Jos tietokone ei tunnista iPhonea tai iPadia

Kun laite on päällä ja yhdistetty tietokoneeseen, sen pitäisi näkyä Finderissa, iTunesissa tai Apple-laitteet -apissa. Jos et näe sitä, noudata seuraavia vaiheita.

Hae Finderin, iTunesin tai Apple laitteet -apin avulla

Jos Macissasi on macOS Catalina tai uudempi, näet laitteesi missä tahansa Finderin ikkunan sivupalkissa.*

Macissa, jossa on aiempi macOS-versio, etsi laitteesi iTunesista.

Windows-tietokoneella etsi laitteesi iTunesista tai Apple-laitteista.

Lue lisää laitteen etsimisestä Finderista tai iTunesista tai Apple-laitteet -apista.

Tarkista, että laite latautuu

Laite antaa äänimerkin tai värisee, kun yhdistät sen tietokoneeseen, mutta iPhonen tai iPadin alaosassa olevaan latausporttiin saattaa kertyä roskia, jotka vaikeuttavat yhdistämistä. Jos iPhone tai iPad ei lataudu yhdistettynä tietokoneeseen, yhdistä laite suoraan ilman keskitintä tai sovitinta, jos mahdollista. Jos se ei toimi, kokeile toista USB-porttia, kaapelia tai tietokonetta.

Päivitä kaikkien laitteiden ohjelmistot

iPhonen tai iPadin päivittäminen

Macin päivittäminen

Päivitä Windows PC

PC-tietokoneella sinun on mahdollisesti myös päivitettävä iTunes, päivitettävä Apple-laitteet ja päivitettävä ajurit.

Käynnistä laitteet uudelleen

iPhonen käynnistäminen uudelleen

iPadin uudelleenkäynnistys

Macin sammuttaminen tai käynnistäminen uudelleen

Windows-tietokoneen uudelleenkäynnistys

Salli laitteesi yhdistyä Windowsissa tai macOS:ssä

Jos yhdistät laitteen Windows PC:hen, Laitehallinta vahvistaa tietokoneen yhteyden iPhoneen tai iPadiin ja päivittää ajurit tarvittaessa.

Jos yhdistät laitteen Applen sirulla varustettuun Mac-kannettavaan, tietokone saattaa kysyä, haluatko sallia lisälaitteen yhdistämisen. Salli yhteys.

Lue lisää lisälaitteiden yhteyksien sallimisesta

Luota kysyttäessä tietokoneeseen

Jos näet laitteessa Luotatko tähän tietokoneeseen? ‑varoituksen, kun liität sen tietokoneeseen, napauta Luota. Jos et näe varoitusta tai napautit väärin ja tietokone ja iPhone tai iPad eivät luota toisiinsa, nollaa sijainti- ja tietosuoja-asetukset.

Tietoja Luotatko tähän tietokoneeseen? -varoituksesta

Tarkista ohjelmistoristiriidat

Jotkin muiden valmistajien ohjelmistot voivat vaikuttaa iPhonen tai iPadin yhdistämiseen tietokoneeseen.

Macin yhteysongelmissa tarkista VPN ja kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmisto

Windows-tietokoneella ratkaise ongelmat Windowsin Apple-ohjelmiston ja kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmiston välillä

Ota yhteyttä

Jos tietokone ei edelleenkään tunnista iPhonea tai iPadia, ota yhteyttä Apple-tukeen.

* Tämä ominaisuus riippuu asetuksesta: Valitse Finderin valikkoriviltä Finder > Asetukset. Klikkaa asetusikkunan yläreunassa sivupalkkia ja varmista, että CD- ja DVD-levyt sekä iOS-laitteet‑kohta on valittuna. Jos et näe Finder-ikkunoissa sivupalkkia, valitse valikkoriviltä Näytä > Näytä sivupalkki tai paina ctrl-komento-S.

Viittaukset muihin kuin Applen valmistamiin tuotteisiin ja itsenäisiin verkkosivustoihin, joita Apple ei hallinnoi tai joita se ei ole testannut, eivät tarkoita sitä, että Apple suosittelee tai tukee niitä. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Ota yhteyttä toimittajaan, jos tarvitset lisätietoja.