Talen

OS X Lion: Bestanden en mappen comprimeren en decomprimeren

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.
Bestanden en mappen comprimeren en decomprimeren

Gecomprimeerde bestanden nemen minder schijfruimte in beslag dan niet-gecomprimeerde bestanden. Comprimeren is dan ook handig voor het maken van reservekopieën van uw gegevens of voor het versturen van gegevens via het internet.

Een onderdeel comprimeren

Voer een van de volgende stappen uit:

• Selecteer een of meer onderdelen die u wilt comprimeren en kies 'Archief' > 'Comprimeer'.
  • Houd de Control-toets ingedrukt terwijl u op een onderdeel klikt en kies 'Comprimeer' uit het contextuele menu.
  • Selecteer, terwijl u in een Finder-venster bent, een of meer onderdelen en kies 'Comprimeer' uit het taakmenu (de knop met het tandwiel).

Als u een enkel onderdeel comprimeert, krijgt het gecomprimeerde bestand de naam van het oorspronkelijke onderdeel met de extensie '.zip'. Als u meerdere onderdelen tegelijk comprimeert, krijgt het gecomprimeerde bestand de naam 'Archive.zip'.

Een gecomprimeerd onderdeel openen (uitpakken)

Klik dubbel op het zip-bestand.

Laatst gewijzigd op: 31-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 31-okt-2013
  • Artikel: PH4048
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)