ominstallera) den senaste versionen av iTunes från www.apple.com/se/itunes. AMDS installeras samtidigt som iTunes.
  4. Starta om datorn.
  5. Starta iTunes och anslut enheten. Den bör nu identifieras i Windows.

Ytterligare information

Om Apple Mobile Device-service inte startar, eller om den avslutas oväntat, kan det bero på säkerhetsprogramvara från tredje part. Följ stegen i iTunes för Windows: Felsökning av säkerhetsprogramvara.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Viktigt: Omnämnandet av webbplatser och produkter från andra tillverkare sker endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation. Apple tar inget som helst ansvar för utbudet av, prestanda hos eller användningen av information eller produkter från andra tillverkares webbplatser. Apple tillhandahåller detta enbart för att underlätta för våra kunder. Apple har inte testat informationen på dessa webbplatser och gör inga utfästelser vad gäller dess korrekthet eller tillförlitlighet. Det finns alltid risker med att använda information eller produkter från Internet, och Apple tar inte på sig något som helst ansvar i detta hänseende. Observera att andra tillverkares webbplatser är oberoende av Apple och att Apple inte har någon kontroll över innehållet på sådana webbplatser. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-dec-16