Om du inte kan säkerhetskopiera eller återskapa Mac-datorn med Time Machine

Om Time Machine inte kan använda din säkerhetskopieringsenhet för att säkerhetskopiera eller återskapa dina filer kan du prova dessa lösningar.

Så här säkerhetskopierar eller återskapar du

Om du inte kan säkerhetskopiera eller återskapa

• Se till att din skiva för säkerhetskopiering stöds av Time Machine.

• Om skivan för Time Machine-säkerhetskopiering inte har tillräckligt lagringsutrymme eller nästan är full använder du en skiva för säkerhetskopiering med minst dubbelt så stort lagringsutrymme som din Mac. Till exempel, om din Mac har 1 TB lagringsutrymme bör skivan för säkerhetskopiering helst ha minst 2 TB lagringsutrymme.

• Kontrollera anslutningen till skivan för säkerhetskopiering.

• Om din skiva för säkerhetskopiering är ansluten till din Mac ska du se till att den är ansluten direkt till din Mac och inte via en usb-hubb eller annan enhet.

• Om din skiva för säkerhetskopiering är ansluten över ditt lokala nätverk ska du se till att nätverksanslutningen är bra och att din Mac är ansluten till samma nätverk som skivan för säkerhetskopiering. Om du har slutfört en tidigare säkerhetskopiering av nätverket kan du bekräfta den säkerhetskopieringen: Tryck och håll ned Alternativ-tangenten medan du väljer Kontrollera säkerhetskopiorna från Time Machine-menyn i menyraden.

• Om du också använder en molnbaserad synkroniserings- eller säkerhetskopieringstjänst kan Time Machine säga att vissa av filerna på din Mac inte kan säkerhetskopieras förrän synkroniseringen är klar. För att säkerställa att synkroniseringen kan slutföras snabbt håller du din Mac ansluten till ett strömuttag och till internet. Om du inte vill vänta på att synkroniseringen ska slutföras kan du tillfälligt utesluta dina synkroniseringsmappar från Time Machine-säkerhetskopian.

• Sök efter VPN-mjukvara eller annan säkerhetsmjukvara från tredje part som kan påverka anslutningen till skivan för säkerhetskopiering.

• Använd Skivverktyg för att reparera din skiva för säkerhetskopiering.

• Se till att säkerhetskopieringsenhetens fasta mjukvara är uppdaterad. Kontakta tillverkaren av säkerhetskopieringsenheten för mer information.

• Om inga andra lösningar fungerar börjar du om: Radera din skiva för säkerhetskopiering och använd sedan Time Machine för att välja den som din skiva för säkerhetskopiering. Eller prova en annan skiva för säkerhetskopiering.

Läs om vad du ska göra om Time Machine fungerar men tar lång tid att säkerhetskopiera.