Talen

iPod: problemen met het inschakelen

Symptomen

In dit artikel wordt beschreven wat u kunt doen als u de iPod niet kunt inschakelen.

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk waardoor uw iPod niet kan worden ingeschakeld. Controleer elke mogelijke oorzaak in deze volgorde om te weten wat het probleem is.

Oplossing

Zorg ervoor dat de vergrendelknop zich in de uit-stand bevindt

1. Controleer of de vergrendelknop zich in de aan-stand bevindt. U vindt deze knop bovenaan of onderaan de iPod. Als deze in de aan-stand staat, is er een oranje aanduiding naast de knop zichtbaar.
  2. Schuif de vergrendelknop terug tot u geen oranje meer ziet om deze te deactiveren.
  3. Druk op een knop om uw iPod in te schakelen.

De vergrendelknop van de iPod is ingeschakeld De vergrendelknop van de iPod is ingeschakeld

Zorg ervoor dat de batterij is geladen

De iPod kan niet worden ingeschakeld als de batterij niet geladen is. In plaats daarvan verschijnt er gedurende 3 seconden een venster dat aangeeft dat de batterij leeg is wanneer u de iPod probeert in te schakelen.

Symbool dat aangeeft dat de batterij van de iPod leeg is

Sluit uw iPod aan op de ingebouwde 6-pins FireWire-poort of USB-poort met een hoog vermogen van de computer of sluit uw iPod aan op een iPod-lichtnetadapter van Apple en steek de lichtnetadapter in een stopcontact. Opmerking: iPod-modellen zonder een Click Wheel kunnen niet via USB worden opgeladen. De iPod shuffle vereist een USB-poort met een hoog vermogen om op te laden. De iPod nano en iPod (5e generatie) kunnen via USB of FireWire worden opgeladen maar moeten via USB worden gesynchroniseerd met iTunes. Als u niet zeker bent welk iPod-model u hebt, klikt u hier.

Als u de iPod via USB aansluit en de batterij helemaal leeg is, kan het meer dan 30 minuten duren voordat de iPod opstart. Klik hier voor meer informatie.

De iPod opnieuw instellen

Als de iPod nog steeds niet kan worden ingeschakeld of is geblokkeerd, moet u het apparaat wellicht opnieuw instellen. Als u de iPod opnieuw instelt, blijven al uw muziek- en gegevensbestanden bewaard. U kunt echter bepaalde aangepaste instellingen verliezen.

De batterij van de iPod laten ontladen

In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn de batterij van uw iPod eerst te ontladen voordat u de iPod opnieuw kunt instellen. Als u de iPod na het opnieuw instellen nog steeds niet kunt inschakelen, volgt u deze stappen:

1. Koppel uw iPod los van elke voedingsbron en gebruik het apparaat niet gedurende ongeveer 24 uur.
  2. Sluit de iPod opnieuw aan op Apple's lichtnetadapter voor de iPod of op de computer en stel het apparaat opnieuw in.

De iPod-software bijwerken

Als u de iPod na het opnieuw instellen wel kunt inschakelen, gebruikt u de nieuwste versie van iTunes om de iPod bij te werken.

Aanvullende informatie

Als u de bovenstaande oplossingen hebt uitgeprobeerd en u de iPod nog steeds niet kunt inschakelen, voert u de volgende controles uit:

• Controleer of uw iPod het enige apparaat is in de FireWire- of USB-kring. Koppel alles los behalve de muis, het toetsenbord en uw iPod, en kijk vervolgens of het apparaat kan worden ingeschakeld.
  • Controleer of u de FireWire- of USB-kabel gebruikt die bij de iPod is geleverd en of de kabel niet beschadigd is.
  • Sluit uw iPod aan op de ingebouwde poort van een andere computer en controleer of het probleem hierdoor wordt verholpen. Opmerking: als u een draagbare computer gebruikt, dient u ervoor te zorgen dat deze is aangesloten op een stroombron en dat de klep of het scherm geopend is. Als de klep gesloten is, kan de computer in de stand-by-, sluimer- of winterslaapstand gaan, waardoor de iPod niet goed wordt opgeladen.

Als u de iPod na deze stappen nog steeds niet kunt inschakelen, moet de iPod mogelijk worden gerepareerd. U kunt een reparatie aanvragen op de website voor Apple Service.

Voor meer informatie raadpleegt u:

iPod: geen stroom of geblokkeerd

Laatst gewijzigd op: 20-jul-2011
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 20-jul-2011
  • Artikel: TS1383
  • Aantal keer bekeken:

null