Kielet

Arkistoitu - iPod shufflen vianmäärityksen ja huollon usein kysytyt kysymykset

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Ilmeneminen

Ongelmia iPod shufflen kanssa? Nämä vianmääritysohjeet ja linkit hyödyllisiin artikkeleihin voivat auttaa ongelman ratkaisemisessa. Jos ongelma ei ratkea, vaikka olet kokeillut kaikkia asianmukaisia vianmääritysehdotuksia, voit tilata huollon iPod shufflelle verkossa.

Ratkaisu

Aloita tästä

1. Varmista, että tietokone täyttää iPod shufflen järjestelmävaatimukset.
  2. Joissakin tapauksissa pelkkä iTunes- ja iPod-ohjelmistojen päivittäminen uusimpiin versioihin voi ratkaista ongelman.
  3. Käy iPod shuffle -tukisivulla, jos sinulla on iPod shuffleen liittyviä kysymyksiä tai tarvitset apua ongelman kanssa. Jos tarvitset ohjeita, tutustu iPod shufflen aloitusoppaaseen. Nämä vaiheittaiset ohjeet auttavat hyödyntämään musiikkisoittimen kaikkia ominaisuuksia.

Jos olet käynyt läpi kaikki edellä kuvatut ohjeet ja ongelma jatkuu yhä, tutustu alla oleviin aiheisiin ja kokeile asianmukaisia ohjeita.

iPod shuffle ei vastaa tai käynnisty

Jos iPod shuffle ei vastaa (vaikuttaa jähmettyneeltä) tai se ei käynnisty, tarkista seuraavat mahdolliset syyt:

iPod shuffle, 2. sukupolvi:

• Varmista, että iPod shuffle on asetettu oikein telakkaan.
  • Tarkista laitteen päällä oleva kytkin. Jos laitteen päällä ei näy vihreää kaistaletta, kytkin on Off-asennossa. Kytke iPod shuffleen virta.

Kytke iPod shuffleen virta

• Jos merkkivalo vilkkuu vihreänä ja painikkeen painamisen yhteydessä näkyy kolme oranssia välähdystä, iPod shufflen painikkeet on poistettu käytöstä. Pidä Toisto/tauko-painiketta alhaalla noin kolme sekuntia, kunnes merkkivalo vilkkuu vihreänä.

Kaavio alhaalla pidettävistä poista käytöstä- / ota käyttöön -painikkeista

• iPod shuffle on ehkä nollattava. Lisätietoja iPod shufflen nollaamisesta on tässä artikkelissa. Nollaaminen ei vaikuta musiikki- tai datatiedostoihin.
  • Jos punainen merkkivalo vilkkuu tai palaa jatkuvasti, iPodin akussa ei ole ehkä varausta. Lisätietoja iPod shufflen lataamisesta on tässä artikkelissa. Lisätietoja akun käyttöajan tarkistamisesta on artikkelissa Akun latauksen tarkistaminen. Lisätietoja akun mahdollisimman tehokkaasta käytöstä on artikkelissa Vinkkejä iPodin akun tehokkaaseen käyttöön.
  • Jos mikään näistä ohjeista ei auta, iPod shuffle -ohjelmisto on ehkä palautettava. Huomaa, että ohjelmiston palauttaminen poistaa kaikki iPod shufflen tiedostot.

iPod shuffle, 1. sukupolvi:

• Tarkista laitteen takana oleva kytkin. Jos laitteen takana ei näy vihreää kaistaletta, kytkin on Off-asennossa. Kytke iPod shuffleen virta.

Kytke iPod shuffleen virta

Vinkki: Jos kytkin ei ole Off-asennossa, kokeile asettaa kytkin Off-asentoon ja sitten takaisin päälle soita järjestyksessä- tai sekoita kappaleet -asentoon.

• Jos merkkivalo vilkkuu oranssina painikkeen painamisen yhteydessä, iPod shufflen painikkeet on poistettu käytöstä. Pidä Toisto/tauko-painiketta alhaalla noin kolme sekuntia, kunnes merkkivalo vilkkuu vihreänä.

iPod shufflen toistopainike

• iPod shuffle on ehkä nollattava. Lisätietoja iPod shufflen nollaamisesta on tässä artikkelissa. Nollaaminen ei vaikuta musiikki- tai datatiedostoihin.
  • iPodin akussa ei ole ehkä varausta. Lisätietoja iPod shufflen lataamisesta on tässä artikkelissa. Lisätietoja akun käyttöajan tarkistamisesta on artikkelissa Akun latauksen tarkistaminen. Lisätietoja akun mahdollisimman tehokkaasta käytöstä on artikkelissa Vinkkejä iPodin akun tehokkaaseen käyttöön.

Huomautus: Älä käytä näppäimistön USB-porttia tai virratonta USB-keskitintä iPod shufflen kanssa, koska lataaminen ei onnistu heikkotehoisten porttien kautta.

• Jos mikään näistä ohjeista ei auta, iPod shuffle -ohjelmisto on ehkä palautettava. Huomaa, että ohjelmiston palauttaminen poistaa kaikki iPod shufflen tiedostot.

Tietokone ei havaitse iPod shufflea

• Jos käytät kannettavaa Windows-tietokonetta iPod shufflen kanssa, tutustu tämän artikkelin tärkeisiin tietoihin.
  • Jos Windows-tietokone ei havaitse iPod shufflea, siirry vianmääritysohjeisiin täältä. Jos Mac-tietokone ei havaitse iPod shufflea, siirry vianmääritysohjeisiin täältä.
  • Irrota tietokoneesta kaikki muut USB-laitteet paitsi iPod shuffle ja tarkista, toimiiko iPod shuffle odotetusti.
  • Kytke iPod shuffle tietokoneen johonkin muuhun USB-porttiin tai kokeile toista tietokonetta.

