Als je met Time Machine geen reservekopie kunt maken of herstellen op een Mac

Als Time Machine je reservekopieschijf niet kan gebruiken om een reservekopie te maken of om je bestanden te herstellen, kun je deze oplossingen proberen.

Een reservekopie maken of herstellen

Als je geen reservekopie kunt maken of je bestanden niet kunt herstellen

• Gebruik een reservekopieschijf die door Time Machine wordt ondersteund.

• Als Time Machine meldt dat je reservekopieschijf onvoldoende opslagruimte heeft of bijna vol is, gebruik dan een reservekopieschijf die minimaal tweemaal zo veel opslagcapaciteit heeft als de Mac. Als de Mac bijvoorbeeld 1 TB opslagruimte heeft, moet de reservekopieschijf idealiter minimaal 2 TB opslagruimte hebben.

• Controleer de verbinding met je reservekopieschijf.

• Als de reservekopieschijf is aangesloten op de Mac, zorg je ervoor dat deze rechtstreeks op de Mac is aangesloten, en niet via een USB-hub of ander apparaat.

• Als de reservekopieschijf is verbonden via je lokale netwerk, controleer je of de netwerkverbinding goed is en of de Mac is verbonden met hetzelfde netwerk als de reservekopieschijf. Als je eerder een netwerkreservekopie hebt kunnen maken, controleer je deze: houd de Option-toets ingedrukt en kies in het Time Machine-menu in de menubalk de optie 'Verifieer reservekopieën'.

• Als je ook synchronisatie via de cloud of een voorziening voor het maken van reservekopieën gebruikt, kan Time Machine aangeven dat er van sommige bestanden op de Mac geen reservekopie kan worden gemaakt totdat de synchronisatie is voltooid. Om ervoor te zorgen dat de synchronisatie onmiddellijk kan worden voltooid, houd je de Mac aangesloten op de netvoeding en verbonden met het internet. Als je niet wilt wachten tot de synchronisatie is voltooid, kun je de synchronisatiemappen tijdelijk uitsluiten van de reservekopie in Time Machine.

• Controleer of er VPN-software aanwezig is of beveiligingssoftware van derden die de verbinding met je reservekopieschijf kan beïnvloeden.

• Gebruik Schijfhulpprogramma om je reservekopieschijf te repareren.

• Zorg ervoor dat de firmware van je reservekopieschijf up-to-date is. Raadpleeg de fabrikant van de reservekopieschijf voor meer informatie.

• Als het nog steeds niet wil lukken, begin je opnieuw: Wis de reservekopieschijf en selecteer deze via Time Machine als reservekopieschijf. Je kunt ook een andere reservekopieschijf proberen.

Lees wat je moet doen als Time Machine werkt, maar het lang duurt om een reservekopie te maken.