Talen

OS X Lion: Een nieuwe gebruikersaccount aanmaken

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.
Een nieuwe gebruikersaccount aanmaken

U wordt aangeraden een gebruikersaccount aan te maken voor iedere persoon die regelmatig gebruikmaakt van de computer. Iedere gebruiker heeft een afzonderlijke thuismap en kan zijn of haar instellingen wijzigen zonder dat dit gevolgen heeft voor andere gebruikers.

De thuismap

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op het symbool van het hangslot om dit te openen en typ de naam en het wachtwoord van een beheerder.
  3. Klik op het plusteken (+) onder de lijst met accounts.
  4. Kies een accounttype uit het venstermenu 'Nieuwe account'.
    Optie Beschrijving
    Beheerder Een beheerder kan accounts aanmaken, verwijderen en wijzigen, programma's installeren en systeeminstellingen wijzigen.
    Standaard Gebruikers met een standaardaccount kunnen wel programma's installeren voor eigen gebruik en instellingen voor hun eigen accounts wijzigen, maar geen andere accounts beheren.
    Beheerd met ouderlijk toezicht Voor deze accounts kan de beheerder beperkingen instellen voor de toegang tot programma's en ongeschikt internetmateriaal en tevens limieten instellen voor de tijd dat deze gebruikers de computer kunnen gebruiken.
    Alleen delen Gebruikers met een account voor alleen delen hebben externe toegang tot gedeelde bestanden, maar kunnen niet op de computer inloggen of instellingen van de computer wijzigen.
  5. Typ de volledige naam voor de account.

Er wordt automatisch een accountnaam gegenereerd. Als u een andere accountnaam wilt gebruiken, voert u die nu in. Als de account eenmaal is aangemaakt, kunt u de accountnaam niet meer wijzigen.

De accountnaam wordt gebruikt als naam voor de thuismap van de gebruiker en kan als inlognaam worden gebruikt.

6. Voer het wachtwoord van de account in de vakken 'Wachtwoord' en 'Controle in. Geef vervolgens een wachtwoordaanwijzing op als geheugensteuntje voor de gebruiker.
  7. Klik op 'Maak gebruiker aan'.
  8. U kunt ook een of meer van de volgende handelingen uitvoeren:
    • Om een Apple ID op te geven die de gebruiker in plaats van een wachtwoord kan invoeren voor bestands- en schermdeling, klikt u naast 'Apple ID' op 'Stel in'.

Als u de Apple ID wilt gebruiken voor bestands- en schermdeling met uw computer, moet de gebruiker die u aanmaakt op zijn of haar computer een account hebben waaraan dezelfde Apple ID is gekoppeld.

• Als u de gebruiker de Apple ID wilt laten invoeren in het inlogvenster als hij of zij het accountwachtwoord is vergeten, schakelt u 'Sta toe dat gebruiker wachtwoord opnieuw instelt met Apple ID' in.

Voordat de gebruiker de Apple ID kan gebruiken om via het inlogvenster zijn of haar wachtwoord opnieuw in te stellen, moet de gebruiker inloggen met het wachtwoord dat u bij het aanmaken van de account hebt gedefinieerd. Vervolgens moet de gebruiker op de knop 'Wijzig' naast het veld 'Apple ID' klikken en het wachtwoord invoeren dat aan de Apple ID is gekoppeld.

• Als u de gebruiker beheerdersbevoegdheden wilt geven, schakelt u 'Sta toe dat gebruiker deze computer beheert' in.

• Als u de gebruiker onder ouderlijk toezicht wilt stellen, selecteert u 'Schakel ouderlijk toezicht in'. Klik op 'Open 'Ouderlijk toezicht'' om het paneel 'Ouderlijk toezicht' in Systeemvoorkeuren te openen en beperkingen voor het computergebruik van de gebruiker in te stellen.

Laatst gewijzigd op: 30-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 30-okt-2013
  • Artikel: PH4600
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(2 reacties)