Talen

Apple Mobile Device-service (AMDS) opnieuw starten in Windows

Symptomen

Als een iPhone, iPad of iPod touch niet wordt herkend in iTunes voor Windows, moet de Apple Mobile Device-service (AMDS) wellicht opnieuw worden gestart. U kunt ook het volgende foutbericht zien wanneer u het apparaat aansluit:

'Deze [apparaat] kan niet worden gebruikt omdat de Apple Mobile Device-service niet is gestart.'

Oplossing

In dit document wordt uitgelegd hoe u de Apple Mobile Device-service herstart in Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Als u een Mac hebt, volgt u de stappen in dit artikel.

Alle onderdelen verbergen | Alle onderdelen weergeven

Apple Mobile Device-service (AMDS) opnieuw starten

Windows XP

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Kies Start > Configuratiescherm.
  3. Open Systeembeheer in het configuratiescherm.
  4. Open Services.
  5. Kies Apple Mobile Device en klik op De service stoppen zoals hieronder wordt weergegeven:
    Selecteer 'Apple Mobile Device' en stop de service
  6. Klik op De service starten nadat de service is gestopt.
  7. Open iTunes nogmaals wanneer de Apple Mobile Device-service opnieuw is gestart en sluit het apparaat aan.

Windows Vista of Windows 7

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Klik op de knop Start van Windows knop Start.
  3. Typ Services in het veld Zoekopdracht starten.
  4. Klik in het onderdeel Programma's van de zoekresultaten op 'Services'.
  5. Kies Apple Mobile Device en klik op De service stoppen zoals hieronder wordt weergegeven:
    Selecteer Apple Mobile Device en stop de service
  6. Klik op De service starten nadat de service is gestopt.
  7. Open iTunes nogmaals wanneer de Apple Mobile Device-service opnieuw is gestart en sluit het apparaat aan.

Windows 8

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek om de balk Charms te openen.
  3. Typ Services in het zoekveld.
  4. Kies 'Instellingen' onder het zoekveld.
  5. Selecteer 'Lokale services weergeven' rechts in het scherm.
  6. Kies 'Apple Mobile Device' en klik op 'De service stoppen' zoals hieronder wordt weergegeven:
  7. Klik op 'De service starten' nadat de service is gestopt.
  8. Open iTunes nogmaals wanneer de Apple Mobile Device-service opnieuw is gestart en sluit het apparaat aan.

Het opstarttype van de Apple Mobile Device-service instellen op Automatisch

Windows XP

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Kies Start > Configuratiescherm.
  3. Open Systeembeheer in het configuratiescherm.
  4. Open Services.
  5. Klik met de rechtermuisknop op Apple Mobile Device en klik op Eigenschappen in het snelmenu.
  6. Stel het venstermenu Opstarttype in op Automatisch en klik op OK:
    Eigenschappen van Apple Mobile Device
  7. Start de computer opnieuw op.
  8. Open iTunes en sluit het apparaat aan.

Windows Vista of Windows 7

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Klik op de knop Start van Windows knop Start.
  3. Typ Services in het veld Zoekopdracht starten.
  4. Klik op 'Services' in het onderdeel Programma's van de zoekresultaten.
  5. Klik met de rechtermuisknop op Apple Mobile Device en klik op Eigenschappen in het snelmenu.
  6. Stel het venstermenu Opstarttype in op Automatisch en klik op 'OK':
    Eigenschappen van Apple Mobile Device
  7. Start de computer opnieuw op.
  8. Open iTunes en sluit het apparaat aan.

Windows 8

1. Sluit iTunes en koppel de iPhone, iPad of iPod touch los.
  2. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek om de balk Charms te openen.
  3. Typ Services in het zoekveld.
  4. Kies 'Instellingen' onder het zoekveld.
  5. Selecteer 'Lokale services weergeven' rechts in het scherm.
  6. Klik met de rechtermuisknop op 'Apple Mobile Device' en klik op 'Eigenschappen' in het snelmenu.
  7. Stel het venstermenu 'Opstarttype' in op 'Automatisch' en klik op OK:

iTunes en AMDS verwijderen en opnieuw installeren

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u AMDS opnieuw hebt gestart, is het nodig dat u AMDS en iTunes verwijdert en opnieuw installeert.

1. Verwijder AMDS, iTunes en alle Apple-software volledig. Klik op de koppelingen hieronder voor stappen:
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Download en installeer (opnieuw) de nieuwste versie van iTunes vanaf www.apple.com/nl/itunes. Bij het installeren van iTunes wordt AMDS ook geïnstalleerd.
  4. Start de computer opnieuw op.
  5. Start iTunes en sluit het apparaat aan. Het moet correct worden herkend in Windows.

Aanvullende informatie

Als de Apple Mobile Device-service nog altijd niet wordt gestart of onverwacht wordt afgesloten, kan dit worden veroorzaakt door beveiligingssoftware van andere fabrikanten. Raadpleeg iTunes voor Windows: problemen met beveiligingssoftware oplossen.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 12-dec-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 12-dec-2013
  • Artikel: TS1567
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(32 reacties)