Talen

OS X Lion: Om een wachtwoord vragen bij het uitschakelen van de sluimerstand op uw Mac

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.
Om een wachtwoord vragen bij het uitschakelen van de sluimerstand op uw Mac

Om ervoor te zorgen dat de informatie op uw Mac veilig is terwijl u niet achter de computer zit, kunt u verificatie vereisen bij uitschakeling van de sluimerstand. Wanneer u verder wilt werken met uw Mac, voert u uw inlognaam en wachtwoord in om door te gaan met werken.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en klik vervolgens op 'Algemeen'.
  2. Schakel het aankruisvak 'Vraag om wachtwoord ... na activering van sluimerstand of schermbeveiliging' in.

U kunt via het venstermenu instellen na hoeveel tijd na de activering om een wachtwoord wordt gevraagd.

Als u het scherm snel wilt vergrendelen terwijl de optie voor snelle gebruikersoverschakeling is ingeschakeld, kiest u 'Inlogvenster' uit het menu met uw gebruikersnaam. Uw programma's blijven dan geopend maar zijn niet toegankelijk, omdat de computer is vergrendeld.

Het vergrendelen van het scherm voorkomt niet dat andere gebruikers de computer opnieuw kunnen opstarten en vervolgens met hun eigen account kunnen inloggen. Bewaar daarom uw werk voordat u de computer achterlaat.

U kunt de naam en het wachtwoord van een beheerder gebruiken om het scherm te ontgrendelen voor uw eigen account of de account van een standaardgebruiker, maar niet voor de account van een andere beheerder.

Laatst gewijzigd op: 31-okt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 31-okt-2013
  • Artikel: PH3956
  • Aantal keer bekeken: