Talen

Gearchiveerd - iPhone: geen beltoon of geluid uit ingebouwde luidspreker

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Symptomen

U ondervindt mogelijk de volgende problemen:

• als u de iPhone gebruikt, hoort u geen geluid uit de ingebouwde luidspreker.
  • De iPhone lijkt bij een inkomende oproep geen beltoon af te spelen.

Oplossing

1. Begin op de iPhone muziek of andere audio af te spelen. Druk aan de zijkant van de telefoon op de knop Volume omhoog om te controleren dat het volume niet is gedempt of uitgeschakeld. Wanneer u het volume verhoogt, verschijnt bij de recentste iPhone-software op het scherm een venster dat de geluidsbron (koptelefoon of Bluetooth) aangeeft.

2. Wanneer "koptelefoon" als geluidsbron is aangegeven en er geen koptelefoon is aangesloten, sluit u tijdelijk een koptelefoon aan, ontkoppelt u deze en drukt u opnieuw op de knop Volume omhoog. Controleer of de geluidsbron nu uit de ingebouwde luidspreker komt. U kunt dit meerdere keren opnieuw proberen—door de koptelefoon meerdere keren aan te sluiten en los te koppelen, kunt u mogelijk stof of vuil in de koptelefoonaansluiting verwijderen. Probeer nooit iets anders dan de koptelefoonstekker in de koptelefoonaansluiting van de iPhone te steken.

3. Als de telefoon weergeeft dat Bluetooth de huidige geluidsbron is, wordt de audio naar de Bluetooth-headset of het handsfree-apparaat dat met de telefoon is verbonden, geleid. Schakel het apparaat uit of schakel Bluetooth op de telefoon uit als u momenteel geen Bluetooth-apparaten gebruikt (tik op Instellingen > Algemeen > Bluetooth en stel Bluetooth in op Uit).
  4. Als u wel muziek uit de ingebouwde luidspreker hoort, maar de telefoon bij een inkomende oproep niet hoort bellen, controleert u de schakelknop Beltoon aan de zijkant van de telefoon om te controleren dat de telefoon niet op Geluid uit of Trillen is ingesteld. Als u op deze knop drukt, verschijnt op het scherm een beltoonaanduiding. Geluid uit is aangeduid door een belsymbool met een streep erdoor.

5. Als u de iPhone bij een inkomende oproep nog steeds niet hoort bellen, kunt u de beltoon op een ingebouwde beltoon zoals "Marimba" instellen om te controleren of uw iPhone dan wel belt.
  6. Als er nog steeds geen geluid uit de iPhone komt, schakelt u de telefoon uit en weer in of gaat u naar iPhone opnieuw instellen.
  7. Als er uit de ingebouwde luidspreker wel geluid komt, maar het is laag of gedempt terwijl het volume helemaal open staat, klikt u hier voor meer aanbevelingen.

Aanvullende informatie

Als het geluid laag of gedempt is, leest u dit document. Als u een ander probleem met de iPhone hebt, raadpleegt u "Controleren of de iPhone-hardware correct werkt" voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 1-jul-2010
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 1-jul-2010
  • Artikel: TS1205
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)