Lösa usb-relaterade varningar i iTunes

Om du ser ett varningsmeddelande om att iPhone har nått maxtidsgränsen, eller om din enhet oväntat kopplas bort när du synkroniserar med iTunes kan det vara ett problem med anslutningen mellan usb-kabeln och din enhet.

Följ stegen i denna artikel om din iPhone, iPad eller iPod touch kopplas bort under synkroniseringen eller om ett av dessa problem uppstår:

• Ett meddelande om att anslutningen till iPhone har nollställts visas när enheten synkroniseras eller säkerhetskopieras.
  • Ett meddelande om att iPhone har nått maxtidsgränsen visas när du synkroniserar.
  • När du uppdaterar eller återskapar visas iTunes-fel 2001–2011.
  • Ett ”okänt fel” uppstår när du synkroniserar.

Läs mer om vad du kan göra om iTunes inte känner igen din enhet.

Kontrollera anslutningar

Kontrollera anslutningen mellan enheten och datorn genom att följa dessa steg. Innan varje steg ska du kontrollera att din iPhone är på hemskärmen. Det kan hända att problemet kan lösas med bara ett av stegen, så testa anslutningen efter varje steg.

1. Koppla från din enhet och anslut den sedan igen.
  2. Kontrollera om kabelanslutningen på enheten eller datorn har lossnat helt eller delvis.
  3. Se till att enheten inte är ansluten till ett batteri eller batterihölje från tredje part, en usb-hubb eller ditt tangentbord. Anslut enheten direkt till en av datorns usb-portar.
  4. Starta om din iPhoneiPad eller iPod touch.
  5. Skaffa den senaste versionen av iTunes.
  6. Kontrollera om det finns några tillgängliga programvaruuppdateringar.
    På din Mac: Uppdatera mjukvaran.
    På din pc: Hämta uppdateringar från Microsoft.
  7. Läs mer om vad du kan göra om din iOS-enhet visar skärmen Anslut till iTunes.
  8. Om du ansluter enheten med ett tillbehör eller en kabel av ett annat märke kan du prova att använda en Apple-kabel i stället.
  9. Koppla från alla usb-enheter utom tangentbordet och musen från datorn. Anslut sedan iOS-enheten igen. Om problemet löstes ansluter du de andra USB-enheterna igen, en i taget. Kontrollera att datorn fortfarande känner igen iOS-enheten efter att du har lagt till alla enheter.

Om du löser problemet med ett av de här stegen men det kommer tillbaka senare ska du kontrollera att du inte har anslutit enheten på ett annat sätt. Kontrollera till exempel om du har anslutit enheten till ett visst tillbehör eller använt en viss kabel som gjorde att problemet återkom.

Mer hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.