iPad Air - Tekniset tiedot

Pinta

• Tähtiharmaa

• Hopea

Mallit

• Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

Kapasiteetti1

• 16 Gt

• 32 Gt

• 64 Gt

• 128 Gt

Mitat ja paino2

• Wi-Fi

• Korkeus: 240 mm

• Leveys: 169,5 mm

• Syvyys: 7,5 mm

• Paino: 469 g

• Wi-Fi + Cellular

• Korkeus: 240 mm

• Leveys: 169,5 mm

• Syvyys: 7,5 mm

• Paino: 478 g

Näyttö

• Retina-näyttö

• 9,7 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu Multi-Touch-näyttö IPS-teknologialla

• 2048 x 1536 pikselin tarkkuus, 264 pikseliä tuumalla (ppi)

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite

Siru

• A7-siru 64-bittisellä arkkitehtuurilla ja M7-liiketunnistinprosessorilla

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n); kaksoiskanava (2,4 GHz ja 5 GHz) ja MIMO

• Bluetooth 4.0 -teknologia

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n); kaksoiskanava (2,4 ja 5 GHz) ja MIMO

• Bluetooth 4.0 -teknologia

• UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1900 MHz)

• LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25 ja 26)3

• Vain data4

Kamerat, valokuvat ja videokuvaus

• FaceTime HD -kamera

• 1,2 Mpix valokuvat

• 720p HD-video

• FaceTime-videopuhelut Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta8

• Kasvojentunnistus

• Taustavalokenno

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

• Videokuvaus

• 1080p HD-videokuvaus

• Videonvakautus

• Kasvojentunnistus

• Tarkennus napauttamalla kuvaamisen aikana

• Taustavalokenno

• 3x videozoomaus

• iSight-kamera

• 5 Mpix valokuvat

• Automaattitarkennus

• Kasvojentunnistus

• Taustavalokenno

• Viisielementtinen linssi

• Hybridi-infrapunasuodin

• ƒ/2.4 aukko

• Videon ja still-kuvien

• tarkennus napauttamalla

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

• HDR-kuvat

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

• Ulkoiset painikkeet ja säätimet

• Koti

• Lisää/vähennä äänenvoimakkuutta

• Mykistys/näytönkäännön lukitus

• Päälle/pois - Nukkumispainike

• Liitännät

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm stereo- kuulokeliitäntä

• Lightning-liitäntä

• Sisäinen kaiutin

Virta ja akku6

• Wi-Fi

• Sisäinen 32,4 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta Wi-Fi-verkossa, videoiden katselemista tai musiikin kuuntelemista

• Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

• Wi-Fi + Cellular

• Sisäinen 32,4 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta Wi-Fi-verkossa, videoiden katselemista tai musiikin kuuntelemista

• Jopa 9 tuntia surffausta mobiilidataverkossa

• Lataus 10 W virtalähteellä tai tietokoneen USB-liitännän kautta

Liitännät

• Wi-Fi

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäiset kaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• Wi-Fi + Cellular

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäiset kaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• Nano-SIM-korttipaikka

Liitäntä

• Lightning

Tunnistimet

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysanturi

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Käyttöjärjestelmä

iOS 9

iOS 9:n täysin uusi design ja ominaisuudet tekevät siitä maailman edistyksellisimmän mobiilikäyttöjärjestelmän. Kehittyneimmässä muodossaan. Lisätietoja iOS 9:sta

iOS 9:ään sisältyy:

• AirDrop

• AirPlay

• AirPrint

• Ohjauskeskus

• Ilmoituskeskus

• Siri

• Spotlight-haku

• Apple Music

• Perhejako

• iCloud Drive

• Moniajo

• QuickType-näppäimistö

Vakio-ohjelmat

• Kamera

• Kuvat

• Viestit

• FaceTime

• Mail

• Musiikki

• Safari

• Kartat

• Kalenteri

• iTunes Store

• App Store

• Muistiinpanot

• Yhteystiedot

• iBooks

• Game Center

• Muistutukset

• Kello

• Videot

• Photo Booth

• Podcastit

• Etsi iPhoneni

• Etsi ystäväni

• iCloud Drive

Ilmaiset ohjelmat Applelta7

• Pages

• Numbers

• Keynote

• iMovie

• GarageBand

• iTunes U

• Apple Store

• Remote

Sijainti

• Wi-Fi

• Wi-Fi

• Digitaalinen kompassi

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi

• Digitaalinen kompassi

• A-GPS ja GLONASS

• Mobiilidata

Videopuhelut5

• Wi-Fi

• FaceTime

• iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi-Fi-verkon kautta

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta

Äänipuhelut5

• Wi-Fi

• FaceTime

• iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi-Fi-verkon kautta

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• iPad Airista mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta

Äänentoisto

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 Kbps), suojattu AAC (iTunes Storesta), HE-AAC, MP3 (8–320 Kbps), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX and AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• AirPlay-peilaus ja videolähtö Apple TV:hen (2. sukupolvi tai uudempi)

• Näytön peilaus ja videolähdön tuki: Jopa 1080p Lightning–digitaali-AV-sovittimella tai Lightning–VGA-sovittimella (sovittimet myydään erikseen)

• Tuetut videomuodot: H.264-video jopa 1080p, 60 kuvaa sekunnissa, High Profile-taso 4.2 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereo-ääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640x480 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280x720 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Sähköpostiliitteiden tuki

