Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

iPod shuffle (2e generatie) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 27,3 mm

• Breedte: 41,2 mm

• Diepte: 10,5 mm inclusief clip

• Gewicht: 15,6 g

Inhoud van de verpakking

• iPod shuffle

• Oortelefoon

• Dock

• Beknopte handleiding

Capaciteit

• 1-GB of 2-GB USB flash-schijf1

• Ruimte voor 240 of 500 nummers in de 128-Kbps AAC-structuur2

• Gegevensopslag op USB-flash-schijf

Audio

• Afspelen zonder overspringen

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• MP3 (8 tot 320 Kbps), MP3 VBR, AAC (8 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store, M4A, M4B, M4P), Audible (2, 3 en 4), WAV en AIFF

Koptelefoon

• Oortelefoon

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• Impedantie: 32 ohm

Systeemvereisten voor de Mac

• Mac computer met USB 2.0-poort

• Mac OS X versie 10.4.10 of hoger

• iTunes 7.4 of hoger3

Systeemvereisten voor Windows

• Pc met USB 2.0-poort

• Windows Vista hoger of Windows XP Home of Professional met Service Pack 2 of hoger

• iTunes 7.4 of hoger3

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -20 tot 45 °C

• Relatieve vochtigheid: 5% tot 95% niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: max. 3000 m

In- en uitvoer

• 3,5-mm stereokoptelefoonaansluiting

Stroomvoorziening en batterij4

• Ingebouwde, oplaadbare lithium-polymeerbatterij

• Speeltijd: tot 12 uur bij volledig opgeladen batterij

• Mogelijkheid tot opladen via het meegeleverde USB-dock

• Volledige laadtijd: circa 4 uur

• Milieuvriendelijk ontwerp

Vergelijkingstabel

iPod shuffle

iPod nano

iPod classic

iPod touch

Opslag/capaciteit

1 GB

(240 nummers)

2 GB

(500 nummers)

4 GB

(1000 nummers)

8 GB

(2000 nummers)

80 GB

(20.000 nummers)

160 GB

(40.000 nummers)

8 GB

(1750 nummers)

16 GB

(3500 nummers)

32 GB

(7000 nummers)

Kleur

Levensduur batterij

Tot 12 uur

Tot 24 uur muziek; tot 5 uur video

Tot 30 uur muziek; tot 6 uur aan diavoorstellingen met muziek; tot 5 uur video

Tot 40 uur muziek; tot 6 uur aan diavoorstellingen met muziek; tot 7 uur video

Tot 22 uur muziek; tot 5 uur video

Display

Lcd-kleurendisplay van 2 inch (diagonaal) met led-achterverlichting

Lcd-kleurendisplay van 2,5 inch (diagonaal) met led-achterverlichting

Breedbeelddisplay met aanraakscherm ("Multi-Touch") van 3,5 inch (diagonaal)

Poorten

Mini-stereoaansluiting

Dockconnector, mini-stereoaansluiting

Dockconnector, mini-stereoaansluiting

Dockconnector, mini-stereoaansluiting

Connectiviteit

USB via meegeleverd dock

USB via dockconnector; component- en composite-video via dockconnector (met AV-kabels of kit, los verkrijgbaar); audio via koptelefoonaansluiting

USB via dockconnector; component- en composite-video via dockconnector (met AV-kabels of kit, los verkrijgbaar); audio via koptelefoonaansluiting

USB via dockconnector; component- en composite-video via dockconnector (met AV-kabels of kit, los verkrijgbaar); audio via koptelefoonaansluiting

Draadloze overdracht

Wi-Fi (802.11b/g)

Laadtijd

Circa 4 uur (snel opladen tot 80% van de capaciteit in 2 uur)

Circa 3 uur (snel opladen tot 80% van de capaciteit in 1,5 uur)

Circa 4 uur (snel opladen tot 80% van de capaciteit in 2 uur)

Circa 3 uur (snel opladen tot 80% van de capaciteit in 1,5 uur)

Audio-ondersteuning

MP3 (8 tot 320 Kbps), MP3 VBR, AAC (8 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store, M4A, M4B, M4P), Audible (2, 3 en 4), WAV en AIFF

AAC (16 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store), MP3 (16 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3 en 4), Apple Lossless, WAV, AIFF

AAC (16 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store), MP3 (16 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3 en 4), Apple Lossless, WAV, AIFF

AAC, Protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (1, 2 en 3), Apple Lossless, WAV, AIFF

Foto-ondersteuning

Synchroniseert voor weergave op de iPod geschikte foto's in JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (alleen Mac) en PNG-structuur

Synchroniseert voor weergave op de iPod geschikte foto's in JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (alleen Mac) en PNG-structuur

Synchroniseert voor weergave op de iPod geschikte foto's in JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (alleen Mac) en PNG-structuur

Video-ondersteuning

H.264-video tot 1,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., H.264 Baseline Profile Low-Complexity met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; H.264-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., Baseline Profile tot niveau 1.3 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; MPEG-4-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden

H.264-video tot 1,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., H.264 Baseline Profile Low-Complexity met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; H.264-video tot 768 Kbps, 320 x 240 pixels, 30 beelden per sec., Baseline Profile tot niveau 1.3 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; MPEG-4-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden

H.264-video tot 1,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., H.264 Baseline Profile Low-Complexity met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; H.264-video tot 768 Kbps, 320 x 240 pixels, 30 beelden per sec., Baseline Profile tot niveau 1.3 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; MPEG-4-video tot 2.5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden

Afmetingen

41,2 x 27,3 x 10,5 mm (inclusief clip)

69,8 x 52,3 x 6,5 mm

103,5 x 61,8 x 10,5 mm

103,5 x 61,8 x 13,5 mm

110 x 61,8 x 8 mm

Gewicht

15 gram

49,2 gram

140 gram

162 gram

120 gram

Meegeleverde accessoires

Oortelefoon, dock

Oortelefoon, USB-kabel, dockadapter

Oortelefoon, USB-kabel, dockadapter

Oortelefoon, USB-kabel, dockadapter, reinigingsdoekje, houder

Garantie en service

De iPod wordt standaard geleverd met gratis telefonische hulp bij één incident binnen 90 dagen na aankoop en een jaar garantie. Als je het AppleCare Protection Plan voor de iPod koopt, krijg je zelfs twee jaar lang service en ondersteuning. Met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat herstellingen worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Ga voor meer informatie naar Apple support of bel met 0900 7777 703.

Opties en accessoires

Verkrijgbaar bij de online Apple Store of een erkende Apple reseller.

Kabels en adapters

• USB-lichtnetadapter voor iPod shuffle MB051*/A

• Internationale reisstekker M8794*/B

Dock

• Extra iPod shuffle Dock MA694*/A

Koptelefoons

• In-ear-koptelefoon M9394*/B

Diensten

• AppleCare Protection Plan MA964*/A

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. De opslagcapaciteit is gebaseerd op 4 minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de feitelijke opslagcapaciteit is afhankelijk van de inhoud.

3. iPod en iTunes mogen alleen worden gebruikt voor de reproductie van materiaal waarvoor de gebruiker over wettelijke rechten of auteursrechten beschikt. Steel geen muziek.

4. Oplaadbare batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden vervangen www.apple.com/nl/support/ipod/service/battery. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Zie voor meer informatie www.apple.com/nl/batteries.

Publicatiedatum: