Om din iPod inte startar eller verkar låst

Använd den här artikeln för hjälp med din iPod classic, iPod nano och iPod shuffle.

Behöver du hjälp med en iPod touch istället?

Tvinga din iPod att starta om

Om din iPod inte svarar följer du dessa instruktioner för att tvinga den att starta om. Ta reda på vilken iPod-modell du har.

iPod nano (7:e generationen)

1. Tryck på och håll ned både vilo- eller väckningsknappen och hemknappen tills skärmen stängs av.

2. Vänta på att enheten startar om.

3. Behöver du fortfarande hjälp? Anslut till ström och försök igen.

iPod shuffle

1. Koppla från enheten från allt.

2. Stäng av din iPod med strömbrytaren. (Om du ser grönt ljus vid strömbrytaren är din iPod på.)

3. Vänta sedan i 10 sekunder och slå sedan på din iPod igen.

iPod classic

1. Flytta låsknappen hårt till läget av så att du inte ser orange färg bredvid knappen.

2. Tryck på och håll ned menyknappen och mittknappen (eller Välj) i 8 sekunder eller tills Apple-logotypen visas.

Andra iPod-modeller

Läs om hur du tvingar tidigare iPod-modeller att starta om.

Ladda enheten

Om din iPod fortfarande inte svarar har den kanske låg batterinivå. Ladda din iPod i minst 30 minuter:

1. Anslut din iPod till laddningskabeln som medföljde din enhet.

2. Anslut den andra änden av kabeln till ström: Använd en usb-adapter ansluten till ett vägguttag eller en usb 2.0- eller 3.0-port i en dator (inte ett tangentbord) som är på och inte befinner sig i viloläge. Eller så kan du använda en usb-hubb, dockningsstation eller annat Apple-certifierat tillbehör.

3. Vänta några minuter tills laddningsskärmen visas eller tills statuslampan på din iPod shuffle lyser orange.

Ser du inte laddningsskärmen eller en orange lampa efter 30 minuter? Följ dessa anvisningar om detta inträffar:

• Kontrollera att kablarna är ordentligt anslutna. Ta bort skräp från alla portar.

• Pröva en annan laddningskabel, strömadapter och strömkälla. Använd inte en adapter eller kabel som visar tecken på skada.

• Om enheten fortfarande inte startar behöver den kanske repareras. Kontakta Apple-supporten.

Om din iPod startar men fastnar på vägen

Om din iPod fortfarande inte svarar, fastnar under start eller konstant visar en Apple-logotyp eller ett rött Xen röd X-symbol gör du följande:

1. Om du använder en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller en pc ser du till att din dator har den senaste versionen av iTunes.

2. Om du har en iPod nano eller iPod classic aktiverar du hårddiskläget på iPod.

3. Öppna ett Finder-fönster på en Mac-dator med macOS Catalina eller senare. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Anslut sedan din iPod direkt till din dator.

4. Hitta din iPod i Finder eller iTunes och välj sedan Återskapa iPod.

Ett Finder-fönster som visar fliken Allmänt med knappen Återskapa iPod markerad.

Få mer hjälp