• Tuetut tiedostomuodot

• .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

Kielet

• Kielituki

• amerikanenglanti, arabia, brasilianportugali, brittienglanti, espanja, heprea, hollanti, indonesia, italia, japani, katalaani, kiina (perinteinen), kiina (yksinkertaistettu), korea, kreikka, kroatia, malaiji, norja, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, suomi, tanska, thai, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam

• Näppäimistötuki

• amerikanenglanti, arabia, australianenglanti, brasilianportugali, brittienglanti, bulgaria, cherokee, emoji, espanja, flaami, havaiji, heprea, hindi, hollanti, indonesia, islanti, italia, japani (romaji, kana), kanadanenglanti, kanadanranska, katalaani, korea, kreikka, kroatia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, suomi, sveitsinranska, sveitsinsaksa, tamili, tanska, thai, tiibet, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam, viro, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot)

• Sanakirjatuki (mahdollistaa ennakoivan tekstinsyötön ja automaattisen korjauksen)

• amerikanenglanti, arabia, australianenglanti, brasilianportugali, brittienglanti, cherokee, espanja, flaami, havaiji, heprea, hindi, hollanti, indonesia, italia, japani (romaji, kana), kanadanenglanti, kanadanranska, katalaani, kiina (perinteinen), kiina (yksinkertaistettu), korea, kreikka, kroatia, latvia, liettua, malaiji, norja, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, suomi, sveitsinranska, tamili, tanska, thai, tšekki, turkki, ukraina, unkari, venäjä, vietnam, viro

• Siri-kielet

• amerikanenglanti, amerikanespanja, australianenglanti, brittienglanti, espanja, italia, japani, kanadanenglanti, kanadanranska, kantoninkiina (Hongkong), korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), meksikonespanja, ranska, saksa, sveitsinitalia, sveitsinranska, sveitsinsaksa

Käyttöapu

• VoiceOver-näytönlukija

• Ohjattu käyttö

• Kytkinohjaus

• Tuki kuulovammaisille tekstitetyn sisällön toistamiselle

• AssistiveTouch

• Suurennus koko näytölle

• Suurempi fontti

• Lihavoitu teksti

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Päällä/pois-valinnat

• Käänteisvärit

• Oikean ja vasemman äänikanavan voimakkuudensäätö

Ympäristövaatimukset

• Käyttölämpötila: 0–35 °C

• Varastointilämpötila: -20–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys8

Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.6.8 tai uudempi

• PC: Windows 8, Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.apple.com/fi/itunes/download)

Pakkauksessa

• iPad Air

• Lightning–USB-kaapeli

• USB-virtalähde

1. 1 Gt = miljardi tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Koko ja paino vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Vaatii dataliittymän. 4G LTE on saatavilla valituilla markkinoilla ja valituilta operaattoreilta. Nopeudet vaihtelevat paikallisten olosuhteiden mukaan. Jos haluat lisätietoja 4G LTE -tuesta, ota yhteyttä operaattoriisi ja katso www.apple.com/ipad/LTE.

4. Mobiilidatapalvelut ovat saatavilla vain Wi-Fi + Cellular -malleihin. Ostamasi malli on määritelty toimimaan tietyllä mobiiliverkkoteknologialla. Vaatii dataliittymän.

5. FaceTime-puhelut edellyttävät soittajalta ja vastaanottajalta FaceTimea tukevaa laitetta sekä Wi-Fi-yhteyttä. Saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista; datasiirto saattaa olla maksullista.

6. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2013 käyttäen ennakkoversioita iPad Air -laitteista ja -ohjelmistosta. Testauksessa akku käytettiin kokonaan tyhjäksi suorittaen jokaista seuraavista tehtävistä: videon toistaminen, äänen toistaminen ja internetin selaaminen Wi-Fi- tai mobiilidataverkossa. Videosisältönä toistettiin 2 tunnin ja 23 minuutin pituista iTunes Storesta ostettua elokuvaa. Äänisisältö oli 358:sta iTunes Storesta ostetusta ääniraidasta koottu soittolista. Internet Wi-Fin ja mobiilidataverkon kautta -testaus suoritettiin käyttäen tarkoitukseen varattuja www- ja sähköpostipalvelimia, joilla testattiin 20 suositun verkkosivun selaamista sivujen vakioiduilla kopioilla ja sähköpostin vastaanottamista kerran tunnissa. Valittuna olivat oletusasetukset paitsi: Wi-Fi oli yhteydessä verkkoon (paitsi internet-selauksessa mobiiliverkon kautta) ja Wi-Fi-ominaisuus ”Vahvista liittyminen” ja automaattinen kirkkauden säätö olivat pois päältä; näytön kirkkaus oli 50 % ja WPA2-salaus oli käytössä. Akun käyttöaika riippuu laitteen asetuksista, käyttötavasta ja useista muista tekijöistä. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPad-laitteita, todelliset tulokset voivat vaihdella.

7. iMovie, Pages, Numbers ja Keynote ovat saatavilla ilmaiseksi App Storesta iOS 9 -yhteensopiville laitteille, jotka on aktivoitu 1. syyskuuta 2013 tai sen jälkeen. GarageBand on saatavilla ilmaiseksi App Storesta iOS 9 -yhteensopiville laitteille, jotka on aktivoitu 1. syyskuuta 2014 tai sen jälkeen. Lisätietoja iOS 9 -yhteensopivista laitteista on osoitteessa www.apple.com/fi/ios/whats-new. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.

8. Langatonta laajakaistayhteyttä suositellaan, saattaa olla maksullinen.