Starta om Apple Mobile Device Service (AMDS) i Windows

Om en iPhone, iPad eller iPod touch inte känns igen i iTunes på Windows kan AMDS behöva startas om.

Så här startar du om AMDS

Du kan se följande felmeddelande när du ansluter din enhet: ”This [device] cannot be used because the Apple Mobile Device Service is not started.” (Den här [enheten] kan inte användas eftersom Apple Mobile Device Service inte har startats.)

Gör så här för att starta om AMDS:

1. Stäng iTunes och koppla från alla iPhone-, iPad- eller iPod-enheter som är anslutna.

2. Öppna kommandot Kör genom att trycka samtidigt på Windows-logotyptangenten och R-tangenten på datorns tangentbord.

3. Skriv services.msc och klicka på OK. Tjänstekonsolen bör öppnas.

4. Högerklicka på Apple Mobile Device Service och klicka på Egenskaper i snabbmenyn.

No alt supplied for Image
  5. Ställ in popupmenyn för starttyp på Automatisk.

No alt supplied for Image
  6. Klicka på Stoppa tjänsten.

7. När tjänsten har stoppats klickar du på Starta tjänsten.

8. Klicka på OK.

9. Starta om datorn.

10. Öppna iTunes och anslut enheten.

Läs mer

Om AMDS fortfarande inte startar, eller om den avslutas oväntat, kan det bero på säkerhetsmjukvara från tredje part. Läs om hur du löser problem med iTunes och säkerhetsmjukvara från tredje part.

Om AMDS inte är problemet läser du om hur du felsöker andra orsaker till problem med enhetsigenkänning.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.