Hvis Macen starter opp med et spørsmålstegn

En mappe med et blinkende spørsmålstegn betyr at datamaskinens startdisk ikke lenger er tilgjengelig eller at den ikke inneholder et fungerende Mac-operativsystem.

Skjerm med blinkende spørsmålstegn

Slå av Macen

Trykk og hold inne av/på-knappen på Macen i opptil 10 sekunder, helt til Macen slår seg av.

Alle Macer har en av/på-knapp. På bærbare datamaskiner med Touch ID, holder du inne på Touch ID.

Start fra macOS-gjenoppretting

Slik starter du opp fra macOS-gjenoppretting: Trykk på av/på-knappen for å slå på Macen. Deretter må du umiddelbart trykke og holde inne disse to tastene til du ser en Apple-logo eller et annet bilde: Kommando (⌘) og R.

Når du er i macOS-gjenoppretting, viser Macen en liste over verktøy, inkludert Diskverktøy:

Image alt text

Reparer oppstartsdisken ved hjelp av Diskverktøy

Velg Diskverktøy i macOS-gjenoppretting, og klikk deretter på Fortsett og følg fremgangsmåten for å reparere startdisken med Diskverktøy. Disse trinnene beskriver også hva du skal gjøre hvis Diskverktøy ikke klarer å reparere startdisken, eller hvis Diskverktøy ikke finner startdisken.

Når du er ferdig, starter du Macen på nytt: Velg Apple-menyen  > Start på nytt.

Installer macOS på nytt om nødvendig

Hvis spørsmålstegnet kommer tilbake etter at du har startet Macen på nytt, gjentar du de forrige trinnene for å slå av Macen og starte opp igjen fra macOS-gjenoppretting. Følg deretter trinnene for å installere macOS på nytt.

Hvis du trenger hjelp

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke får startet opp fra macOS-gjenoppretting.

Hvis spørsmålstegnet ikke vedvarer, men bare vises kort før Macen starter opp, må du kontrollere at startdisken er valgt i Startdisk-innstillingene. Hvis det ikke hjelper, tilbakestiller du NVRAM og sjekker innstillingen igjen.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.