Xserve - Technische specificaties

Apparatuurspecificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 4,4 cm

• Breedte: 44,7 cm voor montage in 19-inch standaardrek

• Diepte: 71,1 cm

• Gewicht: 11,8 kg; 14,1 kg met vier Apple schijfeenheden6

Processor

• Eén of twee 1-GHz PowerPC G4-processors

• Velocity Engine-vectorverwerkingseenheid

• Volledig 128-bits-gegevenspaden voor intern geheugen

• Krachtige drijvende-kommaeenheid voor “single cycle, double precision” -berekeningen

• “Data stream prefetching” - bewerkingen met ondersteuning voor vier gelijktijdige 32-bits-gegevensstromen

• 256 KB Level 2 “on-chip” - cache op processorsnelheid

• 2 MB DDR SDRAM L3-cache per processor, gegevensdoorvoer tot 4 GBps

• 133-MHz systeembus voor gegevensdoorvoer met een snelheid van meer dan 1 GB/s

Geheugen

• 256 of 512 MB 266-MHz PC2100 DDR SDRAM, gegevensdoorvoer tot 2,1 GBps

• Vier DIMM-sleuven voor uitbreiding tot 2 GB DDR SDRAM met behulp van de volgende DIMM's:

• DIMM's van 128 of 256 MB (64-bits,128-Mbit-technologie)

• DIMM's van 512 MB (64-bits,256-Mbit-technologie)

I/O-aansluitingen

• Twee 64-bits, 66-MHz PCI-sleuven van volledige lengte (onderste sleuf met PCI-videokaart in standaardconfiguraties); ondersteuning voor 32-bits of 64-bits 3,3-V PCI-kaarten met een snelheid van 33 of 66 MHz

• Eén gecombineerde 32-bits, 66-MHz PCI/AGP-sleuf van halve lengte met een van de volgende kaarten:

• Gigabit Ethernet-kaart (standaardconfiguraties)

• AGP 4x-videokaart (maatwerkoptie)

• Twee 10/100/1000BASE-T (Gigabit) RJ-45 Ethernet-connectors, één op de hoofdprintplaat en één op de PCI-kaart

• Optionele Fiber Gigabit Ethernet PCI-kaart (IEEE 802.3z)

• Drie 400-Mbps FireWire-poorten (twee aan achterzijde, één aan voorzijde; 15 W in totaal)5

• Twee USB-poorten (elk 12 Mbps)

• Eén DB-9 seriële poort

Grafische ondersteuning

• ATI PCI-videokaart met 32 MB DDR SDRAM-geheugen en VGA-connector; ondersteuning voor werking op 33 of 66 MHz

• Optionele ATI Radeon 8500 AGP 4x-videokaart (64MB DDR SDRAM en DVI-, VGA- en S-videoconnectors); ondersteuning voor twee beeldschermen, ondersteuning voor digitale en analoge resoluties tot 2048 x 1536 pixels

Opslag

• Vier interne uitbreidingsnissen met onafhankelijke 100-MHz bussen voor maximaal 480 GB interne opslag1 met “hot-pluggable” Apple schijfeenheden met de volgende capaciteit:

• 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 60 GB met 2 MB schijfcache

• 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 120 GB met 2 MB schijfcache

• Eén uitbreidingsnis met 7200-rpm Apple schijfeenheid van 60 GB (standaardconfiguraties)

• Ondersteuning voor SMART-gegevens van Apple schijfeenheden, voor vroegtijdige detectie van schijfproblemen

• Cd-romspeler met schijflade (24-voudige snelheid) en verwijderknop aan de voorzijde

• Optionele Ultra160 SCSI PCI-kaart voor aansluiting op externe back-up- en opslagapparatuur

Rekmontage

• Past in standaardrekken van 19 inch (compatibel met de EIA-310-D-norm) zoals:

• Rekken met 4 stijlen (diepte van 73,5 tot 91,5 cm)

• Telco-rekken met 2 stijlen (beugels voor middenmontage meegeleverd)

• Montageschroeven met M5- en 10/32-schroefdraad meegeleverd

• Kabelgeleider voor rekken met vier stijlen meegeleverd

• Koeling (van voor naar achter) voor rekbehuizing

Voeding

• Netspanning: universeel (90 tot 264 V wisselstroom), automatische aanpassing

• Frequentie: 47-63 Hz, enkelfasig

• Maximale ingangspanning 3,6 A

• Stroomverbruik

• Standaard continu vermogen 125 W (systeem met één processor); 175 W (systeem met twee processors)

• Maximaal continu vermogen 400 W

• Goedgekeurde stroomkabel van 3.65 meter meegeleverd

Omgeving en keurmerken

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -40° tot 47°C

• Relatieve vochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte: tot 3000 m

• FCC Class A-goedkeuring

Programmatuurspecificaties

Mac OS X Server

• Licentie voor onbeperkt aantal clients

Meegeleverde voorzieningen

• Bestandsvoorzieningen: Macintosh (AFP via TCP/IP), Windows (SMB/CIFS), internet (FTP), UNIX en Linux (NFS)

• Gemeenschappelijk printergebruik: Macintosh en UNIX (LPR/LPD), Windows (SMB/CIFS)

• Internet en web: Apache-webserver, QuickTime Streaming Server, WebObjects Deployment-programmatuur, Mail (SMTP,POP,IMAP), WebDAV, SSL, PHP, MySQL, JavaServer Pages, Java Servlets, Perl, Mac CGI, caching-webproxy

• Netwerkvoorzieningen en beveiliging: BSD-netwerkvoorzieningen, SSH2, firewall (IP-filter), DHCP-server, DNS-server, SLP-server

• Werkgroepbeheer: Macintosh Manager 2, NetBoot

• Adreslijstvoorzieningen: NetInfo, LDAP

Hulpprogramma's voor bewaking en beheer op afstand

• Server Monitor voor bewaking op afstand van cruciale apparatuursubsystemen: temperatuur van de behuizing en de processor, ventilatorsnelheid, harde schijven (SMART-gegevens), Ethernet- koppelingen, voeding en UPS-systemen, beveiliging van de behuizing

• Server Admin (TCP/IP)

• Remote Setup Assistant

• Simple Network Management Protocol (SNMP)

• InterMapper van Dartware

• Secure Shell (SSH2) voor veilig inloggen op afstand

• Commandoregelinterfaces voor configuratie en beheer op afstand,inclusief de installatie van programmatuur, het bijwerken van de programmatuur met behulp van Programmatuurupdate en het instellen van systeem-en netwerkvoorkeuren

Configuraties

Bestelnummer

M8627*/A

M8628*/A

Processor

1-GHz PowerPC G4

Twee 1-GHz PowerPC G4

“On-chip”L2-cache

256 KB op 1 GHz

256 KB op 1 GHz per processor

L3-cache (DDR SRAM)

2 MB, snelheid 4 GB/s

2 MB per processor, snelheid 4 GB/s

Geheugen (PC2100 DDR SDRAM)

256 MB

512 MB

Harde schijf1

60 GB (7200 rpm)

60 GB (7200 rpm)

Optische-schijfeenheid

CD-ROM

CD-ROM

PCI-sleuven

2 64-bits,66-MHz sleuven van volledige lengte (1 vrije sleuf); 1 32-bits, 66-MHz gecombineerde PCI/AGP-sleuf van halve lengte

Ethernet

Eén 10/100/1000BASE-T-poort op de hoofdprintplaat;

één 10/100/1000BASE-T-kaart in de PCI/AGP-sleuf

Poorten

Drie FireWire, twee USB, één DB-9, één VGA

Alle modellen worden geleverd met montagemateriaal, Mac OS X Server 10.1.5 met een licentie voor een onbeperkt aantal clients (Mac OS X Server-installatie-cd, WebObjects Deployment-cd, Macintosh Manager 2-cd, NetBoot-cd, Developer Tools-cd, Admin Tools-cd), Apple Hardware Test-cd, complete documentatie (installatie, introductie en naslag) en beperkte garantie van een jaar.

Dit product bevat elektronische documentatie.

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie

Op maat bestellen

Je kunt ook een op maat gemaakt systeem bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit de onderstaande opties,waarvan de leverbaarheid echter kan variëren. Raadpleeg voor de meest recente informatie over deze opties en andere producten waarmee je de Xserve kunt uitbreiden www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore,of bel naar 0800-023 0432 (Nederland) of 0800-96172 (België).

• Geheugen: 512 MB, 1 GB, 1.5 GB, 2 GB

• Interne opslag: 7200-rpm Ultra ATA/100 Apple schijfeenheid van 60 GB,7200-rpm Ultra ATA/100 Apple schijfeenheid van 120 GB1.

• Videokaart: ATI Radeon 8500 AGP 4x-videokaart (inclusief AGP-houder)

• Overige opties: Ultra160 SCSI PCI-kaart, Fiber Gigabit Ethernet PCI-kaart

1. De capaciteit van de harde schijf wordt gemeten in gigabytes. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager. De maximumcapaciteit van 480 GB wordt bereikt door installatie van vier Apple schijfeenheden van 120 GB.

2. Voor elk nieuw Xserve-systeem dient een apart AppleCare Premium Service & Support Plan te worden aangeschaft. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient het Xserve-systeem nog onder de eenjarige apparatuurgarantie van Apple te vallen. De dekking eindigt drie jaar na de aanschafdatum van het Xserve-systeem.De reactietijd ter plaatse en de beschikbaarheid van service ter plaatse zijn afhankelijk van de locatie. Raadpleeg voor meer informatie www.apple.com/nl/support/products/premium of www.apple.com/benl/support/products/premium. Aan telefonische ondersteuning zijn mogelijk telefoonkosten verbonden. De telefoonnummers kunnen variëren en kunnen worden gewijzigd.

3. Apart verkrijgbaar.

4. In configuraties met twee 1-GHz processors.

5. De werkelijke snelheid kan variëren.

6. Het gewicht kan variëren,afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.