Als je Mac niet kan worden ingeschakeld

Als je Mac niet lijkt in te schakelen wanneer je de aan/uit-knop indrukt, volg je deze stappen.

Controleer de stroomaansluitingen

Controleer of het netsnoer onbeschadigd is en goed is aangesloten op de Mac en op een werkend stopcontact.

Als je Mac geen ingebouwd beeldscherm heeft, moet je controleren of je externe beeldscherm is aangesloten op een voedingsbron, is aangesloten op je Mac en is ingeschakeld.

Houd de aan/uit-knop ingedrukt

Houd de aan/uit-knop op je Mac ongeveer 10 seconden ingedrukt. (Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Houd Touch ID ingedrukt op laptops met Touch ID.)

Druk vervolgens normaal op de aan/uit-knop.

Koppel accessoires los

Mogelijk is er een probleem met een of meer accessoires of de kabels waarmee ze zijn aangesloten. Koppel alle accessoires los van de Mac, inclusief printers, schijven, USB-hubs en mobiele apparaten. Herhaal dan stap 2 hierboven.

Als je iets op je scherm ziet

Als op je scherm een knipperend vraagteken, een cirkel met een streep erdoor of iets anders wordt weergegeven, staat je Mac aan maar start deze niet op:

Als je Mac wordt ingeschakeld maar niet helemaal opstart

Als je niets op je scherm ziet

Als je Mac lijkt te zijn ingeschakeld maar het scherm leeg blijft, kan het probleem softwaregerelateerd zijn:

Als je Mac opstart met een leeg scherm

Stel de SMC opnieuw in (alleen Intel-Macs)

Als je een oudere Intel-Mac gebruikt, kan het helpen om de SMC opnieuw in te stellen:

De SMC opnieuw instellen

Neem contact met ons op

Als het probleem zich blijft voordoen of als je hulp nodig hebt bij deze instructies, kun je contact opnemen met Apple Support.