Talen

Gearchiveerd - iMac: Opnieuw Opstarten

Ik kan de iMac vaak niet opnieuw opstarten met de toetscombinatie Command-Control-Aan/uit-toets, vooral niet wanneer de computer vastgelopen is en is blijven hangen. Voordat ik de oorzaak hiervan in de programmatuur kan
vinden, moet ik de computer zover krijgen dat deze opnieuw opstart, maar hoe doe ik dat?
Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.
De iMac interpreteert het indrukken van deze drie toetsen samen alsof alleen de Aan/uit-toets is ingedrukt en daarna de herstartoptie is gekozen. Hierin verschilt de iMac van de meeste eerdere Macintosh computers.

Het ADB-toetsenbord van Macintosh computers die met de ADB-bus werken, heeft een directe hardware-matige verbinding met het mechanisme dat het opnieuw opstarten van de computer regelt. Behalve in uitzonderingsgevallen kunt u de Macintosh altijd opnieuw opstarten via het toetsenbord.

De iMac beschikt over een USB-toetsenbord en heeft geen hardware-matige verbinding met het opstartmechanisme. De iMac emuleert deze aansluiting via de software. Als de iMac in een toestand is gekomen waarin door de programmatuur op het laagste niveau het signaal voor opnieuw opstarten niet wordt herkend, kan de computer niet opnieuw worden opgestart via het toetsenbord.

In dat geval kunt u op de reset-knop drukken. Open hiertoe de I/O-klep aan de zijkant van de iMac. Tussen de Ethernet-poort en de modempoort ziet u een gaatje met een driehoekje ernaast. In het gaatje bevindt zich de reset-knop. Neem een grote, rechtgebogen paperclip, steek een uiteinde daarvan in het gaatje en druk zonder al te veel kracht uit te oefenen op de knop. Hierna moet de computer opnieuw opstarten.

Als de computer ook met de reset-knop niet opnieuw kan worden opgestart, haalt u de stekker van de computer uit het stopcontact, waarna u minstens een halve minuut wacht alvorens de stekker weer in het stopcontact te steken. U kunt de computer nu op de normale manier inschakelen.
Laatst gewijzigd op: 3-okt-2008
  • Laatst gewijzigd op: 3-okt-2008
  • Artikel: TA21888
  • Aantal keer bekeken: