Als je geen verbinding kunt maken met de App Store, iTunes Store of andere Apple voorzieningen

Lees hier wat je moet doen als je het bericht 'Verbinding mislukt' ziet, als een app niets laadt of als het downloaden van materiaal stopt.

Probeer deze stappen als je geen verbinding kunt maken met een van deze apps of voorzieningen:

• App Store

• iTunes Store

• Game Center

• Apple account-kaart

• Apple Books-app

• Apple Music-app

• Apple Fitness+

• Apple TV-app

• Apple News-app

• Apple Arcade

Kijk op de pagina 'Systeemstatus'

Kijk of er sprake is van een storing in jouw land of regio.

Kijk op de pagina 'Systeemstatus' van Apple

Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet

Ga in een webbrowser naar een willekeurige pagina om te zien of deze wordt geopend. Als er niets wordt geladen, probeer je het met een ander apparaat op hetzelfde netwerk om te zien of daarop wel websites kunnen worden geopend. Als andere apparaten ook geen verbinding kunnen maken met het internet, stel je je router opnieuw in door deze uit en weer aan te zetten. Als je dan nog steeds geen verbinding kunt maken met je wifinetwerk, neem je contact op met je internetaanbieder voor meer hulp. Als je alleen met het eerste apparaat geen verbinding met internet kunt maken, zoek je hulp bij wifi op je iPhone of iPadApple WatchApple TV of Mac.

Als je via mobiele data verbinding met het internet maakt op je iPhone of iPad, controleer je of het gebruik van mobiele data is ingeschakeld voor de app die je gebruikt. Open de Instellingen-app, tik op 'Mobiel netwerk' en schakel vervolgens 'Mobiele data' in.

Software bijwerken

Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, macOStvOSwatchOS of software voor je apparaat dat niet van Apple is. Probeer vervolgens opnieuw verbinding te maken.

Controleer de datum en tijd

Controleer of de datum en tijd op het apparaat correct zijn ingesteld voor jouw tijdzone. Als de datum en tijd onjuist zijn, werk je deze bij of schakel je de optie in om de datum en tijd automatisch in te stellen.

Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Datum en tijd'. Meer hulp bij datum en tijd.

Op een Mac: open 'Systeeminstellingen' en klik achtereenvolgens op 'Algemeen' en 'Datum en tijd'. Of open 'Systeemvoorkeuren' en kies 'Datum en tijd'.

Op een Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken

Als je alle hierboven genoemde stappen hebt geprobeerd en nog steeds geen verbinding kunt maken, neem je contact op met Apple Support.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in je land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.