AirPort Extreme 802.11n (2e generatie) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Lengte: 165 mm

• Breedte: 165 mm

• Hoogte: 34 mm

• Gewicht: 753 gram1

Draadloze protocollen

• 802.11a/b/g

• Concept 802.11n2

Frequentieband

• 2,4 GHz of 5 GHz

Radio-uitgangsvermogen

• 20 dBm (nominaal)

Compatibiliteit

• AirPort Extreme heeft het Wi-Fi Certified-predicaat voor de 802.11n 2.0-conceptspecificatie (Firmwareversie 7.2.1)

• Compatibel met Mac-computers en Windows-pc's die voldoen aan de Wi-Fi 802.11a-, 802.11b- en 802.11g-norm

• NAT, DHCP, PPPoE, VPN Passthrough (IPSec, PPTP en L2TP), DNS Proxy, SNMP, IPv6 (6to4- en handmatige tunnels)

Meegeleverde software en accessoires

• AirPort-configuratieprogramma voor Mac en Windows

• AirPort-schijfhulpprogramma voor Mac en Windows

• 802.11n-enablersoftware voor Mac3

• Bonjour voor Windows

• Netsnoer

• Gedrukte en elektronische documentatie

Beveiliging

• Wi-Fi Protected Access™ (WPA/WPA2)4

• Beveiligingstechnologie voor draadloze netwerken (WEP), configureerbaar voor 40- en 128-bits-versleuteling

• Filter voor MAC-adressen

• NAT-firewall

• Ondersteuning voor RADIUS-identiteitscontrole

• 802.1X, PEAP, LEAP, TTLS, TLS, FAST

• Toegangsbeheer op basis van tijd

Interfaces

• Eén Gigabit Ethernet WAN-poort voor aansluiting van een ADSL- of kabelmodem

• Drie Gigabit Ethernet LAN-poorten voor aansluiting van computers of netwerkapparatuur

• USB-poort voor aansluiting van een USB-printer of externe USB-schijf

• Draadloos 802.11n2

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0° tot 35° C

• Temperatuur bij opslag: -25° tot 60° C

• Relatieve luchtvochtigheid bij gebruik: 20% tot 80%

• Relatieve luchtvochtigheid bij opslag: 10% tot 90%

• Hoogte bij gebruik: 3000 m

• Hoogte bij opslag: 4500 m

Keurmerken

• FCC Part 15 Class B, Canada RSS-210, EN 300-328, EN 301-489, EN 301 893, ARIB STD-T66, RCR STD-T33, AS/NZS 4268: 2003, UL 60950, CSA-C22.2 No. 60950

Kanalen

• Kanalen 1-11, 36-48 en 149-165 goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten en Canada

• Kanalen 1-14 en 36-64 goedgekeurd voor gebruik in Japan

• Kanalen 1-13 en 36-140 goedgekeurd voor gebruik in Europa

• Kanalen 1-13 en 36-64 goedgekeurd voor gebruik in Australië, Hongkong en Nieuw-Zeeland

Voeding

• 12 V gelijkstroom, 1,8 A

Systeemvereisten

Voor Mac-gebruikers

Voor pc-gebruikers

Voor configuratie en beheer

Mac met Mac OS X versie 10.4 of hoger, cd-romspeler, Ethernet of draadloze netwerkvoorziening

Pc met Windows XP (SP2) of Windows Vista, cd-romspeler, Ethernet of draadloze netwerkvoorziening

Voor draadloze clients

Mac met draadloze AirPort- of AirPort Extreme-voorziening

Pc met geïnstalleerde 802.11a-, 802.11b- of 802.11g-kaart

Voor gedeeld printen op een USB-printer

• USB-printer

• Mac met Mac OS X versie 10.2.7 of hoger

• USB-printer

• Pc met Windows XP (SP2) of Windows Vista; Bonjour voor Windows meegeleverd op AirPort Extreme-cd

Voor AirPort-schijf met een USB harde schijf

Mac met Mac OS X versie 10.4.8 of hoger

Pc met Windows XP (SP2) of Windows Vista; Bonjour voor Windows meegeleverd op AirPort Extreme-cd

Uitgebreide service en ondersteuning

Het AppleCare Protection Plan voor je computer biedt ook dekking voor je AirPort Extreme-basisstation.

1. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. Het AirPort Extreme-basisstation is gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie en is compatibel met IEEE 802.11a, IEEE 802.11b en IEEE 802.11g.

3. De 802.11n-enablersoftware voor de Mac is geschikt voor de volgende computers: MacBook Pro met Intel Core 2 Duo; MacBook met Intel Core 2 Duo; Mac Pro met AirPort Extreme-optie; iMac met Intel Core 2 Duo (met uitzondering van de 17-inch 1,83-GHz iMac).

4. Ondersteuning voor Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2) vereist Mac OS X versie 10.3 of hoger of Windows XP met SP2 of hoger.