Sprog

iTunes: Manglende mappe eller forkerte tilladelser forhindrer muligvis godkendelse

Symptomer

På Mac OS X skal du bruge mappen Delt til at godkende dine køb i iTunes Store. På Windows er mappen iTunes nødvendig. Hvis en af disse mapper mangler eller har forkerte mappetilladelser, oplever du muligvis et af følgende symptomer:

• Du kan ikke afslutte et køb fra iTunes Store.
  • Du får at vide, at du ikke har tilladelse til at ændre din iTunes Media-mappe, når du overfører fra iTunes Store.
  • Du kan ikke afspille indhold, som du har købt fra iTunes Store.
  • Der vises en advarsel med følgende tekst:
    "Der opstod en fejl under arkivering af dine godkendelsesoplysninger på denne computer. Det ønskede bibliotek blev ikke fundet, eller der er fejl i tilladelserne til biblioteket."

Løsning

Skjul alle afsnit | Vis alle afsnit

Mac OS X

1. Log på din computer med en administratorkonto.
  2. Vælg Gå til mappe fra menuen i Finder.
  3. Skriv: "/Users" (uden anførselstegn) og klik på Go.

Hvis den delte mappe findes

1. Åbn Terminal (findes under Programmer/Hjælpeprogrammer).

Advarsel! Dette trin indebærer ændring af tilladelsesindstillinger ved at indtaste kommandoer i programmet Terminal. Brugere, som ikke er bekendt med Terminal og miljøer som UNIX, skal fortsætte med forsigtighed. Indtastning af forkerte kommandoer kan resultere i datatab eller ubrugelig systemsoftware. Forkert ændring af tilladelser kan resultere i lavere systemsikkerhed, og at personlige data bliver offentligt tilgængelige. Dette valg kræver en administratoradgangskode, der ikke er tom.

2. Dette trin kan variere afhængigt af din version af Mac OS X. Hvis du indtaster kommandoen, skal du huske at bruge stort R:
    • På Mac OS X v10.5.8 og ældre modeller skal du indtaste:

sudo chmod -R 777 /Users/Shared

• På Mac OS X v10.6 eller nyere skriver du:

sudo chmod 1777 /Users/Shared

3. Tryk på Retur.
  4. Afslut Terminal.

Hvis den delte mappe ikke findes

Følgende trin genopretter mappen Fælles, hvis den mangler, og sikrer, at den er tildelt med de rette tilladelser.

1. Åbn Terminal (findes under Programmer/Hjælpeprogrammer).

Advarsel! Dette trin indebærer ændring af tilladelsesindstillinger ved at indtaste kommandoer i programmet Terminal. Brugere, som ikke er bekendt med Terminal og miljøer som UNIX, skal fortsætte med forsigtighed. Indtastning af forkerte kommandoer kan resultere i datatab eller ubrugelig systemsoftware. Forkert ændring af tilladelser kan resultere i lavere systemsikkerhed, og at personlige data bliver offentligt tilgængelige. Dette valg kræver en administratoradgangskode, der ikke er tom.

2. Indtast eller kopier og indsæt følgende kommando i vinduet Terminal:

sudo mkdir -p /Users/Shared

3. Tryk på Retur.
  4. Indtast administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det, og tryk derefter på returtasten.
  5. Dette trin kan variere afhængig af din version af Mac OS X:
    • I Mac OS X v10.5.8 og ændre versioner skrives:

sudo chmod 777 /Users/Shared

• I Mac OS X v10.6 eller nyere version skrives:

sudo chmod 1777 /Users/Shared

6. Tryk på Retur.
  7. Afslut Terminal.

Windows

Følgende trin genopretter mappen SC Info, hvis den ikke kan bruges.

Windows XP

1. Åbn Denne computer fra skrivebordet eller menuen Start.
  2. Vælg Mappeindstillinger i menuen Funktioner.
  3. Klik på fanen Vis.
  4. Kontrollér, at indstillingen "Vis skjulte filer og mapper" er valgt under "Skjulte filer og mapper" i ruden "Avancerede indstillinger".
  5. Klik på OK.
  6. Naviger til følgende placering ved at indtaste den på adresselinjen, kopiere den og indsætte den på adresselinjen eller ved at klikke gennem det viste mappehierarki:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Apple Computer\iTunes\

7. Højreklik på mappen SC Info og vælg Slet fra lokalmenuen.
  8. Genstart computeren.

Windows Vista eller Windows 7

1. Åbn Computer fra menuen Start.
  2. Vælg Mappe- og søgeindstillinger i menuen Organiser.
  3. Klik på fanen Vis.
  4. Kontrollér, at indstillingen "Vis skjulte filer og mapper" er valgt under "Skjulte filer og mapper" i ruden "Avancerede indstillinger".
  5. Klik på OK.
  6. Naviger til følgende placering ved at indtaste den på adresselinjen, kopiere den og indsætte den på adresselinjen eller ved at klikke gennem det viste mappehierarki:

C:\ProgramData\Apple Computer\iTunes

7. Højreklik på mappen SC Info, og vælg Slet i genvejsmenuen.
  8. Genstart computeren.

Yderligere oplysninger

De fleste tilfælde, hvor du flere gange bliver bedt om at godkende, kan undgås ved at følge artiklen iTunes beder dig gentagne gange om at godkende computeren til at afspille indkøb fra iTunes Store.

Se Sådan løser du problemer med rettigheder i Mac OS X for yderligere oplysninger om problemer med rettigheder.

Vigtigt: Oplysninger om tredjepartswebsteder og -produkter er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for hverken godkendelse eller anbefaling. Apple påtager sig ikke noget ansvar for udvalget af, ydeevnen på eller brugen af oplysninger eller produkter, der findes på tredjepartswebsteder. Apple inkluderer kun disse som en service til vores brugere. Apple har ikke afprøvet de oplysninger, der findes på disse websteder, og fremsætter ingen erklæringer angående deres nøjagtighed eller pålidelighed. Der er altid en risiko forbundet med at bruge oplysninger eller produkter, der findes på internettet, og Apple påtager sig intet ansvar i denne forbindelse. Tredjepartswebsteder er uafhængige af Apple, og Apple har ikke kontrol over indholdet på sådanne websteder. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: 26-11-2012