Om iTunes för Windows uppmanar dig att auktorisera din dator när du försöker spela köp

Du kanske inte kan auktorisera din dator på grund av problem med konto- eller mappbehörighet. Fortsätt nedan för att lösa problemet.

iTunes för Windows kanske ber dig att auktorisera din dator innan du kan spela objekt som du har köpt i iTunes Store. Läs om vad du kan göra om du når din auktorisationsgräns.

Funktioner i iTunes kan variera beroende på land och region.

Försök att auktorisera ditt köp med ett annat Apple-ID

Du kanske har använt ett annat Apple-ID för att köpa objekt som du vill spela upp. Kontrollera det genom att högerklicka på objektet och titta efter Ta bort hämtning i menyn. Om du ser Ta bort hämtning är du inloggad med det Apple-ID som du använde när du köpte objektet. Välj Ta bort hämtning och hämta sedan objektet igen.

Följ de här stegen om du inte ser Ta bort hämtning:

1. På en pc: öppna iTunes för Windows.

2. Hitta en låt du köpt från iTunes Store i Bibliotek och markera den.

3. Välj Redigera > Hämta information från menyfältet högst upp i iTunes-fönstret.

4. Klicka på fliken Arkiv. Titta till höger om ”köpts av” för det Apple-ID som du använde när du genomförde köpet.

5. Auktorisera datorn med Apple-ID:t från steg 4, vilket kan ha ändrats sedan du köpte objektet ifall du har uppdaterat lösenordet eller e-postadressen som hör till det Apple-ID:t. Om du har glömt bort lösenordet till ditt Apple-ID kan du gå till iforgot.apple.com.

Om du inte är säker på om ditt Apple-ID har ändrats sedan du köpte objektet kan du kontrollera köphistoriken för Apple-ID:t för att se om objektet finns med i listan över inköp.

Stänga av User Account Controls

Du kan korrigera vissa auktorisationsproblem i iTunes för Windows om du nollställer User Account Controls. Följ dessa steg för att nollställa User Account Controls i Windows 7 eller senare:

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).

2. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange UserAccountControlSettings i sökfältet.

3. Klicka på UserAccountControlSettings.

4. Klicka på Ja om du vill tillåta appen att göra ändringar.

5. För reglaget till det nedersta läget.

6. Klicka på OK.

7. Klicka på Ja om du vill tillåta appen att göra ändringar.

8. Starta om datorn.

Aktivera sedan User Account Controls igen.

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).

2. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange UserAccountControlSettings i sökfältet.

3. Klicka på UserAccountControlSettings.

4. Flytta reglaget tillbaka till önskat läge.

5. Klicka på OK.

6. Starta om datorn.

7. Försök att auktorisera din dator igen.

Ta bort mappen SC Info i Windows

iTunes behöver mappen SC Info på datorn för att fungera korrekt. Du kan auktorisera datorn för att spela upp dina inköp om du tar bort mappen. Låt sedan iTunes skapa mappen igen.

1. Avsluta iTunes.

2. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).

3. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange %ProgramData% i sökfältet och tryck på Retur.

4. Visa dolda filer:

• Windows 10: Klicka på Visa och välj sedan Dolda objekt.

• Windows 8: Klicka på Visa, sedan Alternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.

• Windows 7: Klicka på Ordna, sedan Mapp- och sökalternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.

5. Öppna mappen Apple Computer, sedan mappen iTunes.

6. Högerklicka på mappen SC Info och välj Ta bort i popup-menyn.

7. Starta om datorn.

8. Öppna iTunes.

9. Försök att auktorisera din dator igen. Om du har flera Apple-ID:n auktoriserar du datorn för varje Apple-ID.

Få hjälp med fakturaproblem

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.