Talen

Gearchiveerd - Problemen bij het toevoegen van muziek aan iTunes-bibliotheek of bij het importeren van een audio-cd

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Symptomen

U ziet dit foutbericht:

"Er kan niet naar de schijf 'naam van uw harde schijf' worden gekopieerd. U hebt onvoldoende toegangsbevoegdheden voor deze bewerking.

Dit gebeurt in de volgende gevallen:

• U sleept muziek vanaf een andere locatie naar iTunes.
  • U voegt muziek toe aan iTunes via "Voeg toe aan bibliotheek..." ("Bestand aan bibliotheek toevoegen..." en "Map aan bibliotheek toevoegen..." in Windows) in het menu Archief in iTunes.

Of u ziet het bericht met de volgende melding:

"Er heeft zich een fout voorgedaan tijdens het converteren van het bestand 'muzieknummer'. U hebt onvoldoende toegangsbevoegdheden voor deze bewerking.

Dit gebeurt in de volgende gevallen:

• U importeert muziek vanaf een audio-cd.
  • U converteert een nummer in iTunes naar een andere bestandsstructuur via "Converteer selectie naar gekozen structuur" in het menu Geavanceerd in iTunes.

Of u ziet het bericht met de volgende melding:

"Er heeft zich een fout voorgedaan bij het downloaden van de aangeschafte muziek. iTunes kan niet bewaren in de map Muziek omdat u geen schrijfbevoegdheden hebt. Controleer de bevoegdheden van uw map Muziek en gebruik dan het commando Zoek naar aangeschafte muziek in het menu Geavanceerd om opnieuw te proberen."

Dit gebeurt in de volgende gevallen:

• U schaft muziek aan in de iTunes Store.

Oplossing

De berichten verschijnen als de bevoegdheden van uw toegewezen muziekmap of van een map in uw toegewezen muziekmap onjuist zijn. Bevoegdheden zijn instellingen die bepalen wie een bestand of map op uw computer mag lezen, beschrijven of uitvoeren. Elk bestand en elke map op uw harde schijf heeft bijbehorende bevoegdheden.

Bijvoorbeeld: als de bevoegdheden van uw map Muziek juist zijn maar deze van de map U2 in de map Muziek niet, kunt u meer muziek toevoegen aan uw iTunes-bibliotheek maar niet aan het nieuwe album van U2.

Hier vindt u hulp bij het aanpassen van de bevoegdheden van mappen:
OS X:

Windows XP:

Opmerking: bevoegdheden voor bestanden verschillen van machtigingen voor het afspelen van nummers die in de iTunes Store werden aangeschaft. Klik hier voor informatie over het verlenen van machtigingen om een nummer af te spelen.

Aanvullende informatie

Als u nieuwe muziek wilt toevoegen aan iTunes, moeten de bevoegdheden van uw map Muziek en alle erin bewaarde mappen juist zijn ingesteld.

Opmerking over auteursrecht
Deze software mag worden gebruikt om materiaal te reproduceren. U hebt alleen toestemming voor het reproduceren van niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal, materiaal waarvan u zelf het auteursrecht hebt, of materiaal waarvoor u voor de reproductie ervan toestemming hebt of wettelijk geautoriseerd bent. Indien u niet zeker weet of u het recht hebt om bepaald materiaal te kopiëren, neemt u contact op met uw juridisch adviseur.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 18-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 18-okt-2013
  • Artikel: TS1387
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)