Språk

iTunes og QuickTime for Windows kan ikke installeres uten Visual Basic Script (VBScript)

Symptomer

I noen tilfeller kan installeringsprogrammene for iTunes og QuickTime avslutte uventet under "Forbereder installasjon"-trinnet med følgende melding:

"Installeringsprogrammet støtte på en uventet feil under installasjon av denne pakken. Dette kan bety at det er et problem med denne pakken. Feilkoden er 2738."

I noen tilfeller kan feilmeldingen være:

"iTunes kunne ikke installeres fordi Visual Basic Script (VBScript) ikke er installert eller har blitt deaktivert. Kontroller at VBScript er installert, slå av skriptblokkering i antivirus- og brannmurprogramvare, registrer VBScript på nytt og installer deretter iTunes."

Løsning

Last ned og installer den nyeste versjonen av iTunes.

Installer den siste VBScript-motoren fra Microsoft for din Windows-plattform

Windows 2000 Last ned og installer VBScript versjon 5.6 for Windows 2000 fra Microsoft, og prøv deretter å installere iTunes eller QuickTime igjen.
Windows XP Last ned og installer VBScript versjon 5.7 for Windows XP fra Microsoft, og prøv deretter å installere iTunes eller QuickTime igjen.

Windows Vista eller

Windows 7

Ingen nedlasting nødvendig. Den nyeste VBScripting-motoren (versjon 5.7) er allerede inkludert i Windows Vista og Windows 7. Følg trinnene nedenfor for å registrere VBSScript igjen hvis du fremdeles har dette problemet i Vista eller Windows 7.

Registrer VBScript-motoren igjen

Hvis den siste VBScript-motoren allerede er installert, registrer den igjen. Vær oppmerksom på at du må være logget på som administrator eller som en bruker med administratorrettigheter for å kunne utføre disse trinnene.

For Windows 2000 eller Windows XP:

1. På Start-menyen klikk Kjør.

2. I feltet "Åpne" skriver du følgende kommando og klikker på OK.

regsvr32 vbscript.dll

3. Det skal vises en melding som angir at "DllRegisterServer i vbscript.dll var vellykket."

4. Klikk OK og prøv å installere iTunes eller QuickTime igjen.

For Windows Vista eller Windows 7:

1. I Start-menyen skriv cmd i feltet Start søk.

2. Høyreklikk på cmd i listen over søkeresultat og klikk Kjør som administrator i pop-up-menyen. Hvis Windows krever din tillatelse for å fortsette, klikk på Fortsett. (Hvis du ikke er logget på som en administrator vil du måtte bekrefte med en administrator-pålogging og passord.)

3. Skriv inn følgende kommando i kommandolinjevinduet.

regsvr32 vbscript.dll

4. Trykk Enter på tastaturet. Det skal vises en melding som angir at DllRegisterServer i vbscript.dll var vellykket."

Merk: Hvis du ser en melding med "error code 0x80004005" ble kommandovinduet ikke åpnet av en administrator.

5. Klikk OK og prøv å installere iTunes eller QuickTime igjen.

Viktig: Referanser til websider og produkter fra tredjepart er bare ment for informasjon, og innebærer ingen oppfordring eller anbefaling. Apple påtar seg ikke noe ansvar for valg, ytelse eller bruk av informasjon eller produkter som finnes på websider fra tredjepart. Apple gir denne informasjonen bare som en tjeneste til våre brukere. Apple har ikke testet informasjonen på disse websidene, og står ikke inne for nøyaktighten eller påliteligheten. Det er en iboende risiko forbundet med bruk av informasjon eller produkter som finnes på Internett, og Apple påtar seg ikke noe ansvar i denne forbindelsen. Vær oppmerksom på at en webside fra tredjepart er uavhengig av Apple og at Apple ikke har noen form for kontroll over innholdet på den websiden. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret: 12.okt.2010
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 12.okt.2010
  • Artikkel: TS1331
  • Visninger:

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter