Kielet

iPad Air - Tekniset tiedot

Pinta

• Tähtiharmaa
  • Hopea

Mallit

• Wi-Fi
  • Wi-Fi + Cellular

Kapasiteetti1

• 16 Gt
  • 32 Gt
  • 64 Gt
  • 128 Gt

Mitat ja paino2

• Wi-Fi
    • Korkeus: 240 mm
    • Leveys: 169,5 mm
    • Syvyys: 7,5 mm
    • Paino: 469 g

• Wi-Fi + Cellular
    • Korkeus: 240 mm
    • Leveys: 169,5 mm
    • Syvyys: 7,5 mm
    • Paino: 478 g

Näyttö

• Retina-näyttö
  • 9,7 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu Multi‑Touch-näyttö, IPS-tekniikka
  • 2048 x 1536 tarkkuus, 264 pikseliä tuumalla (ppi)
  • Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite

Prosessori

• A7-prosessori 64-bittisellä arkkitehtuurilla ja M7-liiketunnistinprosessorilla

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi
    • Wi‑Fi (802.11a/b/g/n); kaksi kanavaa (2,4 and 5 GHz) ja MIMO
    • Bluetooth 4.0 -teknologia

• Wi-Fi + Cellular
    • Wi‑Fi (802.11a/b/g/n); kaksi kanavaa (2,4 and 5 GHz) ja MIMO
    • Bluetooth 4.0 -teknologia
    • UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
    • CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1900 MHz)
    • LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)3
    • Vain data4

Kamerat, valokuvat ja videokuvaus

• FaceTime HD -kamera
    • 1,2 Mpix valokuvat
    • 720p HD-video
    • FaceTime-videopuhelut Wi‑Fi- tai mobiiliverkon5 kautta
    • Kasvojentunnistus
    • Taustavalokenno
    • Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla
    • Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä
  • Videokuvaus
    • 1080p HD-videokuvaus
    • Videonvakautus
    • Kasvojentunnistus
    • Tarkennus napauttamalla kuvaamisen aikana
    • Taustavalokenno
    • 3x videozoomaus
  • iSight-kamera
    • 5 Mpix valokuvat
    • Automaattinen tarkennus
    • Kasvojentunnistus
    • Taustavalokenno
    • Viisielementtinen linssi
    • Hybridi-infrapunasuodin
    • f/2.4 aukko
    • Videon ja still-kuvien tarkennus napauttamalla
    • Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla
    • Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä
    • HDR-kuvat

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

• Ulkoiset painikkeet ja säätimet
    • Koti
    • Lisää/vähennä äänenvoimakkuutta
    • Mykistys/näytönkäännön lukitus
    • Päälle/pois - Nukkumispainike
  • Liitännät
    • Kaksi mikrofonia
    • 3,5 mm stereo- kuulokeliitäntä
    • Lightning-liitäntä
    • Sisäinen kaiutin

Virta ja akku6

• Wi-Fi
    • Sisäinen 32,4 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku
    • Voit surffata Wi‑Fin kautta verkossa, katsella videoita tai kuunnella musiikkia jopa 10 tunnin ajan.
    • Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta
  • Wi-Fi + Cellular
    • Sisäinen 32,4 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku
    • Voit surffata Wi‑Fin kautta verkossa, katsella videoita tai kuunnella musiikkia jopa 10 tunnin ajan.
    • Surffaa netissä jopa 9 tuntia mobiiliverkon kautta
    • Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

Liitännät

• Wi-Fi
    • 3,5 mm stereokuulokeliitäntä
    • Sisäinen kaiutin
    • Mikrofoni
  • Wi-Fi + Cellular
    • 3,5 mm stereokuulokeliitäntä
    • Sisäinen kaiutin
    • Mikrofoni
    • Nano-SIM-korttipaikka

Liitäntä

• Lightning

Anturit

• Kolmiakselinen gyroskooppi
  • Kiihtyvyysanturi
  • Ympäristön valoisuuden tunnistin

Käyttöjärjestelmä

iOS 7: Täysin uuden ulkoasun ja täysin uusien ominaisuuksiensa ansiosta iOS 7 on maailman edistyksellisin mobiilikäyttöjärjestelmä. Kehittyneimmässä muodossaan. Lisätietoja iOS 7:stä

iOS 7:ään sisältyvät:

• AirDrop
  • AirPlay
  • AirPrint
  • Ohjauskeskus
  • Ilmoituskeskus
  • Spotlight-haku
  • Facebook-integrointi
  • Twitter-integrointi
  • iCloud
  • iCloud-avainnippu
  • Moniajo
  • Passbook

Vakio-ohjelmat

• Safari
  • Mail
  • iBooks
  • Kuvat
  • Kartat
  • FaceTime
  • Lehtikioski
  • Viestit
  • iTunes Store
  • App Store
  • Kalenteri
  • Musiikki
  • Videot
  • Kello
  • Muistutukset
  • Yhteystiedot
  • Kamera
  • Muistiinpanot
  • Photo Booth
  • Game Center

Ilmaiset ohjelmat Applelta7

• iPhoto
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • iTunes U
  • Podcastit
  • Etsi iPhoneni
  • Etsi ystäväni
  • Remote

Sijainti

• Wi-Fi
    • Wi-Fi
    • Digitaalinen kompassi
  • Wi-Fi + Cellular
    • Wi-Fi
    • Digitaalinen kompassi
    • A-GPS
    • Matkapuhelinverkko

Videopuhelut5

• Wi-Fi
    • FaceTime
    • iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi-verkon kautta
  • Wi-Fi + Cellular
    • FaceTime
    • iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi- tai mobiiliverkon kautta

Äänipuhelut5

• Wi-Fi
    • FaceTime
    • iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi-verkon kautta
  • Wi-Fi + Cellular
    • FaceTime
    • iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi- tai mobiiliverkon kautta

Äänentoisto

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz
  • Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Store), HE‑AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV
  • Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• AirPlay-peilaus ja videolähtö Apple TV:hen (2. ja 3. sukupolvi)
  • Näytön peilaus ja videolähdön tuki: Jopa 1080p Lightning–digitaali-AV-sovittimella tai Lightning–VGA-sovittimella (sovittimet myydään erikseen)
  • Tuetut videomuodot: H.264-video jopa 1080p, 60 kehystä sekunnissa, High Profile -taso 4.2 ja AAC-LC-ääni jopa 160 Kb/s, 48 kHz, stereo-ääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 Kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280 x 720 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Sähköpostiliitteiden tuki

• Tuetut tiedostomuodot:
    .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

Kielet

• Kielituki
    amerikanenglanti, arabia, brasilianportugali, brittienglanti, espanja, heprea, hollanti, indonesia, italia, japani, katalaani, kiina (perinteinen), kiina (yksinkertaistettu), korea, kreikka, kroatia, malaiji, norja, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, suomi, tanska, thai, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam
  • Näppäimistötuki
    amerikanenglanti, arabia, australianenglanti, brasilianportugali, brittienglanti, bulgaria, cherokee, emoji, espanja, flaami, havaiji, heprea, hindi, hollanti, indonesia, islanti, italia, japani (romaji, kana), kanadanenglanti, kanadanranska, katalaani, korea, kreikka, kroatia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, suomi, sveitsinranska, sveitsinsaksa, tamili, tanska, thai, tiibet, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam, viro, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot)
  • Sanakirjatuki (mahdollistaa ennakoivan tekstinsyötön ja automaattisen korjauksen)
    amerikanenglanti, arabia, australianenglanti, brasilianportugali, brittienglanti, cherokee, espanja, flaami, havaiji, heprea, hindi, hollanti, indonesia, italia, japani (romaji, kana), kanadanenglanti, kanadanranska, katalaani, kiina (perinteinen), kiina (yksinkertaistettu), korea, kreikka, kroatia, latvia, liettua, malaiji, norja, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, suomi, sveitsinranska, tamili, tanska, thai, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam, viro
  • Siri-kielet
    amerikanenglanti, amerikanespanja, australianenglanti, brittienglanti, espanja, italia, japani, kanadanenglanti, kanadanranska, kantoninkiina (Hongkong), korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), meksikonespanja, ranska, saksa, sveitsinitalia, sveitsinranska, sveitsinsaksa