Kappaleita ei voi siirtää iPod shuffleen tai tiettyjä kappaleita ei voi toistaa iPod shufflessa

• Varmista, että käytät musiikin siirtämiseen iPod shuffleen iTunesin uusinta versiota.
  • Jos Windows tunnistaa iPod shufflen, mutta iTunes ei tunnista sitä tai näkyviin tulee virhe, katso lisätietoja tästä artikkelista.
  • Jos kappaleiden siirto onnistuu, mutta joitakin kappaleita ei voida toistaa, selvitä korjaustoimenpiteet tästä.

Kuulokeongelmat

Jos kuulokkeet eivät toimi odotetusti tai lainkaan, liitä kuulokkeet toiseen äänilähteeseen (kuten tietokoneen kaiutinliitäntään tai toiseen äänilaitteeseen, jossa on 3,5 mm:n stereokuulokeliitäntä) ja testaa kuulokkeiden toiminta. Jos kuulokkeiden takuu on voimassa eivätkä ne toimi edelleenkään, voit tilata vaihto-iPod-kuulokkeet.

Huollon hankkiminen

Jos olet kokeillut kaikkia asianmukaisia edellä mainittuja vianmääritysohjeita sekä iPod shuffle -tukisivulla olevia ohjeita ja olet tullut siihen tulokseen, että iPod shuffle tarvitsee huoltoa, voit tehdä huoltotilauksen verkossa. Toimi seuraavasti:

• Mitä tietoja tarvitsen?

Jotta voit tilata iPod shufflelle huollon, sinun on tiedettävä sen sarjanumero ja ostopäivä. Jos iPod ei kuulu Applen yhden vuoden rajoitetun takuun tai AppleCare Protection Plan for iPod -sopimuksen piiriin, huolto on maksullinen.

Huomaa, että Pohjois-Amerikassa kaikkiin sellaisiin takuukorjauksiin, jotka suoritetaan sen jälkeen, kun iPod shufflen ostopäivästä on kulunut 180 päivää, lisätään toimitus- ja käsittelykulut (29,95 USD). Näitä kuluja ei mahdollisesti veloiteta muilla alueilla. Jos olet tehnyt AppleCare Protection Plan for iPod -sopimuksen, toimitus- ja käsittelykuluja ei veloiteta.

• Miten toimitan iPod shufflen huoltoon?

Voit tilata iPodille tai lisälaitteelle (sisältää akkuhuollon) huollon siirtymällä iPod shuffle Repair and Accessory Replacement -sivulle ja täyttämällä sivun alareunassa olevan lomakkeen. Jos tilaat takuuhuollon verkon kautta ja iPod shuffle kuuluu takuun piiriin, Apple toimittaa sinulle vaihto-iPod shufflen ennen viallisen laitteen vastaanottamista. Sinua pyydetään antamaan luottokorttinumero viallisen iPod shufflen palauttamisen varmistamiseksi. Jos et palauta viallista iPod shufflea Applelle 10 työpäivän kuluessa vaihtokappaleen vastaanottamisesta, Apple veloittaa vaihdosta. Jos sinulla ei ole luottokorttia, varaa huoltoaika Apple-jälleenmyyjältä.

Eurooppalaiset, Aasian ja Tyynenmeren alueen ja australialaiset asiakkaat: Euroopassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella iPod tulee viedä huoltoon paikalliseen Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Voit etsiä Applen valtuuttaman huoltoliikkeen siirtymällä Applen maakohtaiseen verkkosivustoon ja napsauttamalla sivun oikeassa yläreunassa olevaa Where to Buy (Ostopaikat) -linkkiä. Australiassa voit tilata huollon verkkolomakkeen avulla tai viedä iPodin Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Tärkeää: Kun lähetät iPodin huoltoon korjattavaksi tai akun huoltoa varten, huomaa, että iPod vaihdetaan toiminnoiltaan vastaavaan uuteen, käytettyyn tai kunnostettuun iPodiin. Vaihto-iPod ei ole sama, jonka lähetit huoltoon. Jos käytät iPod shufflea levytilassa ja sinulla on käytössä datatiedostoja (muita kuin musiikkikirjasto), varmista että varmuuskopioit kyseiset tiedostot ennen iPodin lähettämistä huoltoon.

• Mitä tapahtuu, kun lähetän iPod shufflen huoltoon?
    Huoltoon lähetetty iPod-laite vaihdetaan toiminnoiltaan vastaavaan uuteen, käytettyyn tai kunnostettuun iPod-laitteeseen. Palvelu tarjotaan AppleCaren suorapostituspalvelun kautta. Vaihto-iPod ei ole sama, jonka lähetit huoltoon.
  • Säilyvätkö iPodissa olevat tiedostot?
    Ei, kappaleita ja tiedostoja ei siirretä vaihto-iPodiin. Varmista, että varmuuskopioit tärkeät tiedostot iPod shufflesta ja poistat laitteesta kaikki tiedot, ennen kuin lähetät sen Applelle. Apple ei vastaa sille huollon yhteydessä lähetetystä laitteen sisältämästä datasta.
  • Voinko seurata iPod shufflen huollon edistymistä?
    Ehdottomasti. Siirry Korjauksen tila -sivulle milloin tahansa, kun haluat selvittää iPod shuffle -korjauksen tilan.

Lisätiedot

Lisätietoja iPod shuffle -huolto-ohjelmasta (mukaan lukien takuutiedot, AppleCare Protection Plan ja takuun ulkopuolisen huollon hinnoittelu) on iPod shuffle -huolto: Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivulla.

Muokattu viimeksi: 23.2.2011