Talen

iOS: problemen met Wi-Fi-netwerken en -verbindingen oplossen

Symptomen

Lees hier hoe u problemen met Wi-Fi1 oplost die u op een iPhone, iPad of iPod touch kunt ondervinden.

Oplossing

Soms kunt u onverwacht Wi-Fi-gedrag opmerken wanneer u een iOS-apparaat gebruikt:

• Moeilijkheden bij het vinden van een netwerk of het maken van verbinding ermee
  • Onverwachte Wi-Fi-signaalsterkte of de verbinding verbreekt
  • Geen toegang tot internet
  • Er wordt geen automatische Wi-Fi-verbinding gemaakt wanneer dit wordt verwacht

Voer deze stappen uit om de problemen hierboven op te lossen:

1. Zorg ervoor dat u zich binnen het bereik van de Wi-Fi-router (toegangspunt) bevindt.
  2. Tik op Instellingen > Wi-Fi en schakel Wi-Fi uit en in. Als de Wi-Fi-instelling in het grijs wordt weergegeven, volgt u deze stappen.
  3. Controleer of de Wi-Fi-router en kabel- of DSL-modem op stroom zijn aangesloten, zijn ingeschakeld en zijn verbonden met het internet. Als dit niet het geval is, raadpleegt u de netwerkbeheerder of internetaanbieder voor assistentie.
  4. Start het iOS-apparaat opnieuw op.
  5. Tik op Instellingen > Wi-Fi en zoek het Wi-Fi-netwerk waarmee u bent verbonden.
  6. Tik op en Vergeet dit netwerk.
  7. Probeer verbinding te maken met het gewenste Wi-Fi-netwerk.
    Opmerking: u moet het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk wellicht opnieuw invoeren als het netwerk er een heeft.
  8. Schakel de Wi-Fi-router uit en in2. Als de internetaanbieder ook kabel of telefoon aanbiedt, moet u deze eerst raadplegen voordat u dit doet om een onderbreking van de service te vermijden.
  9. Werk het apparaat bij naar de nieuwste softwareversie.
  10. Werk de Wi-Fi-router bij naar de nieuwste firmware2. Bij AirPort-basisstations installeert u de updates met het AirPort-configuratieprogramma.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost

Volg de stappen hieronder voor het probleem dat u ervaart.

Alles verbergen | Alles weergeven

Kan geen Wi-Fi-netwerk vinden

1. Controleer of het netwerk beschikbaar is door te tikken op Instellingen > Wi-Fi en één van de beschikbare netwerken te kiezen. Opmerking: de naam van het Wi-Fi-netwerk verschijnt mogelijk maar na enkele seconden.
  2. Ga dichter bij de draadloze router (toegangspunt) staan en zoek het Wi-Fi-netwerk.
  3. Als u het netwerk waarmee u verbinding wilt maken niet ziet, probeert u wellicht verbinding te maken met een verborgen netwerk. Lees hier hoe u verbinding maakt met een verborgen netwerk.
  4. De ondersteunde Wi-Fi-configuraties verschillen per iOS-apparaat. Zoek uit welke standaarden een apparaat ondersteunt3.
  5. Stel de netwerkinstellingen opnieuw in door te tikken op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Opmerking: hiermee worden alle netwerkinstellingen opnieuw ingesteld, inclusief:
    • eerder verbonden Wi-Fi-netwerken en wachtwoorden
    • recent gebruikte Bluetooth-accessoires
    • VPN- en APN-instellingen

Kan geen verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk

1. Controleer of u verbinding probeert te maken met het gewenste Wi-Fi-netwerk.
  2. Zorg ervoor dat u het Wi-Fi-wachtwoord goed invoert. Wachtwoorden kunnen hoofdlettergevoelig zijn en kunnen cijfers of speciale tekens bevatten.
  3. Stel de netwerkinstellingen opnieuw in door te tikken op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Opmerking: hiermee worden alle netwerkinstellingen opnieuw ingesteld, inclusief:
    • eerder verbonden Wi-Fi-netwerken en wachtwoorden
    • recent gebruikte Bluetooth-accessoires
    • VPN- en APN-instellingen

De Wi-Fi-verbinding wordt verbroken of de signaalsterkte is zwakker dan verwacht

1. Ga dichter bij de Wi-Fi-router (toegangspunt) staan.
  2. Zoek naar potentiële storingsbronnen.
  3. Haal het iOS-apparaat uit het hoesje of de standaard, verwijder alle accessoires en controleer of de signaalsterkte verbetert.
  4. Stel de netwerkinstellingen opnieuw in door te tikken op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Opmerking: hiermee worden alle netwerkinstellingen opnieuw ingesteld, inclusief:
    • eerder verbonden Wi-Fi-netwerken en wachtwoorden
    • recent gebruikte Bluetooth-accessoires
    • VPN- en APN-instellingen

Geen toegang tot het internet terwijl Wi-Fi-verbinding actief is

1. Als u een openbaar of commercieel netwerk gebruikt, moet u wellicht inloggen of een abonnement nemen.
  2. Controleer of u een zelftoegekend IP-adres hebt:
    1. Tik op Instellingen > Wi-Fi, zoek het Wi-Fi-netwerk waarmee u bent verbonden en tik op .
    2. Als het IP-adres 169.254.xxx.xxx is, hebt u mogelijk geen toegang tot het internet.
  3. Als u geen zelftoegekend IP-adres hebt, controleert u of de andere Wi-Fi-apparaten in het netwerk toegang tot internet hebben.
    • Als dit niet het geval is, raadpleegt u de netwerkbeheerder of internetaanbieder voor ondersteuning.
    • Als dit wel het geval is, stelt u de netwerkinstellingen van het apparaat opnieuw in door te tikken op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Opmerking: hiermee worden alle netwerkinstellingen opnieuw ingesteld, inclusief:
      • eerder verbonden Wi-Fi-netwerken en wachtwoorden
      • recent gebruikte Bluetooth-accessoires
      • VPN- en APN-instellingen

Automatische verbinding met Wi-Fi-netwerk lukt niet

• Geef het Wi-Fi-netwerk geen algemene naam.
    • Sommige draadloze routers zijn vooraf geconfigureerd met een algemene SSID (netwerknaam) zoals 'draadloos' of 'standaard'.
    • Als het gewenste Wi-Fi-netwerk een algemene SSID heeft, probeert u de SSID te wijzigen in een unieke naam2.
  • Als het gewenste Wi-Fi-netwerk een unieke SSID heeft, stelt u de netwerkinstellingen opnieuw in door te tikken op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Opmerking: hiermee worden alle netwerkinstellingen opnieuw ingesteld, inclusief:
    • eerder verbonden Wi-Fi-netwerken en wachtwoorden
    • recent gebruikte Bluetooth-accessoires
    • VPN- en APN-instellingen

Aanvullende informatie