Käyttöapu

• VoiceOver-näytönlukija
  • Ohjattu käyttö
  • Kytkinohjaus
  • Tuki kuulovammaisille tekstitetyn sisällön toistamiselle
  • AssistiveTouch
  • Suurennus koko näytölle
  • Suurempi fontti
  • Lihavoitu teksti
  • Suurempi kontrasti
  • Liikkeen vähennys
  • Päällä/pois-valinnat
  • Käänteisvärit
  • Oikean ja vasemman äänikanavan voimakkuudensäätö

Ympäristövaatimukset

• Käyttölämpötila: 0°–35° C
  • Varastointilämpötila: -20°–45° C
  • Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 % ei-kondensoituva

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)
  • Internet-yhteys8
  • Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:
    • Mac: OS X 10.6.8 tai uudempi
    • PC: Windows 8, Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi
    • iTunes (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta: www.itunes.com/fi/download/)

Pakkauksessa

• iPad Air
  • Lightning–USB-kaapeli
  • USB-virtalähde

1. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.
  2. Todellinen koko ja paino vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.
  3. Jos tarvitset lisätietoja LTE‑tuesta, ota yhteyttä operaattoriisi ja katso www.apple.com/ipad/LTE.
  4. Mobiilidatapaketti myydään erikseen. Ostamasi malli on määritelty toimimaan tietyllä mobiiliverkkotekniikalla. Tarkista operaattoriltasi yhteensopivuus ja mobiilidatapaketin saatavuus.
  5. FaceTime-puhelut edellyttävät soittajalta ja vastaanottajalta FaceTimea tukevaa laitetta ja Wi‑Fi-yhteyttä. Saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista; datasiirto saattaa olla maksullista.
  6. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2012 iPad Air -laitteiden ja -ohjelmistojen ennakkoversioilla. Testauksessa akku tyhjennettiin kokonaan seuraavilla toiminnoilla: videon toistaminen, äänen toistaminen ja internetin selaaminen Wi‑Fi- tai mobiilidataverkossa. Videosisältönä toistettiin 2 tunnin ja 23 minuutin pituista iTunes Storesta ostettua elokuvaa. Äänisisältö oli 358 yksittäisestä, iTunes Storesta ostetusta ääniraidasta koottu soittolista. Internet Wi‑Fin ja mobiilidataverkon kautta -testaus suoritettiin tarkoitukseen varatuilla www- ja sähköpostipalvelimilla. Testissä selattiin 20 suosittua verkkosivua vakioiduilla kopioilla ja vastaanotettiin sähköposti kerran tunnissa. Asetukset olivat oletustilassa, paitsi: Wi‑Fi oli verkkokohtainen (paitsi internet-selaus matkapuhelindataverkon kautta) ja Wi‑Fi-ominaisuus ”Vahvista liittyminen” ja automaattinen kirkkauden säätö olivat pois päältä; kirkkaus oli 50 % ja WPA2-salaus oli käytössä. Akun käyttöaika riippuu laitteen asetuksista, käyttötavasta ja useista muista tekijöistä. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPad-laitteita; todelliset tulokset voivat vaihdella.
  7. GarageBand on saatavana ilmaiseksi App Storesta kaikille iOS 7 -yhteensopiville laitteille; muut GarageBand-instrumentit ja -äänet ovat saatavana ohjelman sisäisellä ostoksella. iPhoto, iMovie, Pages ja Numbers ja Keynote ovat ladattavissa ilmaiseksi App Storessa iOS 7 -yhteensopiville laitteille, jotka on aktivoitu 1. syyskuuta 2013 tai sen jälkeen. Katso iOS 7 -yhteensopivat laitteet osoitteesta www.apple.com/fi/ios/whats-new/. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.
  8. Langatonta laajakaistayhteyttä suositellaan; saattaa olla maksullinen.
Muokattu viimeksi: 28.2.2014
  • Muokattu viimeksi: 28.2.2014
  • Artikkeli: SP692
  • Katselut:

Tuotetuen lisätiedot